Olen lapseton ja silti kauhean väsynyt!

Minulla ei ole lasta, en siis koskaan ole elänyt läpi sitä vauva-aikaa. Silti rohkenen sanoa ääneen, että olen ollut ihan järjettömän väsynyt viimeisimmät viikot. Olen ollut niin väsynyt, että pitkien yöunien jälkeen vapaapäivänä jaksan olla valveilla muutaman tunnin kunnes minun on mentävä päiväunille. En tiedä onko tämä väsymys samanlaista kuin se, kun joutuu valvomaan yöt ja päivät pienen vauvan kanssa. Silti tämä väsymys on lamaannuttava. Se tulee päälle ihan kuin hyökyaalto. Myös mieheni on huomannut väsymykseni.

Väsymys osaa olla todella lamauttava. Ei jaksa lähteä mihinkään, ei jaksa tehdä mitään tai jos teet jotain niin olet vielä väsyneempi. Parasta olisi jos voisi vaan nukkua, se olisi hyvä.

Minulla on myös ollut kauhean ärsyttävä yskä jotain kuukauden ajan. Köhin päivät läpeensä kuivaa yskää. Yöt onneksi saan olla rauhassa. Olen käynyt hoitajilla ja lääkärillä ja mistään ei periaatteessa mitään löydy. Ainoastaan poskionteloiden limakalvot ovat olleet kovasti turvoksissa koko tämän yskän ajan. Kävin röntgenissä kuvauttamassa keuhkot. Soittoajan lääkärille sain parin viikon päähän. Tänään kävin verikokeissa ja näistä saan tiedon siis parin viikon päästä.

Toivottavasti pian helpottaa!

Onneksi lääkäri määräsi otettavaksi myös kilpirauhaskokeet. Joskushan ilmeisesti kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa väsymystä. On tässä kuulkaas muutama muukin diagnoosi pyörähtänyt mielessä jo tällä välin! 😀 Tosin olen miettinyt myös sisäilmaongelmista johtuvaa yskää ja väsymystä. Parin päivän vapailla yskä ehkä vähän helpottaa mutta työssä ollessa yskä taas aktivoituu.

Tämän väsymyksen kanssa en haluaisi elää enää hetkeäkään. Puheitten perusteella vauva-ajan väsymys on jotain omaa luokkaansa. Katsotaan jos joskus sen saan kokea, että millaista se sitten on ja miten siitä sitten selvitään mutta tällä hetkellä elän tätä elämää ja tämä väsymys on perkeleestä!

Onko muilla vauvattomilla kokemuksia järkyttävästä väsymyksestä?

Kommentit (42)
  1. on, tai oli kokemusta 🙂 juurikin syyksi sitten paljastui kilpparin vajaatoiminta, alhainen t4v arvo. väsymys ei lähteny nukkumalla ja aivoissa oli kamala sumu,päivät oli selviytymistaistelua 😀 onneksi on tyroksiini ja se jeesas nopsaan. mutta tuo sisäilmaongelma voi tehdä noi sun kaikki oireet, se kannattais jotenkin selvittää. vaikka sairaaloissa on kyl muutenkin kuiva sisäilma mutta ongelmiakin on vissii monessa laitoksessa.

    1. Joo mä luin kans noista molemmista, molemmissa hommissa aika moninaiset oireet. Toisen onneksi voi todentaa verikokeilla mutta sisäilmaongelmaa ei muuten kuin oireiden perusteella. Toivotaan, että joku selko tulis. Äryttävää.

  2. Kokemusta on! Kilpirauhasen vajaatoiminta löytyi syyksi. Lääkitys onneksi auttoi 🙂

    1. Okei 🙂 Mäkin toivon, että oli mitä oli tää niin pääsisin tästä jotenkin eroon. Kuluttavaa kun ei jaksa tehdä mitään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *