Luonnollisesti paras
Luonnollisesti paras

Onko noi omat, ei voi olla omat ja miten voi olla omat?

Saan hiuksistani kysymyksiä päivittäin, joten täältä pesee. Olet mitä syöt- sarjan myötä keskustelu on yltynyt sellaisiin sfääreihin, että tehdäänpä katsaus kuontalooni jossa lupaan paljastaa faktat hiuksistani. Kenties joku paksuhiuksinen “kohtalontoveri” saa myös vinkit hiustenhoitoon.

Hiukset ovat mulle asia, jota mietin ehkä vähiten ulkonäössäni. Mulla on aina ollut paksut hiukset enkä ole joutunut murehtimaan hiuksistani. Tosin paksuista ja pitkistä hiuksista on tullut niin vahva osa identiteettiäni, että saatan herätä ahdistuneena painajaiseen, jossa leikkautan hiukseni lyhyiksi.

Turbaani jo vuonna nakki ja pottu. Tämän päivän muistan hyvin. Äidille tuli käymään kotona kampaaja, pitihän munkin saada itselleni rullilla kiharat.

Juujuu omat on

Olen pikkulikasta alkaen kuullut satoja, ellen tuhansia kertoja ihmettelyä paksuista hiuksistani. Mulla on ihan alusta alkaen ollut vahvat hiukset enkä tiedä mistä se johtuu tai keneltä olen hiuslaatuni perinyt. Vanhemmillani tai veljelläni ei ole ollut erityisen paksut hiukset mutta epäilen, että jonkinlainen geneettinen taipumus tulee isän puolelta. Olisi muuten kiinnostavaa tietää, voiko hiusten periytymisgeenejä testata jollakin tapaa?

Päässäni ei ole koskaan ollut lisäkkeitä

Totta, en edes varmaan osaisi kiinnittää niitä. Olen nähnyt lisäkkeitä ja tiedän miltä ne näyttävät liimattuina, mutta eipä ole koskaan tullut mieleen itse kokeilla. Jos mulla olisi lisäkkeitä, pääni olisi varmasti yhtä iso kuin strutsin muna!

Hiuksiini on aiemmin tehty harvennusleikkuuta, kun niitä ohennettiin pieninä osina tyvestä lyhyeksi. Nykyisin hiukseni ovat tasapitkät kauttaaltaan. Koska hiukset ovat hyvin paksut, ne ovat kesällä todella kuumat. Ja kyllä, ihailen kaikkia jotka voivat antaa kiharapilviensä ja suortuviensa leijua vapaina kesätuulessa, kun minä kanniskelen hikisennihkeää karvalakkia päässäni. En kuitenkaan valita, voisinhan leikata lyhyeksi tai vaikkapa kokonaan pois jos haluaisin.

Dingofani ripillä.

Ei tietoa hiusteni oikeasta väristä

Totta. Veikkaan että oma väri on lähellä maantienruskeaa. Olen värjännyt hiuksiani ainakin 25 vuoden ajan. Opiskeluaikana säästösyistä värjäilin milloin milläkin tuotteilla. Ihmeen hyvin hiukseni kesti nekin käsittelyt. Valmistumisen jälkeen olen käynyt kampaajalla värissä ja samalla latvoja on napsaistu vaihtelevasti. Nykyisin käyn kampaajalla 6-7 viikon välein. Reilu kymmenen vuotta sitten hiukseni olivat jonkin aikaa lyhyet ja punaiset. Vaikka nyt lyhyet hiukset tuntuvat vieraalta pidin silloin niistäkin, mutta jatkuva värjääminen ja leikkaaminen kävi rasittavaksi.

Tämä kampaus oli oma lemppari OMS:ssa.

Kiharaa vai suoraa

Minulla on luonnonkiharat hiukset jotka menevät märkinä alta aivan kiharaksi. Päältä hiukseni ovat tikkusuorat joka tarkoittaa sitä, että hiukseni eivät ole ilman käsittelyä joko ihan suorat tai kokonaan kiharat. Olen todella laiska suoristamaan tai kihartamaan, niinpä helpoin tapa saada tukka kuosiin on letittää hiukset. Paksuhiuksisille vinkkinä kehotan ehdotomasti opettelemaan pari lettitekniikkaa, joilla tukan saa siististi kiinni.Hiusten letittäminen on oikeasti hauskaa ja helppoa, kun siitä tulee rutiinia.

Omat luottokampaajani

Ennen nykyistä kampaajaani kävin Hairgatessa Tia de Godzinskyllä, joka oli ensimmäinen kampaaja joka osasi käsitellä mun hiuksia ja ymmärsi paksujen hiusten haasteet. Kun Tia vaihtoi kokonaan alaa (johtuikohan mun haastavista hiuksista, heh), aloin käymään Hairgatessa Mari Hakalalla. Mari on sittemmin perustanut oman yrityksen nimeltään MH Hair, joka sijaitsee Uudenmaankadulla. Mari on superpro ja taitaa hiusten käsittelyn ja värjäyksen salat. OMS-kuvausten aikana mun maskin ja tukan on tehnyt Riia Koivisto ja Muru Ritala. Riia on myös kampaaja ja hänen taitavissa käsissään on syntyneet monenmoisen lettikampaukset ja sykeröt, joita ohjelmassa on nähty.

Omat hiusvinkkini

Mun parhaat hiusvinkit liittyvät hiusten kuivattamiseen. Uskon, että yksi syy hiusteni hyvään kuntoon ja paksuuteen on, että kuivaan niitä todella harvoin hiustenkuivaajalla tai muullakaan lämmöllä. Pesen hiuksiani pari kertaa viikossa eli aika harvoin ja sekin säästää hiuksiani liialliselta käsittelyltä. Näin harvoin peseminen on tietysti hankalaa, jos hiukset tai päänahka ovat rasvoittuvaa sorttia. Pesun jälkeen käärin pyyhkeestä turbaanin hiusten ympärille ja annan hiusten kuivahtaa pyyhkeessä tunnin verran. Sen jälkeen selvittelen pahimmat pörröt ja takut harjalla varovasti ja kerään hiukset nutturaksi päälaelle. Kotona kuljen yleensä meikittä ja nuttura päälaella jonka vuoksi lapset kutsuvat minua Marge Simpsoniksi 🙂

En panosta kalliisiin hiustuotteisiin koska niiden kulutus olisi minun hiuksissa niin valtava. Tosin markettishampoon vaihdoin OMS-kuvausten aikoihin Label M Orange Blossom -merkkiseen shampooseen ja hoitoaineeseen. Syy tähän panostukseen oli juurikin nuo ohjelmassa nähdyt kampaukset, joiden luomiseen hiuksia jouduttiin tupeeraamaan ja käsittelemään sekä lämmöllä että muotoilutuotteilla. Nuo Label M -tuotteet ovat kyllä aivan ihania etenkin jos hiuslaatu on pörrööntuvä ja kaipaa kosteutta. Mun hiuksiin ihan täydellinen tuote!

Joskus tekee mieli suoristaa hiuksia ja siihen sain juuri Riialta erinomaisen vinkin. I love me-messuilla oli kuulemma esitelty Babylissin uusi suoristusharja. Sellainenhan minunkin piti sitten hankkia ja en ole kyllä katunut pätkääkään! Suoristusharja on paljon kätevämpi ainakin arkikäytössä kuin suoristusraudat, joista mulla on kokemusta vain ghd:n raudoista. Toki raudalla voi viimeistellä jos kaipaa mahdollisimman sileää ja litteää kampausta. Itse suoristan hiuksiani ehkä pari kertaa kuussa. Yleensä pyöräytän letin ja ei muuta kuin menoksi!

Kommentit (2)

 1. Marge minäkin

  Tunnistin itseni hyvin monesta kohdasta! Minun varmaan pitäisi leikata pitkät hiukseni vähän maltillisemman pituisiksi, niin ehkä onnistuisivat lettikampauksrtkin paremmin. Teoriassa osaan väkertää vaikka minkälaisia kampauksia, mutta käytännössä ne eivät onnistu juuri koskaan.

  1. pippa

   Vaihtelu virkistää, miksipä et leikkaisi lyhyemmiksi! Voihan niitä sitten kasvatella takaisin:)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *