Koiranpentumme syö kakkaa!

Meillä oli tänään kotona pentutreffit. Ystäväni koiranpentu, Portugalin Podengo Yoda, reilut 20 viikkoa tuli meille kylään työpäivän jälkeen. Yoda on siis tyttökoira ja painoa sillä taitaa olla sellaiset neljä kiloa. Meidän Luka täyttää tällä viikolla 14 viikkoa ja painaa jo varmaan lähemmäksi 6,5kg. Kaksi viikkoa sitten paino oli rokotuksella 5,7kg. Olipa ihana tulla kotiin, ei kakkaa kodinhoitohuoneessa eikä ollut kuin yksi pissa paperilla. Sitten koirakaveri mukana kehen Luka saa heti purkaa kaiken liikenevän energian, mitö työpäivän aikana on kertynyt. Puolitoista tuntia ne jaksoi vetää täysillä koko ajan ja olis varmaan mennyt toinen samanlainen, helposti. Kotona nimittäin touhuaminen jatkoi kun Yoda lähti kotiin.

Yodalicius! <3

Mitäs meidän Lukalle muuten nyt kuuluu? Luka on sosiaalistunut ihan hirveästi. Tietynlainen jännittäminen on väistynyt ja rohkeutta on tullut hirveästi lisää. Jopa niin paljon, että meitä ihmisvanhempia voi komentaa haukkumalla aina aika-ajoin ja naapurin Elmo koira saa kans kuulla haukkuja kun se juoksee liian nopeesti ja Luka ei pysy tahdissa. Niin siis pitäähän sitä haukkua, et hei juokse hitaammin dude.

Parhaat kuvat mitä saatiin noitten vauhdista 😀

Luka on nukkunut aika-ajoin makuuhuoneessa meidän kanssa ja sit välillä kodinhoitohuoneessa. Uni tulee molemmissa paikoissa samalla tavalla, eli unta ei riitä illasta aamuun, tai ainakaan meidän ihmisten aamuun. Neljän viiden aikaan on ihan hyvä aika herätä ja alkaa herättelemään meitä vanhempia. Kodinhoitohuoneessa ulvotaan niin kauan kunnes me noustaan. Tänäkin aamuna huutoa kesti aamuviidestä kuuteen, eli siihen saakka kunnes herätyskello herätti meidät. Ollaan yritetty rasittaa Lukaa iltaa kohden enemmän ja yritetty venyttää nukkumaanmenoa. Unta riittää silti samalla tavalla maksimissaan vaille kuuteen. Se on aika raskasta tälleen pidemmän päälle. Viis-kuus tuntia unta joka yö siitä lähtien kun Luka saapui meille eli öö noin kuusi viikkoa sitten.

Ruoka ei myöskään meinaa oikein maistua. Virtaa kyllä riittää ja paino nousee, mutta puheet siitä, että cockerit olisi ruoalle persoja ei pidä paikkaansa ainakaan meidän yksilön kohdalla. Ollaan annettu nakki aina sillon tällöin pojalle syötäväksi. Noh, pois me se ollaan saatu kans kerätä lattialta, kun se on eka lojunut siellä tunnin pari kun ei vaan kiinnosta 😀 Kuivatut kanafileet on se mikä maistuu ja raakalihapullat <3 Mutta siis pääasia, että jotain syö. Aamu- ja iltaruoalla me annetaan pentunappulaa, raejuustoa ja joskus lisätään jotain bonusta joukkoon, esimerkiksi maksamakkaraa tai kinkkua pienissä määrin, mut ei sekään ei aiheuta sitä, että kuppi tyhjenisi alta aikayksikön.

Pissat lirahtelee edelleenkin sisälle aika-ajoin vaikka kuinka käytetään ulkona eikä isommille tarpeille ole löytynyt mitään järjellistä rytmiä. Tulee milloin tulee 😀 Joskus keskellä yötä, joskus aamulla, joskus ei tule. Sitten semmoinen herkullinen ominaisuus Lukasta on paljastunut, et hää tykkää nautiskella työpäivän aikana omat kakkansa. Oikein kätevää. Ei tarvii paskoja siivota työpäivän jälkeen. Jollei poika sitten ole herkutellut silleen sotkuisesti, että lattiat ja kaikki on siinä itsessään. Kerran tää oli syönyt kakkansa, tuli hyppii mun jalkoja vasten kun istuin ja röyhtäisi päin naamaa paskan (konkreettisesti) hajuisen röyhtäisyn. Ai tsiiiiisus mä meinasin oksentaa.

Googlettelin sitten hiukan tästä ongelmasta ja syyksi paljastui joko B-vitamiinin puute tai tylsyys. Aloitettiin sitten b-vitskut samantien. Ei apua. Sitten alettiin lisäämään ruokaan ananasta. Tää on kuulema toimiva kikka. Koirat syö ananasta, mutta ei oman ulosteen joukossa. En tiedä mikä systeemi mut meillä se toimi. Ei olla kuitenkaan joka ruokaan lisätty ja silloin tällöin oma kakka maistuu. YÖK! Eläinlääkäri sanoi, että pennut joskus tekee tota ja itseasiassa kyllä kuulema aikuiset koiratkin. Turhautumista kai se on. Ei vaarallista, mutta ällöttävää! Eikä Luka sitä tosiaan tee muulloin kuin meidän työpäivien aikana. Onhan se ikävä päivä viettää kodinhoitohuoneessa kun oma kakka haisee nenään. Helpompi se on syödä VEKS!

Tällaista ihanaa ja tavallista pentuarkea. 🙂

Hei, muuten kiitos alustavaan kyselyyn vastanneille. Kyllä mä taidan alkaa järkkäilee blogipäivää ens vuodelle 🙂

Kommentit (16)
 1. Eve / Queen Of Everything
  22.11.2017, 20:11

  Kun Ingrid oli pentu niin sillä oli myös jokin vaihe, että jos se kakkasi sisällä alustalle niin se alkoi heti syömään niitä ellen syöksynyt estämään. Kerran sitten meni mulla tablettikin rikki tämän takia kun syöksyin kauhuissani ja unohdin että tabletti on sylissä, meni näyttö paskaksi 😀 Mut tosiaan meni ihan itestään ohi tuo, kuuluu pentuaikaan muutenkin eli outoa sekoilua…

  Meillä tosin Silvia on nyt keksinyt 1,5v iässä että kissanpaska on hyvää. Sitä jos on kissanvessassa yhtään niin tuo syöksyy ahmimaan niitä makupaloja kerä hiekkakiteiden. Hyi yäk. Estetään kyllä!

  1. Aijaa! Et popsi vaikka sie olit läsnä? Meillä ei onneks oo muuten tuota ku ollaan töissä. 🙂 Kissankakka on varmaan herkullista, monet koirat tuntuu tykkäävän 😀

   1. Eve / Queen Of Everything
    23.11.2017, 11:31

    Joo, eli kun oli pieni ja kakkasi sisään alustalle ja huomasin et ok nyt kakkaa, niin heti kun lopetti niin alkoi kiireellä siivoo jälkiään eli syömään 😀 Se piti estää aina. Ei sitä koko aikaa ollut, mut jokin tuollainen vaihe sillä oli pentuna. Onneks ei himoitse kissan pökäleitä, riittää että tuo toinen niillä herkuttelee, kamalaa 😀

 2. Meillä ei ole ollu syömistä mutta reilu vuotias cockeri jos äkkää kissan shitin niin siihen on kiva pyöriä ja haju on melkoinen turkissa sen jälkeen 😀
  Mikähän toi on kun meillä oli kans sitä räksyttämistä;loppu se sit kun vaan ei huomioinu häntä yhtään sillä komenteluhaukulla mutta nyt meillä on sit et kaikkee outoa kyllä räksytetään;joku mörkö vaihe. Jos ei nää äänen lähettä niin varmasti se haukutaan.

  1. Oih, joo tuosta oon kuullu et nää tykkää kieriä ulosteissa oli ne sitten tyyliin kenen vaan 😀 Ja joo, pitää ottaa nyt tiukka kanta tuohon vinkumiseen. Sittenpähän huutaa koko yön vaikka 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *