Eihän tämä ole yhtään sitä mitä kuvitteli!

Omat ajatukset koiranpentuajasta olivat hyvin erilaiset kuin mitä tämä todellisuus on näyttänyt meille. Yritin etukäteen ajatella kaiken mahdollisimman raskaan ja uuvuttavan kaavan mukaan mutta mielikuvat tästä koiravauvan kanssa elämisestä oli siltikin hyvin kaukana todellisuudesta.

Ajattelin etukäteen, että pentua pitää käyttää ulkona mahdollisimman usein, että pentu tunnistaa tekemään tarpeensa ulos. Ajattelin, että yöunet saattavat olla katkonaisia koska pentu itkee emonsa ja sisaruksien perään. Ajattelin etukäteen, että pissa- ja kakkavahinkoja tulee varmasti tapahtumaan. Ajattelin myös, että pikku hauveli varmasti intoutuu puremaan kiellettyjä paikkoja.

Mitä se todellisuus sitten on jos ei tuota muka?

Se on tuota yllämainittua potenssiin miljoona. Ulkona pitäis olla koko ajan, mutta eihän se onnistu koska me molemmat käydään töissä ja vaikka käytäisiinkin ulkona paljon, niin tarpeita tulee tehtyä sisällekin, vahingossa tietysti. On kyllä niitä kertoja myös kun tullaan ulkoa ja heti sisälle tultua pissat käydään lirauttamassa alustalle. Eli aina se ulkoilu ei vaan nappaa sillä tavalla, että tarpeiden tekeminen onnistuisi.

Yöunet on todella katkonaisia. Laku on nukkunut yhden yön kohtalaisen hyvin. Ekana yönä touhuttiin ja heiluttiin. Toisena yönä me tehtiin moka ja jätettiin makkarin ovi auki, vaikka tuo yö oli meidän ihmisten unien kannalta rauhallisin. Aamulla kuitenkin olohuoneessa odotti parit kakat ja pissat. Sittenpä sen jälkeen yöt ovat olleet vaihtelevia. Välillä nukutaan ja välillä herätään touhuamaan. Nyt Laku on jotenkin aktivoitunut tai muuttunut. Koko ajan pitäisi olla puremassa jotain. Puruluuksi käy ihmisen käsi, jalka, sormi, nenä, hiukset, vaatteet, varpaat ja sukat. Puruluuksi käy myös eteiseen ”unohtuneet” kengät, korit, kaappien kulmat, kissan raapimapuu, tuolin jalat, valurautainen kukkateline ja puruluut ja lelut.

Kasvattajana mielessä pyörii vain ajatus siitä, että tällainen käytös pitää kitkeä pois, muuten se kostautuu aikuisena. Sitten kun omasta mielestäsi teet parhaasi ja mikään ei auta, alkaa turhauttamaan. Kun siivoat pissejä ja toinen tulee samalla puremaan jalkoja niin savu nousee korvista 😀 ”EI!” kieltosana kaikuu kuuroille lurppakorville.

Olenkin tullut siihen lopputulokseen, että vauvojen kanssa todennäköisesti, pääsääntöisesti pääsee helpommalla 😀 Vauvan kanssa ei tarvitse lähteä minnekkään, että hän tekisi tarpeensa. Vauvalla on vaippa. Kun vauva nukkuu, sinäkin voit nukkua jos väsyttää. Kun koira nukkuu, sinä olet todennäköisesti töissä.

Sitten tässä kaiken ohella pitäisi koiraa sosiaalistaa, kaikkeen siihen mitä se tulee elämässään kohtaamaan: Ihmisiin, muihin eläimiin, lapsiin, vanhuksiin, roska-autoihin, ihmismassoihin, siis ihan kaikkeen. Kauhee sterssi!

Sitten aloitettiin tutustumaan ohjeisiin siitä, miten hihnakoulutus aloitetaan. Mun mies laittoi pannan ja hihnan Lakulle kotona ja minä aloin lukemaan ohjeita. Ensimmäinen lause oli: hihnakoulutus aloitetaan ilman hihnaa. Okei. 😀

Mutta siis en minä päivääkään vaihtaisi pois tästä arjesta mitä nyt eletään. Tämä kestää hyvin lyhyen aikaa tämä vauva-aika ja tästä pitää nauttia, sen minkä voi 😀 Kyllähän tuo touhukka tarjoaa hauskojakin hetkiä meille <3

Kommentit (33)
  1. Ihanaa tuo pentu aika :D. Meidänn ekalla koiralla auttoi sisäsiisteys opettelussa se ,että heti jos näki koiran olevan kyykistymässä pissiimään niin ottettiin mieheni kanssa koira kainaloon ja vietiin ulos. Koira ei meinaan ainakaan siinä enää pissinytkään kun otettiin syliin :).

    1. Me ei aina nähdä sitä hetkeä kun se kerkee aloittaa liruttamisen ja kesken lirun ei viiti lähtee minnekkään raahaamaan. Kai se pitää vaan yrittää saada pentu kiinni ennen ku alkaa valuttamaan lattialle mitään 😀

  2. Koiran voit jättää yksin kotiin heti, vauvaa et😉😉

    1. No se on totta 😀 Mutta koira huutaa kun sen jättää yksin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *