Joulu tulee, mitä sitten!

Jouluruoat, joulusuklaat, jouluglögit, joulupunaviinit, joululäskit, jouluturvotus.  Joulu itsessään on kolmen pyhäpäivän mittainen ajanjakso. Miks pitää stressata hulluna siitä, että lähteekö syöminen lapasesta joulun aikaan, eli yhden pidennetyn viikonlopun aikana? Niin mitä sitten vaikka lähtiskin? Arki koittaa kuitenkin ja ei oo pakko jatkaa sitten joulun jälkeen enää samaan malliin.

Toki, voihan se vähän ähky tulla jos normaalisti kovinkin punnitsee ruoat ja mittaa ja laskee kaiken ja sit yhtäkkiä antaa luvan itselleen syödä vaikka 24h vrk koska joulunahan saa hipsiä yölläkin syömään. Niin, ähkyhän se tulee. Mut se menee ohi.

Jouluhoito

Miks pitää kevennellä tai tyhjennellä kroppaa erityisemmin sen takia, että joulu tulee. Ai siks, että sitten voi syödä joulun aikaan taas paremmalla omatunnolla kun on eka ollu vähän vähemmällä. Mun mielestä vaikka söiskin jouluna täysin vapaasti ei peli ja kroppa oo sitten menetetty tapaus. Sen jälkeen ei todellakaan tartte alottaa mitään kummempia dieettejä tai pussikeittokuureja. Ei, voi vaan palata siihen malliin mitä noudatti ennen sitä joulun mättämistä. Siitä se kroppa palautuu ja turvotus ja nesteet taas lähtee liikkeelle.

Asioista ja syömisestä tehdään nykyään jotenkin hirmuisen hankalia ja monimutkaista rakettitiedettä. Aina pitää tehdä ensin jotain, että voi hyvällä omalla tunnolla sitten ottaa jotain ylimääräistä ja sitten jälkikäteen pitää taas paastota tai dieetata tai treenata oikein superkovaa ja normaalia enemmän, että ollaan kuitattu ne parin päivän ”ylimääräiset” syömiset.

Ihan ite jouluhössötin ja hain metistä kuusen itelleni ja annoin sen olla melkein viikon ilman koristeita tuossa noin. Koristelin sit ku oli aikaa :)
Ihan ite jouluhössötin ja hain metistä kuusen itelleni ja annoin sen olla melkein viikon ilman koristeita tuossa noin. Koristelin sit ku oli aikaa 🙂

Mitä jos vaan ottais joulun ihan rennosti eikä stressais. Söis sitä mitä tekee mieli ja silloin kun tekee mieli. Joulunaika tosiaan ei ole mitenkään hurjan pitkä. Onko väärin höllätätä arkisesta menosta pidennetyn viikonlopun ajaksi ilman mitään esidieettejä. Pitääkö tehdä terveyskakkuja ja leivonnaisia ja syödä kaloritonta suklaata, että voi olla tyytyväinen itseensä vielä joulun jälkeenkin?

Joulugeishaa! Ja on kaloreita ;)
Joulugeishaa! Ja on kaloreita 😉

Joulunaikaan hössötetään hirveesti stressistä. Joululahjojen osto tuo stressiä, kyläily tuo stressiä, jouluvalmistelut tuo stressiä, sit pitäis vielä miettiä et mitä voi syödä ettei ny vaan tuu kiloa tai kahta kroppaan joulunpyhien aikaan, stressiä. Eikö joulussa oo tärkeintä se yhdessäoleminen ja rauhoittuminen, hiljentyminen? Se, että pysähtyy hetkeksi siitä hektisestä arjesta olemaan ja keskittyy vaan vaikka itseensä siellä omassa kodissa, se on mun mielestä tärkeintä. Ei se, että näytät naapureille ja kavereille miten ollaan muuten leivottu riisipiirakat ite ja tehty laatikot ja kinkkukin jo paistuu ja tämmönen kasa on lahjoja ostettu ja ollaan aseteltu ne näin kauniin kuusen juurelle ja haudoilla mennään just käymään ja sit saunotaan ja sit tulee pukki ja vieraat ja sit mennään vielä sukuloimaan.

Mie jouluhössötin töissäkin :D
Mie jouluhössötin töissäkin 😀

Ihan hyvin jouluista vois tehdä lahjattomia. Mun mielestä paras lahja vois olla antaa sitä omaa aikaansa niille läheisille. Toki lahjojen antaminen on aina kivaa ja lahjalla voi saada ihmiselle hyvän mielen mutta ei se oo pakkohomma, ei se saa olla.

Mun mielestä jouluhössötys menee yli jos joutuu kaikkee miettimään hiton tarkkaan ja jos joutuu tyyliin kirjoittamaan listaa siitä mitä pitää tehdä vielä ennen joulua tai jouluna. Mitä mieltä sä oot? Eiks voi vaan olla?

Jouluhoito1

Kommentit (5)
  1. Me lähdetään toista kertaa koko perhe lämpimään jouluksi. Lahjoista on reissujen myötä luovuttu, joulahjan saa vain siskoni poika (reissun ainoa lapsukainen), ei oo tarvinnut jouluhössöttää 😉 mä vihaan tätä Etelä-Suomen lumetonta joulua, joten mielelläni lähden tankkaamaan d-vitamiina. Ihanaa joulun aikaa Jojensuuhun!

    1. Ei huonompi vaihtoehto tuokaan varmasti, menis itsellekin! Ihanaa lomaa! 🙂

  2. Ah,kerrankin järkipuhetta fitfashionilla!! Oksettaa oikein lukea näitä ”joulun terveelliset herkut,raakakakkua nam,vältä ähky,joulu ei ole tekosyy ahmimiselle”-tyyppisille postauksia! Hittolainen tosiaan,jos pari päivää vetää suuhunsa herkkuja ja höllää vähän, niin etsää siihen kuole:D

    1. Nimenomaan 🙂 Ollaanko sielä vielä elossa 😉

      1. Vielä henki pihisee;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *