Melko hapokasta, vai onko sittenkään?

Onko sulla joskus jotain näitä oireita?

Närästystä,  Vatsa turpoaa ruokailujen jälkeen, Röyhtäilyä, Ummetusta, Lohkeilevat kynnet, Finnejä?

Tosi usein esimerkiksi närästyksen yhteydessä puhutaan, että vaiva johtuisi liikahappoisuudesta vaikka vaiva voi johtuakin juuri päinvastaisesta asiasta, eli siitä ettei vatsalaukussa ole tarpeeksi happoja.

solgarEdellisen dieetin yhteydessä aloin käyttämään Solgarin suolahappotabletteja tehostamaan ruoan sulamista, jota kautta sitten saisin parhaalla mahdollisella tavalla ruokien ravintoaineet elimistöni käyttöön. Itsellä kun melko usein on juurikin tuota närästystä ja turvottelua niin ajattelin, että ei näistä napeista haittaakaan varmasti ole.

Vatsahappotason muutoksiin voi vaikuttaa esimerkiksi stressi ja eri vitamiinien puute. Myös liika hiilihydraattien syönti voi vähentää vatsalaukussa olevien vatsahappojen määrää.  Syitä on monia vatsahappojen puutteeseen ja yhtä moninaisilla tavoilla tuo vaiva oireilee.

solgar2Itse olen ottanut kaksi Solgarin suolahappotablettia aina ruokailujen yhteydessä, en kyllä toki kaikkien ruokien yhteydessä mutta melko usein. Esimerkiksi täällä KLIK on ohjeet kuinka testata omien vatsahappojen tilanne. Itse en ole testiä tehnyt, mutta huomaan ettei kummempaa oireilua tule vaikka kaksi tablettia kerrallaan otankin. Oletan siis, että vatsalaukussani on puutetta vatsahapoista ja varmasti voisin ottaa kolmekin tablettia aterioiden yhteydessä.

Kun otan suolahappoja ruokailujen yhteydessä huomaan kepeämmän olon ruokailujen jälkeen, ikään kuin ruoka lähtisi laskeutumaan nopeammin. Tämä tunnehan voi tulla esimerkiksi siitä kun ruoka sulaa nopeammin ja tehokkaammin. Niin tai näin, itse käytän näitä säännöllisen epäsäännöllisesti lisäämään oman vatsalaukun happotasapainoa.

solgar1
Onko teillä kokemuksia esimerkiksi närästyksestä? Tuleeko ensimmäisenä mieleen ottaa närästyslääkettä, joka siis neutralisoi vatsahappoja vai kokeilla lisätä vatsalaukun vatsahappoja?

Kommentit (7)
  1. Siis nämä napit pelasti mun elämän 😀 oon yli kymmenen vuotta kärsinyt koko ajan vatsakivuista. Siis ihan kokoajan joka päivä, välillä se kipu on ollut enemmän taustalla, välillä vatsa on kouristellut monta päivää niin kovasti että tuskan hiki on virrannut eikä sängystä oo voinu nousta. Pelotti syödä kun tiesi et taas ne kivut alkaa. Kokeilin ihan kaiken mahdollisen jättää pois ja etsiä syyllistä ja juoksin lääkärissä moneen otteeseen. Lääkärissä tutkivat helikobakteerin ja kun sitä ei löytynyt niin määräsivät vatsansuojalääkkeitä, jotka pahensi kipuja. Vahingossa luontaistuotekaupassa kuulin näistä ja päätin kokeilla, kun tajusin että tosi moni oire sopisi tohon vähähappoisuuteen, ja syitäkin niiden vähyydelle löytyy monia. Ei oo sen jälkeen koskenut vatsaan kertaakaan, ihan uskomaton fiilis. Anemia ja monta muutakin asiaa parani samalla kun ruoka alkoi imeytyä 🙂

    1. Mitä ihmeellisimmistä asioista avun aina itselleen saakin 😀

      Tosiaan todella herkästi kaikenmaailman vatsansuojalääkkeitä määrätään vaikka niillä ne vaivat saattakin just pahentua. Onneks sie löysit vaivaas avun vaikka noin kauan jouduitkin niiden kanssa elämään 🙂

  2. Mistö noita saa? life kaupassa ei sinakana ollut!epäilen vahvasti itselläni samaa vaivaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *