Ulkonäkö puhututtaa. Onko nuorekkuuden salaisuus kalliissa kosmetiikassa vai hymyssä joka tulee suoraan sydämestä?

Somessa törmäsin twiittiin, jossa kommentoitiin minun ulkonäköäni. Kirjoittaja, joka oli minua huomattavasti nuorempi nainen, luuli minun olevan joku 30-vuotias ulkonäön perusteella. Hän oli hämmentyneenä lukenut jostain, että olen jo 47-vuotias. Ulkonäkö voi siis hämätä.

Twiitti hiveli itsetuntoani, tottakai.

2018-03-09-pippa-luonnollisestiparas-ulkonako-2

Nelikymppisen viisaus kaksikymppisen kropassa

Harva keski-ikäinen pyöristää ikäänsä ylöspäin, enkä tee tässä poikkeusta. Käyn kohta kuudetta kymmenettä vaikka omasta mielestä olin kaksikymppinen ihan vasta. Muuttuva ulkonäkö ja vanheneminen hämmentää ja pelottaa vaihdevuosi-ikäistä yhtä lailla kuin teini-iässä aikanaan. Kilometrit näkyvät ja tuntuvat. Nyt iho löystyy, kainalokarvat rehottavat ja harmaa mieskarva puskee leukaan aina uudelleen. Kukapa ei toivoisi itselleen nelikymppisen viisautta kaksikymppisen kropassa?

Twiitti käynnisti mielessäni ajatusketjun ja jäin miettimään miten usein ulkonäöstä yleensäkään pystyy päättelemään ihmisten ikää. Miksi toiset säilyvät nuorekkaina ja toiset tuntuvat vanhenevan silmissä?

Ulkonäkö ei ole turhamaisuutta vaan heijastus sisältämme

Valehtelisin, jos väittäisin ettei ulkonäkö merkitse minulle mitään. Lapsena pidin itseäni rumana peikkona, koska minulla oli iso tukka. Eskarissa jätin väliin luokkakuvauksen, koska en pitänyt ulkonäöstäni. Kun kasvoin, hauras lapsen mieli vahvistui. Nuorena naisena hiukset kruunasivat ulkonäköni ja ne saivat huomiota.

Vuosien varrella paksuihin hiuksiin on syntynyt viha-rakkaus-suhde. Kesäisin paksut hiukset lämmittävät kuin karvalakki ja sopivan uimalakin löytäminen edellyttää edelleen nettitilausta ulkomailta. Ja toisaalta, näen painajaisia siitä, että joutuisin leikkaamaan hiukseni. Jos menettäisin hiukseni, menettäisin luultavasti ison osan identiteettiäni. En voisi kuvitellakaan ajavani vapaaehtoisesti päätäni kaljuksi.

Mikä sinun ulkonäössä on persoonaasi leimaava ominaisuus?

2018-03-09-pippa-luonnollisestiparas-ulkonako

Kannattaako ulkonäköä tuunata kosmetiikalla vai hymyllä

Olen aina liikkunut ja nukkunut paljon mutta käyttänyt myös marketin halvinta kosmetiikkaa. Tykkään hölvätä kauneustuotteilla, vaikka en ole niihin valmis laittamaan isoja summia rahaa. Uusi meikkituote piristää kummasti päivää ja saa hyvälle tuulelle.

Vaikka elintavoilla on iso merkitys ulkonäköön ja terveyteemme, myös tyyli, persoona ja jopa mieliala muokkaavat ulkonäköämme. Hymy nuorentaa kaikkia, etenkin jos se tulee suoraan sydämestä.

Nuorekasta ulkonäköä ei mitata uurteiden, vaan hymyjen määrässä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että positiivinen mieli auttaa pysymään terveempänä. Yhdysvalloissa tehtiin kymmenisen vuotta sitten laaja tutkimus, jossa oli mukana 70 000 naista. Tutkimuksessa selvitettiin miten positiivisuus vaikuttaa terveyteen ja jopa eliniänodotteeseen. Tutkimustulokset olivat järisyttäviä. Positiivinen mieli voi pidentää elinikää jopa 7-10 vuotta. Sen lisäksi monien todella yleisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien ja syöpien määrä oli pienempi myönteisesti suhtautuvien porukassa. Erot selittyvät mm sillä, että positiivisesti asennoituvat pitävät itsestään parempaa ja tarkempaa huolta. He ovat aktiivisempia liikkumaan ja hakeutumaan herkemmin lääkäriin, mikäli huomaavat itsessään poikkeavia oireita.

Nuorekas ulkonäkö vaikka hampaat irvessä hymyillen?

Ulkonäkö on elintapojen ja geenien summa, jossa omalla asenteella on iso merkitys. Vastoinkäymisiä tulee kaikille, mutta niistä on päästävä yli. Epäilijöitä riittää aina. Haaveilin yhteistyöblogista jo muutama vuosi sitten, mutta sain pakit eräältä taholta, sillä he eivät nähneet jutuissani kiinnostusarvoa. Päätin silti, etten luovu uskomasta itseeni ja siihen, mikä tuntuu suorastaan kutsumukselta. Pian sain Helsingin Sanomilta tarjouksen ryhtyä heidän kolumnistikseen.

Kun uskoo omaan tekemiseen ja löytää suunnan, sisäinen hyvä hyrinä näkyy ulkonäössä asti. Eräs tänä vuonna 90 vuotta täyttävä ystäväni on nuorekkaimpia ihmisiä joita tunnen! Hyvinvoivan naisen kasvoissa rypyt ja läiskät ovat eletyn elämän arvomerkkejä.

Kommentit (2)
  1. Ilona Ritola
    9.3.2018, 16:42

    Allekirjoitan täysin tuon miten elämäntavat näkyvät olossa positiivisesti myös ulospäin! Ja hymykin kertoo sisäisestä kauneudesta! T. Bloggaava kollega

  2. Jäätävän kaunis nainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *