Viikon ruokavinkki: chermoulabroileria ja paahdettuja kasviksia

Moi!

Tämä pohjoisafrikkalainen resepti otettu kirjasta Lähi-idän keittiö. Ruoka oli helppo valmistaa ja maistui herkulliselle. Jos kaipaat lisää hiilihydraatteja, tarjoa lisäksi esim. couscousia, tai kvinoaa (jos noudata gluteenitonta ruokavaliota).

chermoulabroiler

Ainekset (neljälle):

1 sipuli

1 ¼ dl oliiviöljyä

6 rkl sitruunamehua

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

ripaus suolaa

ripaus pippuria

4 broilerin rintafileetä

1 munakoiso (n. 200 g)

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

2 laakerinlehteä

200 g vihreitä papuja

1 rkl voita

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita marinadi: sipulit, öljy, sitruunamehu, paprikajauhe sekä juustokumina ja mausta suolalla ja pippurilla. Taputtele broilerin rintafileet kuiviksi ja kaada puolet marinadista fileille. Anna marinoitua n. 30 min.

Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Sekoita kasvikset jäljelle jääneeseen marinadiin, lisää laakerinlehdet ja anna marinoitua n. 30 min. (Ja nyt voit tehdä pikaisen 30 min. treenin. ;))

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita rintafileet ja kasvikset pellille ja kypsennä uunin keskitasolla n. 25 min. (Ja tässä vaiheessa ehdit käydä suihkussa.)

Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsiksi. Kaada siivilään, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Sulata hiukan ennen tarjoamista pannussa voita, kääntele papuja siinä ja lämmitä. Annostele broilerinpalat ja kasvikset lautasille.

Mukavaa viikkoa!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *