Missä sä haluaisit olla parempi?

Erääseen työprojektiin liittyen mua pyydettiin miettimään, missä mä haluaisin olla parempi. Mä tiedän tuhansia asioita, joissa mä olen kaikkien mittapuiden mukaan huono, kuten esimerkiksi laulaminen, meditointi ja nikkarointi. Se on mulle ihan ok. Mutta jos mun pitää miettiä asioita joissa itse todella haluaisin olla parempi, niin se on tosi vaikeampaa. Se ei ole vaikeaa siksi, etteikö kehityskohteita olisi vaan koska mä olen ihan tyytyväinen omiin kykyihin, vaikka ne eivät hipoisi täydellisyyttä.

Parempi kuin nyt

Mä elän elämää, jossa mä riitän itselleni just sellaisena kuin olen. Mua ei kiinnosta elää sitku ja mutku-elämää jossa pitäisi aina pyrkiä pois jostain mitä on tässä ja nyt. Itsensä kehittämisessä ja siinä että haluaa olla jossain parempi, on paljon hyvää. Ajattelen myös niin, että siinä kuitenkin piilee myös vaara, ettei koskaan ole läpeensä tyytvväinen itseensä ja itsensä hyväksyminen pitää ansaita. Niin sen ei kuuluisi olla. Toki varmasti on paljon hyviä syitä pyrkiä parempaan, jos vaakakupissa painaa esimerkiksi oma terveys tai ammatillinen kehittäminen tai urallaan eteenpäin pyrkiminen. Itse mä koen että mun työelämässä asiat ovat menneet eteenpäin ja tapahtuneet pääosin siksi, mitä mä olen just nyt eikä sen vuoksi, mihin suuntaan mä olen kehittänyt tai muuttanut itseäni. Mä en ole koskaan tehnyt suunnitelmaa tai rakentanut ammatillista urapuuta johon kiipeäisin, mä olen toteuttanut asioita sydämellä. Tehnyt asioita jotka mua kiinnostavat ja jättänyt tekemätät asioita, jotka eivät tunnu omilta.

Tahdon olla parempi

Pitkän miettimisen jälkeen tein listan kehityskohteista joissa olisi innostavaa, palkitsevaa ja kiinnostavaa olla parempi. Tässä ne ovat:

  • Halusisin oppia sietämään keskeneräisyyttä ja asioiden hoitamisen tylsää keskivaihetta ja toisaalta jättämään asioita kesken (esim kotityöt, likaiset astiat ja pyykit). Innostun helposti mutta kaipaan innostusta keskivaiheen plateau-vaiheeseen jossa asiat alkavat tuntua tutuilta, jopa puuduttavilta. Nuorempana tämä näkyi muun muassa tutuksi tulleissa ihmissuhteissa tai opiskelussa, nykyisin enemmän suorittavissa hommissa, kuten asumiseen liittyvissä isommissa projekteissa, kuten talonrakennusprojektissa tai pihanhoidossa.
  • Haluaisin oppia puhumaan paremmin ruotsia. Ehdottomasti kyllä tälle! Kenties olisi pitänyt lähteä parikymppisenä lääkärinä hommiin ruotsinkieliseen pitäjään Pohjanmaalle tai Ahvenanmaalle, sillä kynnys puhua ruotsia on noussut liian korkeaksi. Meillä on jalkapallomaajoukkueessa on ruotsalainen valmentaja ja olisi kiva pystyä kommunikoimaan ruotsiksi. Vaikka ymmärrän ruotsia sujuvasti, puhuminen tuottaa vaikeuksia ja turvaudun yleensä englantiin. Ehkä mun pitäisi joskus uskaltaa toteuttaa haaveeni ja lähteä kesäksi töihin Maarianhaminaan!
  • Haluaisin oppi kaikki mahdolliset excel-kikat ja oppia hyödyntämään niitä työssäni. Hhhmm, onkohan tähän olemassa jotain tehokurssia?
  • Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä. Haluaisin oppia valokuvaamista. Ostin järkkärinkin viime kesänä mutta en ole vielä avannut pakettia. Puolustuksena mun täytyy todeta että ajattelin opetella kameran kesälomani aikana mutta telkkariohjelman kuvausten takia kesäloma jäi kokonaan pitämättä — tosiasiassa viime vuodesta tuli kiireisempi kuin koskaan. Hyvä että ehdin pestä pyykit ja pyörähtää kotona, saatika että olisin opetellut jotain uutta.

Tältä näyttää mun lista. Mitä sä haluaisit oppia enemmän? Missä haluaisit olla parempi?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *