Meidän Lakulla ei ole kaikki hyvin

Olen paljon valitellut täällä Lakun puremisesta mutta nyt eteen tuli jotain uutta. Lakuhan siis puree meitä omistajia suurella innolla ja rakkaudella paljon. Niin, rakkaudella koska häntä iloisesti heiluen se aina villasukkaan nappaa kiinni ja katselee mua, että mitäs tähän sanot. 🙂 Nyt Laku myös ontuu.

Tosiaan huomattiin sitten viime viikon lopulla, että Laku ontuu kävellessään. Ei suinkaan aina mutta tarpeeksi usein, että se kiinnitti meidän huomion. Poika kuitenkin leikkii, juoksee, syö ja  touhuaa ihan entiseen malliin vaikka tuota ontumista kävelyssä onkin. Nopeammassa juoksussa tai touhuamisessa sitä ei kyllä erota eikä Laku itse sitä muuten varo. Samalla tavalla se juoksee ja hyppii metsässä. Ainoastaan siis tasamaalla juostessa tai kävellessä sen ontumisen huomaa liikkumisessa.

Eläinlääkäri löysi aristavan kohdan

Käytiin tänään hakemassa 16 viikon rokotukset ja sanoin samalla lääkärille tästä ontumisesta. Lääkäri tunnusteli Lakun nivelet, jalat sekä selkärangan. Ainut mikä aiheutti kipureaktiota, eli ärinää oli vasen kyynärnivel ja mahdollisesti myös vasen olkanivel. Hän suositteli hakeutumaan ortopedin arvioon ja varattiinkin sitten samantien uusi aika huomiselle.

Voihan olla niin, että Laku on tuolla metsässä juostessa venäyttänyt tuon etukäpälän mutta voihan olla myös niin, että siellä on jotain häikkää luissa tai nivelissä ja siksi poika ontuu. Kysyin tänään eläinlääkäriltä, että ollaanko me annettu sen juoksennella liikaa tuolla metsässä. Puhuinhan teillekin siitä, että Laku on ollut meidän mukana lyhyillä frisbeegolf radoilla. Onneksi eläinlääkäri antoi tästä meille vanhemmille armahduksen. On ennemminkin hyvä, että koira saa liikkua luonnossa, hyvässä maastossa omaan tahtiinsa eli vapaana. Se kehittää koiran motoriikkaa, luustoa ja lihaksistoa.

Harmittaa

Miten harmillista tämä onkaan 🙁 Laku poika on kaikessa rasittavuudessaan todella rakas meille eikä haluttaisi tietenkään mitään ylimääräisiä vaivoja tai kipuja meidän pojalle. Onneksi saatiin nopeasti järjestymään uusi aika erikoislääkärille eli ortopedille, joka toivottavasti osaa sanoa sitten jo jotain enemmän. Kipulääkkeitä ei nyt vielä tässä vaiheessa aloitettu, etteivät ne sitten sotke toisen lääkärin tutkimuksia. Kuvantamiset varmasti on edessä mutta niiden tulkitseminen on varmasti hankalaa, sillä pentujen ihan kuten kasvavien lastenkin röntgenkuvat on hyvin tulkinnanvaraisia. Kasvulinjat antavat oman haasteensa kuvien tulkinnassa, jollei siellä nyt sitten näy jotain todella selkeää ja oiretta selittävää.

Meidän ei auta kuin pitää koira nyt levossa ja odotella huomista aikaa. Lupaan tulla ilmoittamaan teille jos jotain jo huomenna saadaan selville. Pitäkää Lakulle peukkuja ettei olisi kyse mistään vakavasta!

Onneksi on muuten vakuutukset kunnossa! HUH!

 

Kommentit (10)
  1. Voi että, pidän peukkua!!! Kerro sitten. Ja onneksi tosiaan on vakuutus!

    1. Kiitti, tuun kertoo <3

  2. Ainakin monella isommalla rodulla kasvun aikana voi tulla ohimeneviä ”luunkalvontulehduksia” , toivotaan että ohimenevää sielläkin. Omalla koiralla ollut juurikin tuota tulehdusta nuorempana, kesti monta viikkoa.

    1. Toivotaan, että jotain tuollaista ohimenevää tämäkin olisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *