Voice Massage – rentoutumista, hierontaa, hengitystä, ja ihanan kevyt olo!

Moi!
Käytän työssäni paljon ääntä; ryhmäliikuntatunneilla, yksilöasiakkaiden kanssa ja ryhmille luennoidessa. Ääneni väsyy usein, ja välillä kurkku on iltaisin kipeä. Eräs tuttavani suositteli minulle Voice Massage –hoitoa, ja päätin kokeilla.
En tarkoituksella lukenut Voice Massage –hoidosta mitään etukäteen, vaan päätin tutustua hoitomuotoon ilman ennakkokäsityksiä. Päättelin hoidon nimestä, että se varmaankin sisältää hierontaa, ja liittyy jollakin tavalla äänentuottoon. Hmmm… Pitääköhän hoidon aikana itse tuottaa ääntä? Ei tarvinnut. 🙂
Sen verran olin päätellyt nimestä oikein, että Voice Massage on todellakin hierontahoito, jossa käsitellään hengitykseen sekä äänentuottoon osallistuvat lihakset. Lisäksi hoito sisältää hengitysharjoituksia. Voice Massage on kehitetty Suomessa 80-luvulla, ja hoito soveltuu erityisesti ääniammattilaisille, laulajille, näyttelijöille ja esimerkiksi myös äänihuulihalvauksesta toipuville. Voice Massage rentouttaa, lievittää kipuja, parantaa ryhtiä, hoitaa purentaongelmia, opettaa tuntemaan omaa kehoa ja hengittämään paremmin, jolloin äänentuotto paranee heti. Lue lisää: http://www.voicemassage.fi/ ja http://www.voiceflow.net/MinnaMyllymaki/Tervetuloa.html
Kuva: Juho Niva.
Hoidon minulle tehnyt Voice Massage –terapeutti, fysioterapeutti, Pilates –ohjaaja Minna Myllymäki kertoi aloittavansa työnsä heti, kun asiakas kävelee ovesta sisään havainnoimalla asiakkaan asentoa ja ryhtiä. Näin hän saa ensivaikutelman siitä, missä ongelmia saattaa esiintyä. Mitenkähän huonossa ryhdissä tulikaan kävelytä ovesta sisään?
Asetuin hoitopöydälle vatsalleen ja odotin mielenkiinnolla, mitä tapahtuisi. Minna käsitteli yläselkääni napakoilla, mutta miellyttävän tuntuisilla otteilla. Hän painoi lihasta, jonka jälkeen liu’utti otetta hitaasti eteenpäin. Näin pyritään käsittelemään pinnallisten lihasten lisäksi myös lihasten syvää kerrosta, sekä lihasten päällä, väleissä ja ympärillä olevia faskioita eli lihaskalvoja.  Lapaluideni kohdalta löytyikin yllättävän kireitä kohtia.
Kuva: Juho Niva.
Välillä Minna pyysi minua hengittämään samalla, kun painoi käsillään napakasti eri kohtia selässäni. Olo näiden hengitysharjoitusten jälkeen oli ihanan kevyt. Tuntui kuin olisin lähtenyt leijumaan hoitopöydältä ylöspäin. Ja hengitys kulki vaivattomasti.
Sitten käännyin selälleni. Minna käsitteli rintakehäni aluetta, ja taas hengiteltiin. Oloni tuntui yhä avonaisemmalta ja rennommalta. Kurkunpään aluetta minulta ei ollut koskaan aikaisemmin käsitelty, ja se tuntui jännältä, mutta ei pahalta. Koko ajan oli sellainen olo, että olen varmoissa ammattilaisen käsissä Hoito päättyi ihanan rentouttavaan kasvojen alueen käsittelyyn.
Kuva: Juho Niva.
Mielenkiinoista oli se, että terapeutti antoi koko hoidon ajan palautetta. Kertoi, missä on kireyksiä, mihin kohtaan voisin ajatella hengittäväni enemmän, jne. Palaute onkin olennainen osa hoitoa, sillä sen perusteella voi muuttaa omaa toimintaa, ja näin ollen jo yksi kerta Voice Massage –hoitoa saattaa riittää.
Sain Voice Massage -hoidosta paljon. Tunnistin kehoni kireyksiä, opin uutta omasta hengityksestä, ja päällimmäiseksi olotilaksi jäi ihana rentouden tunne. Reilun tunnin mittainen hoito vierähti nopeasti, ja olisin voinut makoilla hoitopöydällä vielä toisenkin mokoman.
Mietiskelin hoidon jälkeen, keille kaikille voisin suositella sitä, ja oikeastaan ihan kaikille. Voice Massage –terapeuttini Minna toteaakin, että jokainen meistä hengittää, ja lähes kaikki käyttävät ääntään. Niinpä. 🙂

Rentoa loppuviikkoa! Pysähdy hetkeksi ja hengitä! 🙂
Ensi kerralla taas jumpataan…
T. Kirsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *