Luonnollisesti paras
Luonnollisesti paras

Joulu kotona vai reissussa?

Olen jouluihminen. Pidän talvesta, hämärästä ja jouluun liittyvistä traditioista. Kaikista ihaninta loma-ajassa on kiireettömyys, pitkät yöunet ja raikas ulkoilma. Olemme perheenä viettäneet joulua joko kotona tai anoppilassa. Minusta on tärkeää, että lapset saavat nauttia juhlasta kotioloissa, tutussa ja joskus arkisen tylsässäkin ympäristössä johon on luotu juhlan tuntua jouluvalmisteluilla.

Tänä vuonna reissussa

Tänä vuonna päätimme kuitenkin viettää joulun matkoilla. Idea lähti oikeastaan lapsilta jotka toivoivat lomamatkalle pääsyä. Lapset saivat valita, haluaisivatko joululahjat vai mielummin lähteä lomamatkalle. Päätös tuntui olevan helppo, kuin yhdestä suusta toivottiin lomamatkaa. Yhteinen toive olisi päästä jonnekin suht lähelle jossa olisi lämmintä. Tunnetusti näitä paikkoja ei löydy joulukuussa kovin läheltä. Itselläni on Kanaria-angsti työskenneltyäni aikoinaan lentävänä lääkärinä. Olen nähnyt kenties liikaa kanarialaisia sairaaloita ja traagisia sattumuksia ja epäilen, että mun on hankala olla miettimättä työasioita Kanarian saarilla.

Joulu reissussa

Päädyimme varaamaan matkat Dubaihin. Matka-ajankohdaksi ei meidän perheessä ole vaihtoehtoja, sillä keskimmäinen tytär kilpaurheilee ja joukkuelajin treeneistä poissaolo ei ole kovin yksinkertaista. Dubaissa emme ole käyneet koskaan, mutta olen kuullut tutuilta paljon kivoja tarinoita ja kokemuksia kyseisestä paikasta. Suorat lennot, lämpövarma paikka ja mahdollisuudet nähtävyyksiin sekä uusiin elämyksiin ovat huikeat. Ehdottomasti siis sinne! Ja vinkkejä otetaan mielellään lisääkin, niitä voi lähettää kommentteihin.

Kun koko perhe on reissussa

Yksin on helppo matkustaa, kun saa itse päättää aikatauluista ja ajanvietosta. Perheen kanssa matkustaminen vaatii kompromisseja. Meidän perheessä kompromissit merkitsevät lähinnä sitä, että ketään ei pakoteta tekemään lomalla asioita joita ei halua. Teinien ei siis tarvitse herätä kukonlaulun aikaan eikä miehen lähteä makutuomariksi shoppailemaan. Itse en ole koskaan nauttinut rannalla löhöämisestä, mielummin kiertelen nähtävyyksiä, käyn tutkimassa paikallisia kahviloita ja maisemia. Tulevalta reissulta mulla ei ole erityisempiä odotuksia, eniten odotan että saamme jälkikasvun kanssa viettää yhteistä aikaa kiireisen syksyn jälkeen.

Reissussa vai kotona?

Minkälaisia joulusuunnitelmia sinä olet ehtinyt tehdä? Kaikista paras joulunaika on sellainen, että ehtii päästä joulunfiilikseen ja valmistautua vähitellen lomapäiviin. Silloin kun vielä lapset olivat alle kouluikäisiä ja uskoivat joulupukkiin, olin joulupyhinä töissä. Tosin silloinkin pyysin aattoillan vapaaksi, sillä onhan lasten jännityksessä ja odotuksessa aivan oma tunnelmansa. Tänä vuonna meille on siis tulossa erilainen joulu, mutta toivottavasti siitä huolimatta sellainen jossa tärkeimmät arvot ja läheisimmät ihmiset ovat läsnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *