Parempaa huomenta!

Kotiin palaaminen on aina oma lukunsa ja monet tietääkin että voisin reissata melkeimpä loputtomiin, räntään paluu on aina pienen pieni morkkis. Onko mulla mitään oikeutta kyseiseen tunteeseen? Ei. Ajattelin kirjoitella muutaman päähänpiston positiivisuudesta ja siitä miksi me tarvittaisiin sitä niin paljon enemmän ihan kaikkeen tekemiseen.

Jos aamulla herää sillä jalalla että kaikki tulee menemään päin suota, niin siinä mitä todennäköisimmin tulee käymään juurikin niin. Joinakin aamuina ei ole maailman helpointa ajatella niitä kaikkia asioita mistä tulisi olla kiitollinen, mutta siltikin pitäisi. Se, että on mahdollista rakastaa, kävellä, juosta, nauraa ja valita elämän suunta on loppujen lopuksi niin harvassa, että joka ikisestä kikatuksesta ja ystävästä tulisi nauttia täysin sydämin. Ja antaa uudelle päivälle mahdollisuus positiivisemmalla mielellä.

Välillä mulla vetää pannu jumiin jos muut omalla käytöksellään lietsoo huonoa ilmapiiriä. Minäkin joskus. Millä oikeudella toi toinen nyt aiheutti mullekkin kiukkuisen mielen? Omalla huonolla päivällä ei tulisi pilata muiden tunnelmaa, ainakaan tahallaan. Älä kiukkuile kassaneidille tai vaivaudu kakaisemaan ikäviä ilmaisuja vastaantulijalle. Rise above it. Kaiken ei todellakaan tarvitse olla aina auringonkukkia ja päivänpaistetta hetkestä toiseen, mutta negatiivisia fiiliksiä on turha jaella ympäriinsä syyttä suotta.

Luin hiljattain kirjan Idiootit ympärilläni. Opuksessa tarkastellaan erilaisia ihmistyyppejä eri värien kautta. Mä koen olevani ihan päästä varpaisiin keltainen ihmislohko, jo ihan vaan sen perusteella että lempivärini on keltainen, hah. Mutta ihan vakavasti ottaen kirja antoi mulle ihan valtavasti lisää perspektiiviä miten tulkita erilaisia ihmistyyppejä, sillä ei ole ollut kuin yksi tai kaksi kertaa kun mielessäni mietin, että no ompas nuo tosikkoja ja miksei huumorini tai hymyni tehoa. Monesti minua on ketuttanut jos muut eivät jaksa innostua elämästä aina ihan samalla tavalla ja kirja avasikin miten muihin ihmistyyppeihin suhtaudutaan kun sukset menee ristiin. Ymmärsin myöskin, että elämästä innostuminen, positiivisuus ja optimismi ovat minun vahvoja alueitani. Ja jos jollain tavalla voin tehdä toisen päivästä paremman, haluan tarttua siihen.

Haluan olla vieläkin spontaanimpi ventovieraan kehuja, hymyilijä ja avun tarjoaja kipakassa tilanteessa. Muistatko milloin viimeksi joku tuntematon kehaisi lookkiasi tai kenkiäsi? Minut se ainakin pistää hyvälle mielelle koko loppupäiväksi. Epäitsekkyyttä ja positiivisuutta tarvitaan lisää eikä se mene ikinä hukkaan.

Jos joku käyttäytyy ilkeästi se ei tarkoita että sinunkin pitäisi. Jos haluat rakkautta, anna rakkautta. Jos haaveilet totuudesta, ole totuudenmukainen. Jos haluat kunnioitusta, kohtele muita kunnioituksella. Nämä hyvät asiat eivät mene ikinä hukkaan vaan palaavat mitä arvaamattomimpia teitä takaisin. Aina. On vahvuutta osata olla lämmin, kiltti ja aito ihminen, vaikka et saisikaan aina samalla mitalla takaisin.

Usein onnellisuutta lykätään tulevaisuuteen, kun tämän ja tämän maalin saavuttaa niin tulee onnelliseksi. Kun ansaitsee näin ja näin paljon nollia tilille saavuttaa onnellisuuden. Tai sitten kun löydän kumppanin niin olen onnellinen. But life doesn’t work in that way ja tekisi mieli ravistella niin montaa ihmistä, että haloo nyt hereille ja keskitytään olennaiseen. Näe kirkkaammin ihmiset ympärillä, fiilistele tunnelmaa, ja hitto vie tartu niihin asioihin jotka oikeasti pistää sut hyvälle
mielelle.

Useimmat vaativat herätyksen jolla uhataan viedä kaikki se arvokas elämästä pois, ja vasta siinä vaiheessa ymmärtää noiden asioiden merkityksen. En halua ottaa sitä rikkkautta itsestäänselvyytenä ja herätä todellisuuteen jossain vaiheessa elämää, voi kumpa olisin elänyt ja rakastanut enemmän.
Yrittänyt olla onnellinen.

Jos huomenna en heräisikään niin mun pieni elämä olisi ollut täynnä hyviä, onnellisia ja unohtumattomia palasia. Asioita joista olla ylpeä. Ja pyrin jokaisena minulle suotuna päivänä samaan tulevaisuudessakin, muistamaan räntäsateessakin ne asiat joilla on merkitystä. Raha, ego ja maine ovat kaukana asioista joilla on oikeaa arvoa loppupeleissä.

Eli siis, ihanaa olla Suomessa hetki pieni! Nyt hymyile vähäsen ja tee tästä päivästä merkittävä. Mukaan vielä parit fiilistelykuvat ihanasta Ranskasta (Chamonixiin muuten kannattaa hakeutua etsimään onnellisuutta, huh mikä mesta!)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *