Miksi en laihdu?

Luonnollisesti Paras Pippa Laukka Miksi en laihdu?

Kukaan ei tunnu kysyvän mitä elämääni kuuluu tai kuinka kesä on mennyt. Ehdottomasti yleisin kysymys, mitä mulle esitetään on “Miksi en laihdu?”. Elämä muuttuu, kun antaa kasvonsa ja asiantuntemuksensa elämänmuutosohjelmalle. Ja mikäs siinä, kesä on ollut yhtä hullunmyllyä eikä lomasta ole ollut tietoakaan. Minä, joka rakastan nukkua myöhään ja lähteä hitaasti käyntiin, olen singahdellut ympäri Suomea jo kukonlaulusta.

Kuvaukset ovat menneet hyvin, suorastaan kihelmöivän hyvin. Kameran takana on sellainen joukko ammattilaisia, että kaltaiseni untuvikko on tuntenut olonsa rennon mukavaksi ja on oikeastaan ollut hyvin helppoa olla vain oma itsensä. Kaikista vaikeinta on ollut sumplia aikatauluja ja omaa vastaanottotyötäni. Pahoittelen potilailtani jatkuvaa säätöä ja muutoksia ajanvarauksissa. Ei tule jatkumaan kuvausten jälkeen, lupaan sen!

On ollut jännä huomata, että vastaanotolleni on entistä enemmän hakeutunut ylipainoisia ihmisiä, jotka ovat todella epätoivoisia oman painonsa kanssa. Varmasti jossain on niitäkin lihavia, joiden mielestä on erittäin ok olla ylipainoinen ja nauttia toiminnallisesta kehostaan lihavana. Väitän kuitenkin, että huomattavasti suurempi osa on niitä, jotka tiedostavat ylipainon riskit ja kokevat olevansa väärässä kehossa läskiensä kanssa. He ovat ihmisiä, jotka haluavat olla aktiivisia, energisiä ja jaksavampia kuin mitä he ovat kilojensa kanssa.

Vaikka en voi ohjelman päähenkilöistä paljastaa kovin paljoa, voin kertoa, että suurin osa heistä on juuri niitä, jotka haluavat onnistua elämänmuutoksessaan pysyvästi. Ihmiset eivät ole niin tyhmiä, etteivätkö he tiedostaisi ylipainoaan tai sen aiheuttamat riskejä. Ongelma on se, että riskit tiedostetaan yleisellä tasolla, mutta niitä ei koeta henkilökohtaisina. Hienointa syksyllä alkavassa ohjelmassa on, että nämä ihmiset tiedostavat ylipainon haitat ja haluavat päästä kiloistaan eroon, pysyvästi.

Palataan kuitenkin alkuun ja tuohon kysymykseen, jota kuulen päivittäin ja jatkuvasti. Miksi minä en laihdu? Tiedättekö miksi ette laihdu: siksi koska ajattelette liikaa laihtumista. Ihmiset, te ette laihdu koska te mietitte joka helkkarin suupalaa liikaa ja tunnette syyllisyyttä syömisestä.

Syö ja laihdu

Väitän, että suurin osa laihtuisi, jos uskaltaisi nauttia ruuasta ja opetella syömään normaalisti. Normaali syöminen tarkoittaa ennen kaikkea säännöllistä ruokailurytmiä. Ette arvaakaan kuinka monella ylipainoisella se on pielessä. Niin moni kituuttaa köykäisellä aamupalalla nälkäisenä iltaan ja mättää sen jälkeen jääkaapin sisällön mahalaukkuunsa. Ei niin. Moni potilaani syö liian vähän energiaa, eikä laihdu tai jopa lihoo. Eräs normaalipainoinen potilaani halusi laihduttaa kaksi kiloa ja lihosi kaksikymmentä kiloa nälkävelan ja säästöliekin vuoksi (luit oikein!)

Nauti ja laihdu

Unohtakaa laihdutus ja alkakaa elää. En usko, että kukaan terve ihminen joka nukkuu ja liikkuu riittävästi ja syö terveellisesti, lihoo tai ei laihdu. Sen sijaan moni lihoo, joka valvoo, stressaa ja laihduttaa.

Ohjelman teon myötä on tapahtunut niin paljon, jota haluan jakaa teidän kanssanne. Syksyllä se tulee tapahtumaan 🙂 Uskon sataprosenttisesti, että ohjelma herättää ajatuksia ja innostaa tuhansia ja tuhansia katsojia elämänmuutokseen. Siitä tulee huikeaa!

Luonnallisesti Paras Pippa Laukka Miksi en laihdu?

Kommentit (1)
  1. heppulainen
    30.8.2018, 16:24

    Mitä vastata sille, joka sanoo, että keskitysleireillä ei näe lihavia ihmisiä eli väkisin laihtuu kun vaan syö tarpeeksi vähän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *