Matkani TV-viihteen maailmassa

Multa on paljon kysytty, miten telkkariohjelman tekeminen sujuu. Ajattelin kasata ajatuksiani tähän postaukseen siitä, miltä homma on maistunut. Kyseessähän on Olet mitä syöt -ohjelman tuotanto, joka alkaa pyöriä lokakuusta lähtien Maikkarin kanavalla. Jaksoja tulee kymmenen eli kyseessä on melko mittava sarja, jossa seurataan kymmenen päähenkilön muutosprosessia kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Olen hyvinvointilääkäri ja toimin päähenkilöiden sparraajana, asiantuntijana ja sarjan juontajana.

Vaikka olen ollut useasti mediassa ja antanut vuosien varrella lukemattoman määrän haastatteluita, juontajan rooli on mulle kokonaan uusi. Olen superotettu ja kiitollinen siitä, että sekä tuotantoyhtiö ja kanava näkivät mussa sellaista potentiaalia joka voidaan käyttää telkkariohjelman teossa. Oma TV-ohjelma on ollut salainen haaveeni jo pitkään, vaikka en ole sitä aktiivisesti pitänyt mahdollisena kuin vasta viime vuosina. Nyt pääsen näyttämään mitä osaan ja mitä parinkymmenen työvuoden kokemuksella on tarttunut haaviin!

Mitä annettavaa minulla on TV-viihteen teossa?

Omana vahvuutenani pidän juuri laajaa kokemustani. Moni joulukinkku on jäänyt syömättä ja juhannussauna kokematta, kun olen näiden vuosien aikana olen päivystänyt väsyneenä pandakarhuna yötäpäivää Lohjalta Rovaniemelle. Pisin työvuoroputki kesti perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun! Lääkärin työn kliinistä kokemusta ei saa hankittua pelkästään koulun penkkiä kuluttamalla. Lääkärikoulu on laatikko, jossa on työkaluja monenlaisten tilanteiden ratkomiseen. TV-ohjelmassa hyppään ihan kokonaan laatikon ulkopuolelle, mutta työkalut mulla on edelleen käsissä.

Mun täytyy myös sanoa, että olen kiitollinen siitä, että minut valittiin juontajaksi vaikka en ole enää nuori nainen. Tiedän kyllä olevani nuorekas ja moni sanonut, etten näytä päivääkään yli kolmekymppiseltä, mutta jokainen keski-ikäinen tietää, että se ei silti ole sama. Onneksi. Tunnen iän kehossani ja toivon, että vuosirenkaat ja kokemus näkyvät myös ulospäin. Malleille ja virheettömälle kauneudelle en pärjää, eikä tarvitsekaan! Elämänviisaus ja kokemus puhukoot puolestaan 🙂

Sarjassa seurataan henkilöitä, jotka tarvitsevat kipeästi elämänmuutosta. Vaikka en seikkaperäisesti voi vielä kertoa heistä enempää, täytyy sanoa, että nämä ihmiset ovat muuttaneet elämääni jo nyt. Näiden ihmiset tarinat ovat koskettavia, kipeitä ja yllättäviä. Draamaa ei tule puuttumaan, sen voin jo nyt taata!

Kun minut pestattiin ohjelmaan, lupasin laittavani itseni ohjelmantekoon 100% likoon. Käytännössä se on tarkoittanut kalenterini luovuttamista tuotantoyhtiön haltuun. Tämä on ollut kenties hankalin asia minulle, koska yrittäjänä olen tottunut hallitsemaan täysin omaa logistiikkaani ja nyt on päiviä, jolloin en tiedä missä olen enkä voi sopia omia menoja. Alunperin olin menossa nilkkaleikkaukseen heinäkuun alussa mutta ohjelman takia siirsin sen myöhemmäksi. Se tarkoitti sitä, että sain heittää heipat kesän triathlonkisoille koska en pysty juosta rikkinäisen jalan kanssa.

TV-Viihteen luominen on kovaa työtä

Minut on yllättänyt kuvauspäivien pituus, huh! Luulin tehneeni paljon töitä mutta eihän se ole mitään näihin päiviin verrattuna 🙂 Eniten minua on hämmästyttänyt se miten koko iltapäivä voidaan kuvata jotain parin minuutin kohtausta. Toki materiaalia voidaan käyttää ja näyttää myös muualla (esim somessa). Onhan siellä kuvauksissa muutama epäonnistunut otoskin, kun olen sekoillut sanoissani tai saanut jonkun ihmeellisen reaktion jonka takia homma on mennyt uusiksi.

Kuvausryhmä on täynnä huippuammattilaisia ja ensitapaamisesta lähtien on ollut sellainen fiilis, että tästä tulee hyvä. Mun ei tarvitse esittää mitään vaan olla vaan oma itseni. Okei, pari kertaa olen kohtauksissa sanonut, että hei, nythän mun pitää jo osata vähän näytellä. Kaiken kaikkiaan pitkistä päivistä huolimatta homma ei ole ollenkaan tuntunut puurtamiselta tai edes työltä, korkeintaan hauskalta kesäpestiltä!

Lokakuussa päästään sitten näkemään mitä olemme saaneet aikaiseksi. Sen voin sanoa, että olen jo nyt hurjan ylpeä ohjelman päähenkilöistä. He ovat tavallisia suomalaisia, jotka ovat käsittämättömän rohkeita laittaessaan itsensä julkisesti likoon elämänmuutoksen takia. Vaikka minut tunnetaan suoraäänisenä totuudentorvena, kunnioitan näitä ihmisiä ja aion tehdä kaikkeni heidän auttamiseksi. Se mitä se käytännössä tarkoittaa, selviää myöhemmin syksyllä. Pysy kanavalla!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *