Dear 2019

Tämä vuodenvaihde on monellakin tapaa erilainen ja kutkuttava. Vaikka tämä olikin jo kolmas uusivuosi ausseissa, niin tällä kertaa ympäristö ja tulevaisuus jopa ehkä ihan hiukkasen pelottaa. Mitä kohti seuraavaksi?

Ensimmäinen päivä vuotta 2019 on taputeltu ja päivä on mennyt vähäsen haahuillessa. Mitä tavoitteita asetan tälle vuodelle, mihin haluan päätyä ja mitkä jutut tekee mut onnelliseksi. Mitä oikein elämältä haluaisinkaan? Ajatus puhtaasta kankaasta kiehtoo vuosi toisensa jälkeen, ne ”luvatut” 365 uutta päivää kaikkine mahdollisuuksineen.

Vuosi sitten tähän aikaan mulla oli melko selkeät suunnitelmat tulevan vuoden varalle. Noin niinkuin pääpiirteittäin ainakin. Kirjoittaa kunnialla paperit ulos koulusta, viettää rento kesä ja reissata loppuvuosi. Juhlia ja nautiskella nuoren parikymppisen elämää, maistella ja tunnustella vapauden tunnetta. Tänä vuonna se kangas on oikeasti ihan tyhjä. Ei yhden yhtäkään suunnitelmaa, pelkkää aikaa ja vapaus tehdä ihan mitä vain. Ja se hämmästyttää ja kauhistuttaa.

On rohkeaa osata ottaa aikaa, kokeilla ja epäonnistua. Haahuilla. Monet sanovat, että olisimpa osannut ottaa enemmän aikaa kun sitä oli, miettinyt edes vähäsen pidempään.

Vuosi sitten olin siis aika erilaisessa elmäntilanteessa, vaikka sattumoisin samalla mantereella olinkin. Silloin oli paljon huolia mielessä jotka nyt tuntuvat turhilta ja mitättömiltä. Paljon jänniä juttuja edessä, kirjan julkaisu, valmistuminen ja maailmalle lähtö. Monia tavoitteita. Nyt lähinnä vaan pelottaa, että onko tälle vuodelle tarpeeksi tavoitteita, mitä tästä mahtaa oikein tulla. Tämän vuoden tavoitteet ovat ehkä vähän enemmän abstrakteja kuin konkreettisia maaleja. Enemmän oman pään sisällä järjesteltäviä juttuja, ei niinkään mitattavia tai saavutettavia juttuja.

Jos hyvä onni sattuu niin pääsen käyttämään nuo 365 mahdollisuutta tänäkin vuonna, jokaisesta päivästä onnellinen ja onnekas. Tapahtumarikas ja opettavainen vuosi takana täynnä asioita joista ei olisi voinut edes unelmoida. Uskon, että tämä vuosi pitää sisällään kaikkea kutkuttavaa ja spontaania, ja varmaan pökertyisin jos saisin tietää niistä etukäteen. Otetaan avosylin vastaan jännittävä vuosi ja pidetään kädestä niitä ketkä ovat tärkeitä. <3

Ps. Olipahan muuten uudenvuoden kemut. Tanssittiin reippaasti yli kellon ympäri festareilla ystävien kanssa. Onko mitään parempaa kuin elämä just nyt!

Kommentit (2)
  1. Aijotko ryhtyy opiskelemaan suomessa vai maailmalla? 🙂

    1. Kyllä ulkomailla opiskelu on tähtäimessä, mutta ikinähän sitä ei tiedä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *