Mie saan, saatko sie?

Kiukuttaa.

Väsyttää.

Naurattaa.

Surettaa.

Menenpä salille vähän selvittelemään päätä. Näin se toimii ainakin itsellä. Tai sitten jos ei ole mitään selvitettävää, joskus vaan haluaa hetkeksi paeta arkea, niin treeni rakkaalla kotisalilla luo kyllä oivan pakokeinon pois tästä hektisyydestä  missä me monet elämme.

rakastan2Se treeni luo aikaa sinulle itsellesi sinun itsesi kanssa.

Itse treenaan aina luurit päässä kuunnellen musiikkia. Suljen ympäröivän maailman pois ja uppudun täysillä siihen mitä teen. Yritän ainakin. Joskun on vaan niin hyvä mieli, että treeni parantaa fiilistä entisestään ja sit lähtee ajatukset hajoilemaan. Joskus puren hammasta salilla kun naurattais niin paljon joku aivan typerä pikku juttu mikä on jostain mieleen pulpahtanut. Saatan virnistää vähän ja kasata taas ajatukset.

rakastan1Mulla yleensä ilme kasvoilla on salilla on ennemminkin tuima. Monet on kommentoinu, että näytän äkäiselle kun treenaan, että ei paljoa uskalla tulla juttelemaan. En oo äkäinen, oon keskittynyt. Eikä sinänsä siinäkään mitään väärää ole ettei kauheasti tuukkaan juttelemaan kesken treenin, siinä nopeesti vaan käy silleen, että sarjatauot venähtää ”luvattoman” pitkiksi ja lämmöt haihtuu. Parempi jutella sitten treenin jälkeen.

Mutta niin. Itselle treenaaminen toimii selkeästikin höyryjen vapauttajana. Niin hyvässä, kuin pahassa. Lähden treenillä hakemaan sitä endorfiinipöllyä, jonka aika usein kyllä saankin. Pikku ketutukset on aina tipotiessään hyvän treenin jälkeen, tai viimeistään siinä vaiheessa kun rauhaksiin poljeskelen kotia kohti pyörällä. Aih, kuinka odotankin niitä lämpimiä kesäiltoja kun saa hiljaksiin polkee tuolla suomen kesässä!

Tänään endorfiinipöllyt kiersi mut kaukaa jalkatreenin päälle. Oottelin päivän treeniä oikein superinnolla ja sit söin vähän liian lähellä treenejä. Eipä siihen muuta tarvittu ettei tullu endorfiinit kylään. Jalkatreeni oli hiton raskas, hapottava ja kuolettava. Hiki valui ja polvet notkahteli. Neste mitä join treenin aikana ei lähteny imeytymään ja ruokakin tuntui vielä hölskyvän mahassa. Treeni oli aivan kauheeta paskaa, jos näin suoraan sanotaan, mutta tsemppasin vaan itteni sen fiiliksen yli. Yritin olla välittämättä siitä.

Toisen liikeparin jälkeen smithin alla konttaillessani katseellani etsiskelin lähintä roskapönttöä johon voisin oksut käydä heittämässä, mut sain kuin sainkin ne pidettyä sisällä. Hetkittäin piti kyllä nojailla polviin….

Mutta ei tullu hyvä olo heti treenin jälkeen, ei ees siinä vaiheessa kun poljin kotiin pyörällä. Ajatukset lähti  kyllä selkenemään, tunteet myllersi aivan mahdotonta kieppiä. Terapiapuhelu parhaalle ystävälle, niin sieltähän se hyvä fiilis sitten taas löytyi ja voin jälleen todeta, että olipa hiton mahtava jalkatreeni taas kerran.

Niinpä!
Niinpä!

Nämä tunne-elämykset, joita treeneillä saan aikaiseksi on jotain aivan uskomatonta. En todellakaan osaisi kuvitella enää elämää ilman näitä fiiliksiä!

Onko asia  niin, ettei kaikki näitä endorfiinipöllyjä saa treenin jälkeen?

Mie saan!
Mie saan!
Kommentit (4)
 1. Mä ainakin saan!! 🙂 se on parasta treenaamisessa. ja se kaikkien tulisi kokea 😉

  1. Niinpä, ehdottomasti kaikkien liikkujien pitäisi tuo fiilis päästä kokemaan. Miten askel on kevyt treenin jälkeen ja päässä on vaan vaaleanpunaista hattaraa 🙂

 2. Heh.. Määki näytän todella vihaselta ja yllättävän epäystävälliseltä kun kunnolla keskityn treeniin, treenivideoista näkyy, siks en niitä oo julkassukkaa….
  Mutta ei aina tuu sitä hyvää oloa, useemmiten tulee, mutta on joskus että joku on ehkä ärsyttänyt salilla tavallista enemmän (epäsiisti sali vaikuttaa paljon fiilikseen..) ja on raskasta ja kotiin polkeminenkin on ”vaikeeta”. Sitten ehkä kun on suihkussa käynyt, syönyt ja rauhottunut, tulee se hyvä fiilis mutta vähän erilaisena…

  1. No ei sillon tosissaan tekiskään jos pystyis tiukassa sarjassa vielä hymyilemään kauniisti 😀

   Totta tuokin, että ei sitä hyvääoloa aina tuu. Mut useimmiten onneks tulee kuitenkin, sillä jaksaa kyllä! Ja vaikka sitä endorfiiniryöppyä ei tuliskaan niin koskaan en oo treeniä katunut 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *