Mansikkapilvi
Mansikkapilvi

Ihan ilmaiseksi liikkumaan!

Jes, nyt sitä omaa aikaa! Meen vasta iltavuoroon joten nyt saan olla yksin, ukko on töissä ja varmistin sen, että saan myös olla koko ajan nyt ennen kuin lähden töihin yksin sillä, että järkkäsin kollille eilen eväät töihin valmiiksi niin ei tarvii tulla kotiin edes lounasta varten. Aloin tätä hehkuttaa sille jo eilen et jee huomenna omaa aikaa, onneks se nyt ymmärtää. Oma koti ja hiljaisuus ja se kahvikuppi ja blogi, voiko enempää vaatia, ei voi <3

bdr

Oman ajan lisäksi on kuitenkin tärkeää viettää myös sitä yhteistä aikaa muutenkin kuin vaan hengailemalla samoissa neliöissä. Oman ajan lisäksi mä oon lähiaikoina kaivannut sitä meidän yhteistä aikaa, että tehtäisiin jotain yhdessä eikä vaan olla. Arjen suorittaminen menee monesti siihen, että käydään töissä, ollaan kotona ja käydään kaupassa. Siinäpä sitä parisuhdeaikaa onkin ja surullista on, että monissa parisuhteissa se yhteinen aika jää oikeesti tohon. Ei se oo olemista yhdessä jos vaan istutaan samalla sohvalla tai ollaan samassa huoneessa, pitää myös tehdä jotain yhdessä.

Me päätettiinkin eilen lähteä ulkoilemaan kun oli kerrankin hyvä sääkin. Otettiin googlen avulla selvää Jyväskylän alueen luontopoluista ja sittenpä eikun auton nokka kohti määränpäätä. Mentiin Tikkakoskelle ja kierrettiin siellä kiva ja sellainen helppo luontopolku. Oli niin kivaa. Luettiin kaikki tietorastit matkan varrelta vuoron perään sivistäen toinen toisiamme. Luontopolulla päästiin napsimaan puolukoita ja mustikoita ja ihmettelemään metsän hiljaisuutta, välillä jopa pussattiin 🙂 Ensimmäinen yhteinen luontopolku oli pituudeltaan reilut pari kilsaa joten lisää oli saatava. Käytiin nopeasti kotona syömässä ja etsittiin uusi reitti ja sellainen löytyi Vaajakosken tuntumasta. Tällä reitillä matkaa oli n. viisi kilometria ja maasto oli mukavan vaihtelevaa. Oli nousua ja laskua ja kivikkoa ja sammaltannerta.

cof

cof

IMG-20160828-WA0053

Ulkoilu luontopoluilla onkin tosi hyvä keino saada raitista ilmaa ja mielenrauhaa. Itselläkin on päänuppi ollut tässä lähiaikoina aika kovilla joten olipa kiva käydä sitä tyhjentämässä tuolla luonnossa katsellen kauniita maisemia ja puolukoita maistellen, siinä samalla hikoillen. Se on yllättävän raskasta nousta mäkeä ylös epätasaista maastoa pitkin. Kokeiltiinpa jokunen mäki juostakin ja kylläpä sykkeet nousi eri tavalla kuin tasaisella alustalla.

IMG-20160828-WA0047 IMG-20160828-WA0052 cof

Täältä päin lähteekin suositukset lähteä testaamaan oman seudun luontopolkuja. Reitit on yleensä hyvin merkattuja joten mitään karttoja tai kompasseja et mukaasi tarvitse. Päälle ulkoiluvaatteet ja se on siinä.

IMG-20160828-WA0106

IMG-20160828-WA0096 IMG-20160828-WA0090 IMG-20160828-WA0091Tähän loppuun on kyllä pakko kertoa, että hirvikärpäsiä on metässä tähän aikaan vuodesta aivan älyttömästi, etenkin niillä seuduilla missä on hirviäkin. Niitä sai koko ajan olla kaapimassa pois vaatteista ja kävipä sitten niin, että huomasin kotimatkalla autossa (moottoritiellä) yhden hiuksissanikin. Sitten vaan pieni paniikkinappula päälle ja ekasta rampista ylös ja auto parkkiin kävelytielle ja tukkaa kaapimaan. Kolli paikansi hirvikärpäsen mun päästä joka oli siis jo kerenny purra itsensä kiinni mun päänahkaan. Se vaivoin saatiin irti veri tirskuen ja loppuillan elinkin sitten vainoharhaisena kun tuntui, että niitä vilisti siellä sun täällä. Voitte uskoa, että pesin ja tunnustelin päänahkani pikkuisen tarkkaan suihkussa. Mut ne öttiäiset onneks häviää kun tulee ekat yöpakkaset. Soitin iskälle heti tapahtuneen jälkeen, että kuolenko mä nyt 😀 En kuulema. Joten kyllä mekin vielä metsään tullaan menemään 🙂

Liikutko sä luonnossa nykypäivänä vai onko liikkuminen kaupunkialueella enemmän se sun juttu?

Kommentit (4)

 1. Nimetön

  Hoitoalalla ja iskältä tarkistus hirvikärpäsen ”vaarallisuudesta” 😀 hauska!

 2. Minsku

  Luonnossa ehdottomasti! Kivempaa kävellä hiekkatiellä kuin asfaltilla tai mielummin kuuntelen lintujen laulua kuin autoja. 😀 varsinkin sateen jälkeen on ihanaa lähteä ulos kun ilma on raikas, tulee jotenkin lapsuus mieleen ja raitis ilma tekee niin hyvää.. 🙂

  https://minkasdiaries.wordpress.com/

 3. Virpi

  Hirvikärpäset on vastenmielisiä ja tänä syksynä niitä tuntuu olevan reilusti. Kaikkeen tottuu – hirvikärpäsiinkin. Ne ekat kärpsyt on niitä kaikkein kamalimpia ja sitten niitä taas jatkossa rutinoituu kaivelemaan päänahastaan. Yleensä kampaan hiukset tiheäpiikkisellä kammalla läpi. Sieltä tippuu kärpsyt ja siivet kun vaan tarpeeksi kauan haroo. Pitkähiuksisella hankalampaa. Metsässä pyöräillessä mulla onkin sellaine tuubihuivi kypärän alla niin se hieman rajoittaa kärpsyjen päänahkaan pääsyä.
  Metsä on myös minun lempiharrastuspaikkani. Ja nyt kunnat ovat panostaneet myös noihin kansallispuistoihin ja reitteihin niissä. Jopa mtb reittejä on kansallispuistoissa ja se helpottaa kummasti kun polut on hyvin merkattuja. Saatetaan ajaa pitkätkin matkat autolla kun kuullaan, että jossain on hyvin merkatut mtb reitit metsässä. Sitten vain autosta pyörät pois ja poluille.
  Toki ajamme ihan normipoluillakin kun vain joku tuntee reitin. Metsässä on kiva retkeillä joka vuodenaikana!

 4. Jasmina

  Luonnossa liikun paljon ja juurikin noissa vaajakosken metsissä koirien kanssa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.