Mitä opin maanantaista?

”We gave Mondays a completely new meaning”.

Kun mua väsyttää niin pari kätevää vaihtoehtoa on todettu toimiviksi: tuo joko viisi kuppia kahvia tai kierrä kaukaa. Mieluusti todella kaukaa.

Monesti varsinkin maanantait ovat olleet mulle niin sanotusti aika kovia paikkoja, ja joissakin elämäni vaiheissa maanantaisin aina tunnetusti kiukuttaa uuden viikon alku. Jossain vaiheessa alkoi kiukuttaa se, että kiukuttaa ja viime keväänä kaiken stressin keskellä päätin tehdä asialle jotain ja aloin käymään joka ikinen maanantai rääkkijumpassa. Eipä ketuttanut enää sen jälkeen. Maanantait oli ihan jees, heti kun vaan sai päivän käyntiin reippaasti iltapäivän puolella. Tilastollisesti kun ajattelee niin pelkästään maanantait vievät aika ison osan ihmisen elämästä, tarkalleen 14.2 prosenttia. Jos on onnekas ja elää 80-vuotiaaksi jo pelkästään maanantaita on kertynyt 4171 päivää. Ja jos joka maanantai harmittaa niin kasikymppisenä on plakkarissa aika monta huonoa päivää. Ihan liikaa, uskaltaisin väittää.

Maanantaista energiaa viikkoon – pysyvästi!

Byron Bayssa me tehtiin jotain erilaista. Maanantait olivat mun ihan lempparipäiviä, ihan heittämällä aivan mahtavia joka ikinen viikko, ihan vaan sen takia että päätettiin tehdä niistä ikimuistoisia. Yksi hassu maanantai monta kuukautta sitten mietittiin, että no mitäs tänään tehtäisiin kun aina vaan löysäillään maanantaisin viikonlopun jäljiltä. Joku ehdotti että no mentäiskö vaikka surffaamaan, siitä tulee aina hyvä fiilis. Mentiin koko porukan kanssa surffaamaan auringonlaskun aikaan, mikä oli ihan maagista. Sen jälkeen hengailtiin biitsillä loppuilta ja tanssittiin kuunvalossa nauttien yhteisestä ajasta. Joku viisas ehdotti, että pitäiskö tehdä näin joka ikinen maanantai. Ja mehän surffattiin auringonlaskun aikaan, joka ikinen maanantai-ilta monen kuukauden ajan. Sitä odotti enemmän kuin lauantaita.

Suunnittele positiivisia rutiineja ja harrastuksia

Ihan välttämätöntä ei tietenkään ole lähteä Byroniin asti surffaamaan ihan vain maanantain takia, mutta kannustan tekemään jotain spesiaalia. Joka. Ikinen. Maanantai. Hyvällä startilla on vaan niin suuri vaikutus koko viikkoon ja energiaan! Oli se sitten yhteinen kahvitreffaus kavereiden kanssa, virkistävä visiitti luontoon, laatuaika perheen kanssa tai jotain itselle tärkeää niin tee se ja pidä siitä kiinni. Ja oikeasti pidä siitä kiinni, suunnittele kivaa tekemistä maanantaille ja jätä mieluisalle harrastukselle aikaa pakollisten velvollisuuksien keskellä. Positiiviset ja mieltä nostattavat rutiinit tekevät ihmeitä jaksamiselle ja mielelle.

Monia oivalluksia itsestä ja ympäröivästä maailmasta tuli havaittua kuluneen kesän aikana, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan tää on ehkä yksi arvokkaimpia mitä mulle jäi käteen. To give Monday a new meaning, sillä ihan liian pitkään maanantait ovat olleet ainakin mun ylivoimaisia inhokkeja. Joskus onnellinen elämä koostuu juuri tällaisista pienistä oivalluksista… Lisäämään merkitystä elämään itselle tärkeiden ihmisten kanssa.

Ole kiitollinen elämän pienistä merkittävistä asioista – askel onnelliseen elämään

Eli siis! Ihanaa maanantaista huomenta sinne maailman toiselle puolelle. Päätä ja tee tästä merkittävä, unohda turhat ja mitättömät huolet, keskity olennaiseen, sekä arvosta läheisiä ympärilläsi. Kuuntele ja ole läsnä kun keskustelet, hymyile hiukan enemmän ja näe ihmiset ensisijaisesti positiivisessa valossa. Mitä just sä voisit tehdä joka maanantai piristämään alkanutta viikkoa?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *