Menneisyyden tuulet

Tässäpä tulisi vastaus erään lukija kysymykseen.

Moikka! Aattelin kysyä että nousko sun paino kun aloit treenaamaan? Jos nousi niin kuinka paljon? 

-Kun mä aloin treenaamaan aktiivisesti, mun paino oli ehkä n.66kg (pituuttahan mulla on 169cm). Ennen tätä olin ehkä vuosi sitten jättänyt e-pillerit pois ja sitä kautta uskoakseni laihduin parisen kiloa. Painavimmillani olen siis ollut ehkäpä talvella 2010 ja painoa oli suunnilleen 68kg… Ja se 68kg oli aikamoista höttöä ja nestepöhöä. Alkoholi maistui varmasti joka viikonloppu. Mitään muutakaan tekemistä ei ollut, olinhan juuri muuttanut uuteen kaupunkiin, josta en tuntenut yhtään ketään. Lähimpään kauppaan oli jonkun verran matkaa, mutta jos teki jotain mieli, niin silloin sitä lähdettiin sieltä matkanpäästäkin hakemaan.

wappu2011 096
Wappuna 2011

wappu2011 021
Vappua 2011

IMG_1802
Tämä taitaa olla vuodelta 2009. Onpas mulla ollut lyhyet hiukset!! 😀 Ja pulleat posket 😉

2010 kevättä

Ennen muuttoa kuopiosta joensuuhun olin saanut hyvän treenivaihteen päälle. En kyllä juurikaan aikaani viettänyt kuntosalin puolella, mutta Bodypumpit ja Compat oli joka viikko kalenteriin merkitty. Harrastaminen katkesikin sitten seinään täällä joensuussa.

Tammikuussa 2012 rupesin sitten säännöllisesti käymään salilla ja välillä ryhmäliikuntatunneilla. Paino alkoi tippumaan, sillä koitin syödä niin puhtaasti kuin mahdollista. Kuukausi tuosta eteen päin otin yhteyttä Mikkoon ja pyysin saada ruokaohjelman, jolla saisin nopeasti ylimääräisiä pois. Nopeasti siksi, sillä pelkäsin koko ajan motivaationi katoavan. Jos näkisin ja saisin tuloksia aikaan hyvässä tahdissa, motivaatiokin ehkä pysyisi ylhäällä. Ja pysyihän se. Paino alkoi tippumaan n. kilo per viikko tahtia. Nälkä ei juurikaan vaivannut ja treenaamassa jaksoin käydä neljä kertaa viikossa, salille menin kävellen, matkaa oli yhteen suuntaan n. puolituntia.

Maaliskuu 2012
Maaliskuu 2012

Huhtikuu 2012
Huhtikuu 2012

Kuukaudessakin saa muutosta aikaan, vai mitä sanotte?
Kuukaudessakin saa muutosta aikaan, vai mitä sanotte?

Heinäkuu 2012
Heinäkuu 2012

Pääsinkin painossani noin 58,5kg. Olin laihimmilla mitä olin koko aikuisiälläni ollut. Voin niin hyvin. Ei ollut närästystä, ei turvotusta eikä mitään muitakaan vaivoja. Homma oli helppoa kuin heinänteko. Tuolloin dieetin loppuvaiheilla pääsin myös Karjalan Neito kisojen finaaliin ja voitin koko kisan! Painoa oli lähtenyt siis useampi kilo tuohon mennessä.

Kesäkuu 2012
Kesäkuu 2012

Kesäkuu 2012
Kesäkuu 2012

Tämän jälkeen aloin palata normaaleihin ruokailuihin ja jatkoin treenamista. Paino lähti tietenkin nousuun. Siihen oli hankala alkuun suhtautua, koska oli kovalla työllä ja kurinalaisella ruokavaliolla päässyt painoon X, nyt sitten luvut rupesivatkin suurenemaan. Kroppa alkoi tietenkin myös muuttua ja saamaan muotoa. Paino nousi yli 60kilon ja on nyt asettunut suunnilleen (kuukauden vaiheesta riippuen) 63-66kg. Vaa’alla olen käynyt joskus viimeksi kesällä. Luotan ennemmin peiliin ja omiin silmiin. Vaaka ei anna kuin harmaita hiuksia. Niihin lukuihin joita se nyt näyttäisi, en kuitenkaan osaisi suhteutua oikein ja ajattelisin painon olevan pelkkää läskiä. Katson mieluummin peiliin ja näen lihaksia, vaikka onhan siellä auttamatta tietenkin sitä höttöäkin.

Mutta se pitää nyt sietää. Tiedän, että halutessani pääsen hötöstä eroon.

Vastaus kysymykseen siis on; kyllä, paino nousi kun aloin treenaamaan, vaikkakin alkuun olin tarkemmalla ruokavaliolla ja karsin ylimääräisiä pois kyydistä. Mutta normaalissa treeniarjessa  ollessa paino kyllä nousee. Ja niinhän sen pitääkin nousta. Lihas painaa enemmän kuin läski. On tietysti niitäkin, jotka saavat muokattua kroppansa höttöhelistä lihasprinsessaksi siten, että paino pysyy koko muutoksen ajan parin kilon sisällä alkuperäisestä. Itsellä näin ei vaan ollut 🙂

Kommentit (8)
 1. Ihana juttu! 🙂
  Ja ihanaa kun luotat peiliin mielummin kuin vaakaan! <3
  Näytät todella hyvältä!! Ja tosiaan kun treenaa paljon, niin se vaaka ei pitäisi olla ikinä se mittari nro 1!

  1. Kiitos Monna <3 🙂

   Jep. Numerot on vaan numeroita, ne ei välttämättä kerro mitään miltä se kroppa oikeasti näyttää. Näillä mennään! 🙂

 2. No huh huh, tuossa kuukausi-kuvassa etenkin vyötäröstä lähtenynnä hulluna! Aika motivoivaa. 🙂

  1. Jep. Itsekin juuri tuohon vyötärönseutuun kiinnitin huomioni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *