Mansikkapilvi
Mansikkapilvi

Kranttu sinkku.

Jaahas. Machofantastico laittoi kommenttia. Tässäpä tuo kommentti sanasta sanaan:

Luulis että sun näkösellä ois ottajia vaikka kuinka paljon. Onko mahdollista että oot vähän kranttu sen suhteen kenet kelpuutat kumppaniksesi? Onhan myös miehillä tärkeää saada lapsia ennen kun ikä alkaa painaa päälle.

Kyllä. Jonossa on ottajat. Pitkä jono onkin. Ja kyllä, voi hyvinkin olla mahdollista, että olen kranttu sen suhteen kenen kanssa elämäni jaan.

nirsosinkku2Tuli nyt vähän, eikä ihan vähäkään semmoinen olo tuosta kommentista, että jos on sinkkunainen, niin sun pitäis ottaa tuolta merestä se ensimmäinen kala joka ui vastaan. Sitä on sitten nirso kranttu jos ei rinnalla ole ketään. Mun pitäis ottaa tuolta nyt ensimmäinen ehdokas joka vastaan tulee, tai no ainakin viimeistään se toinen ja alkaa tekemään vauvoja.  Ikähän tässä jo painaa päälle, todentotta. Oonks mä epäonnistunut siis mun elämässä?

Voi hitto sanon suoraan. Mä en missään tapauksessa halua ketään sen takia rinnalleni sen takia kun nyt niin pitää olla. Mää oon hiton paljon mieluummin yksin kuin huonossa suhteessa tai sellaisessa joka ei tavalla tai toisella tyydytä mua ja mä oisin onneton.

Oon tässä nyt ollut yli vuoden sinkkuna. Oon tässä aikana tehnyt aikamoisen matkan omaan itseeni ja saanut selville asioita joita elämässäni haluan. Oon käynyt läpi sitä millainen olen itse, mitä voin tarjota mun ympärillä oleville ihmisille ja minkälaisia ihmisiä mä haluan ympärilleni, mukaan lukien se mahdollinen kumppani.

En todellakaan koe olevani millään tavalla ronkeli miesten suhteen. Mä vaan tiedän mitä haluan siltä ihmiseltä. Jos mä en ole täysin tyytyväinen ja täysin superihastunut, niin pitääkö mun vaan tyytyä siihen johonkin tyyppiin joka on ihan kiva. Sellaseen joka ei välttämättä herätä mussa sen kummempia intohimoja suuntaan tai toiseen. Ei. Olen intohimoinen ihminen. Intohimoinen elämän ja tavotteiden suhteen elämässäni muutenkin, haluan siis tuntea intohimoa myös sitä kumppaniani kohtaan. Haluan tuntea voimakkaita tunteita. Onko se liikaa vaadittu? Tekeekö se musta  nirson?

Kyllähän sitä todellakin haluaa kokea sen jalat alta tunteen jos johonkin ihastut, mä ainakin haluaisin. Tuskin kovinkaan monen suhde alkaa silleen, että  ”joo se tyyppi oli ihan kiva, niin mä jäin hengailemaan sen kanssa. Tosin samalla kattelin vähän muitakin sillä silmällä, josko jotain muuta tulis vastaan, koska noh… se mun oma on ihan kiva.”  Ihan kiva, vähän niinkuin kädenlämpöinen vesi. Ihan ok.

Jos tietää mitä haluaa niin miks sitä ei sais etsiä ja odotella? Onko siinä se riski, että loppujen lopuks sitten jää yksin? En halua uskoa siihen, mutta voihan se olla varmaan niinkin. En mä silti koe olevani millään tavalla onneton kun mulla ei just nyt tässä ole ketään spesiaalia.  Painotan edelleen sitä, että ei ihmisen kanssa pidä olla sen takia yhdessä kun niin pitää tehdä vaan siksi, että oikeesti niin haluaa tehdä! Tiedän muutamia parisuhteita joissa ulospäin elämä näyttäytyy kovin täydellisenä. Kulissit on ns. kunnossa, mutta mitä siellä kahden ihmisen välillä on siellä kulisseissa? Tyhjyyttä. En mä semmoiseen halua mukaan.

nirsosinkkuEn mä todellakaan etsi mitään prinssiä joka valkoisella ratsullaan tulis mut noutamaan. Etsin sellaista ihmistä joka saa mussa esiin sen wow-efektin. Haluan, että ihminen tykkää liikunnasta, ei tarvii olla kuitenkaan mikään Pentti-perusbodari. Haluan, että ihminen tykkää liikkua luonnossa, että se haluaa nähdä ja kokea, nähdä ja kokea mun kanssa. Haluan, että sillä ihmisellä on arvot kunnossa ja vähän järkeäkin päässä. Haluan, että voin olla täysin oma itseni sen ihmisen seurassa, oma kreisi itseni. Kuulostaako liian vaativalle? Toki, ulkonäköäkin saa olla. Siihenhän sitä ensimmäisenä ihmisessä kiinnittää huomion. Se ulkonäkö sitten ajan kanssa jää toissijaiseksi asiaksi kun ja jos sen ihmisen kanssa muutenkin natsailee.

Kai mää oon joittenkin mielestä nirso. Mut mää en ota ressiä. Mää kattelen ja elän tätä elämääni. Jos joku semmnen tulee vastaan joka kolahtaa niin sit se on niin. Jos ei, niin sit se on niin. Emmää tästä paineita ota.

nirsosinkku1

Ps. Huomenna pitää muistaa epiloida säärikarvat.

Kommentit (28)

 1. mitäs nyt

  Ok hyvä juttu. Sinne meni taas vuosi jota et takaisin saa.

  • Eve / Queen Of Everything

   Hmm… Siis miten niin meni vuosi mitä ei takaisin saa? Onko elämä jotenkin vähemmän arvokasta sinkkuna ja sellainen vuosi kun ei ole parisuhteessa on hukkaan heitettyä elämää eikä edes elämisen arvoista vai ymmärsinkö tämän kommentin jotenkin väärin?

  • Noora

   Ehkä yks elämäni mahtavimmista vuosista menikin. Samalla tavalla sulla meni vuosi, jota et saa koskaan takaisin. Mä voin sanoa olevani täysin tyytyväinen tähän vuoteen. Voitko sä sanoa samaa?

  • Nimetön

   REIJO MATTI SUTINEN

   KAUPPA LISTA

   VALIO RASVATON MAITO CLASSICCOCA-COLA HARTWALL VICHY PULLOA 24
   VALIO EDAMJUUSTO VIIPALEINA
   KAIKKI PARISTOT 4

  • Reijo

   REIJO MATTI SUTINEN
   KAPPELIKUJA 13 C 14
   889OO KUHMO
   04076316O8
   REIJOSUTINEN80@GMAIL.COM

   MINÄ RAKASTAN SUA
   TÄRKEÄ IHMINEN
   HALUAA KIRJOITTAA KIRJAN NIMI NOORA JOHANNA
   REIJO HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ MAALISKUUSSA 2O18
   ANNA SUUKKO TULE HETI
   VAIOLIITTOON VIHKIMINEN REIJO JA NOORA JOHANNA

   KAPPELIKUJA VÄKI KANNUSTA KALPAVOITTOON

   SAANKO LUVAN TANSSILLE

   LUOTAN SINUUN NOORA JOHANNA KANSSANI KUHMO

   VALIO RASVATON MAITO 5
   CLASSIC COCA-COLA 4
   HARTWALL VICHY PULLOA 24 TOKMANNI KUHMO
   KAHVINKEITIN EKF33OO 1
   LOTUS WC-PAPERI ISO SÄKKI 4
   MIESTEN ALUSHOUSUT JA
   BOKSERIT MONIPAKKAUKSISSA 3
   VALIO EDAMJUUSTO VIIPALEINA 2
   KAIKKI PARISTOT 4

   NOORA JOHANNA TURVAAN KOTIIN PÄIN REIJO MATTI SUTINEN MIEHENÄ NOORA JOHANNA KANSSANI

   KUHMO KIRKKO HÄÄT KUHMO TALO JUHLA UUTISET
   KÄYMME YHDESSÄ AIN VIDEO KÄMPPÄ KAVERIKSI NOORA JOHANNA KANSSANI

 2. juuli

  Terveen oloisia ajatuksia. Parempi se tosiaa on itekseen kuin huonossa suhteeessa jossa ei kumminkaan halua olla. Ja odottaminen palkitaan varmasti.

  • Noora

   Palkintoa odotellessa. Tai no en mä halua elää niinkään, että odottelen jotain. Tulee jos on tullakseen 😉

 3. Oona

  Tää oli ihan kun mun kirjottama teksti! 🙂
  Oon itse ollut muutaman vuoden sinkkuna ja pystyn niin samaistumaan sun ajatuksiin. En ota sinkkuudesta stressiä. Kuten sanoit, niin parempi olla yksin, kun vain sen takia jonkun kanssa, että ei tarvis missään nimessä olla yksin.

  • Noora

   Ja se vasta surullista onkin jos ihminen ei osaa olla yksin. Jokaisen ois hyvä olla yksin jossain vaiheessa elämää. Se opettaa aika paljon.

 4. sami

  Joo, ei mitään ihmeellisiä, vaan ihan normaaleja ajatuksia. Ja kyllä rakkausasioissa pitääkin olla vähän kranttu; ne on ehkä ainoita asioita, joissa ei kannata tyytyä puolittaiseen, kaikessa muussa se voikin olla ihan paikallaan..

  • Noora

   Niin munkin mielestä, normaaleja ajatuksia. Joittenkin mielestä krantun merkki?

 5. Tarzan

  Yleistäminen on tässä kranttuudessakin niiin huono idea 😀

  Totta kai on niitä, joiden vaatimustaso on oikeasti naurettava ja järjettömän epärealistinen (ks. vaikkapa Hottikset-sarjaa), mutta sitten taas toisaalta se jonkinlainen vaatimustaso on hyvä olla olemassa. Jos sinkkuna pärjää ihan hyvin, niin minkä takia pitäisi alkaa tehdä kompromisseja siitä, minkälaisen ihmisen kanssa haluaa elää? Monet tuntuu ajattelevan, että kaikelle pitää antaa mahdollisuus silloin kun etsii mahdollisesti parisuhdetta. Jos naapurin Pekka pyytää treffeille niin kannattaa mennä koska se voi olla tosi mukava vaikka se vaikuttaakin vähän epäkiinnostavalta ja sillä on vähän vastenmielinen nenä. Kyllä siitä voi päästä yli jos se on muuten kiva. Jotenkin kuulostaa vähän laimealta…….

  Ja paskat sinä mikään nirso olet, itseään kunnioittava ehkä 😀

  • Noora

   Joo, hiukan kun perehdyin tähän aiheeseen eilen lueskelemalla nirsoista sinkuista kertovia juttuja niin joillakin on tarkka lista siitä esim. että mikä ammatti on, miten paljon tienaa, millanen auto pitää olla yms. yms. Itelle tollasella ei juurikaan ole merkitystä. Positiivista olis jos olis ylipäänsä töissä 😀

 6. SiniS

  Tää teksti olis voinut olla ihan suoraan mun kynästä (näppäimistöstä)! Oon ollut nyt aika monta vuotta jo sinkkuna ja ihan vaan siksi, että sitä jalat alta vievää tyyppiä ei ole tullut kohdalle. Ja koska menneisyydestä tiedän, että sellainen ihminen on mahdollista löytää, en halua tyytyä mihinkään vähempään. Monet luulee, että sinkkuna on jotenkin tosi onneton, mutta mä oon jo tottunut tähän, enkä tosiaankaan halua ”pilata” mitään ottamalla tähän vain jotain Perttiä joka on ihan kiva. Jos sitä Perttiä ei jaksa katsoa koko loppuelämää, ei mun mielestä enää tässä iässä ole järkeä seurustella ollenkaan. Eli sitä oikeaa odotellessa ja siihen asti sinkkuajoista nauttiessa 🙂 Meni tässä sitten vielä vuosi tai viisi..

  • Noora

   Nimenomaan kun sen tietää, että se jalat alta-fiilis on siellä olemassa ja jotkut sen saa aikaiseksi, niin miksi sitten tyytyä muuhun. Sitä oikeaa en tiedä onko kenellekään, mutta se sopiva mulle, sitä odottelen 🙂 (kuten eilisessä ensitreffit alttarilla jaksossa sanottiin.)

 7. Eve / Queen Of Everything

  Mä oon myös päättänyt että en ole kenenkään kanssa vain siksi että se on ihan ok, olen mieluummin yksin. Mun elämä on arvokasta ilman parisuhdettakin ja väkisin en ala sellaista vääntämään. Kumppani tulee kyllä kun tulee, en itse ainakaan pelkää mitään ikuisesti yksin jäämistä, tosin mun eropäätöksestä onkin nyt vasta 6kk ja olen asunut erossa vasta 4kk joten mikäpä kiire tässä.

  • Noora

   Juurikin näin, mieluummin oon yksin kuin sen kädenlämpöisen veden kanssa. Mun mielestä toi termi on niiiiin kuvaava.

 8. Veera

  Kiva teksti, tekstistä tulee mieleen se että on oikeus olla sinkku. Se ei ole häpeä, eikä myöskään mitenkää noloa. Veikkaan ett aiempi kommentti joltain tyypiltä, missä sanottiin että sulla olisi ottajia on aivan totta , ja luultavasti tarkoitettu sanoa kehuna. Minun mielestäni nimenomaan vauva haaveita saa olla vaikka olisi sinkku ja ketään ei pidä sen takia niin sanotusti säälistä ottaa ett haluaa lapsia. Kivaa joulun odotusta Noora 🙂

  • Noora

   Niin, halusin tosiaan painottaa, että sinkkuus on tällä hetkellä mun omavalinta eikä pakon sanelema juttu ja joku kauhee harmi. Se kommentti oli vaan muotoiltu siten, että ei ekana tullut mieleen ottaa sitä kehuna.

   Ihanaa joulun odotusta sinnekin Veera 🙂

 9. laajaa teoriaa

  eikö tuo queen of everything ollut joku lähemmäs nelikymppinen bulimaatikko?

  • Larppa

   Mitä sitten jos onkin? 😀

  • Myy

   Et oo laajaa teoriaa tosissas? Vai voitko olla? Miten hemmetissä pitää olla noin ilkeä? Miten hemmetissä pitää määritellä toinen ihminen sairauden kautta ja ilmeisen ylenkatsoen? Miten hemmetissä jonkun iällä on jotakin merkitystä? Ajattelitko itse pysytellä kaksvitosena koko elämäs? Vanhene vähän ja kasva, jooko. Tai lopeta noiden loukkaavien kommenttien raapustaminen kommenttilaatikkoon.

   Minäkin olen lähempänä neljääkymppiä oleva ”bulimaatikko” mut arvaa mitä? Sen lisäksi olen myös ihminen.

 10. Larppa

  Mulla tuli mieleen 21 tapaa pilata avioliitto -leffasta pariskunta, jotka oli seurustellu nuorempana ja päätyivät sitte opiskeluaikojenkin jälkeen uudestaan yhteen, ”kun ei siihen oikein tullut ketään muuta”. Ja niiden häät olikin ihan hirveät. 😀

  • Noora

   Joo se oli aikamoinen leffa 😀 Ei tullu ketään muuta 😀 Tuleehan niitä jos vaan antaa mahdollisuuden!

 11. Sofia

  Feel you! Musta tuntuu, että oon oppinu sinkkuaikana (joka on samanmittanen kuin sulla) todella paljon niin itsetäni kuin muistakin, ja siitä deittailusta kanssa. Mä näen tän niin, että on hyvä olla tyytyväinen itekseen, mutta kuiteskin pitää silmät auki. Kun monille käy niin, että ne alkaa hokee sitä ”mä en edes tarvii ketään” -mantraa, jotta ne ei vois pettyä, ja eihän ne sit myöskään tapaa ketään. Joten toimin omien oppieni mukaan ja elelen tyytyväisenä yksin, mutta pidän silmät auki, ja jotenkin niitä ihan otollisiakin ehdokkaita näyttää olevan näköpiirissä tuon tuosta 🙂 On se vaan mukavaa olla sinkku.

  Ja sit viel jälkinootti: yleensä noi ”olet liian kranttu” ja ”mitä oikein odotat” -kommentit on enemmän tai vähemmän katkerien miesten jättämiä. Sellasten, joilla ei oo käyny flaksi ja jotka purkaa sen naisiin. Koska naisten vika.

  • Noora

   Jep. Ihanaa, että ihmiset osaa ymmärtää ja ottaa oppia myös tästä sinkkuajasta. Ei tää oo mikään kauhee mörköasia.Mie tykkään kyllä. Toki en pistä vastaan siihenkään jos joku vastaan tulee 😉 Eli silmät auki ja ympärille pälyillen 😉 Ihan vaan silleen sivusilmällä.

   Ja kiva ois tosiaan tietää, et ketkä laittaa laittaa tota negakommenttia sinkkuihmisille.

 12. Ulkokuori kunnossa | Mansikkapilvi

  […] ongelma eikä mitään löytää vierelleen ihmistä. Sain muutamia mielenkiintoisiakin kommentteja Kranttu sinkku tekstiini. Monella tuntuu olevan semmoinen mielikuva, että ihmisellä jolla olis ulkoiset […]

 13. Veera

  Itelle tuli tässä mieleen, että onko parisuhde, puoliso, perhe ym. muka jokin edellytys sille, että elämä ois hyvä.. Kyl täst maailmasta löytyy naisia ja miehiä, jotka ei halua parisuhdetta/puolisoa ja sitten perhettä. Jotkut haluaa satsata itseensä ja on kaikin puolin onnellisia just niin. Toisaalta niin siisti ajatus, että ois vastuussa koko elämänsä vain itsestään ja itselleen. Elän ite avoliitossa mun mielestä maailman kultaisimman miehen kanssa, mutta silti mä ymmärrän hyvin niitä, jotka nauttii sinkkuudestaan. Alkoi ärsyttämään tuo postauksen ensimmäinen kommentti, että muka vuosi mennyt hukkaan. Parisuhde ei sitä takaa, että vuosi ois just oikein eletty 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.