Uudet lenkkikengät, omat kesätreenini ja katkarapuleivät

Ostin vähän aikaa sitten uudet lenkkikengät. Olen ns. ”tuuri-lenkkeilijä”, eli lenkkeilen kesäaikaan jonkin verran, mutta en mitenkään erityisen aktiivisesti. Niinpä etsinkin peruslenkkikenkiä. Kävin muutamassa urheilukaupassa, ja myyjien taso vaihteli laidasta laitaan. Osa myyjistä osasi kertoa kenkien ominaisuuksista tarkasti ja suositella juuri minulle sopivia kenkiä, osa taas kertoili lähinnä vain hinnoista. Hyvät lenkkikengät ovat tosi tärkeät, jos lenkkeilee paljon, ja ainakin itselle osaavasta myyjästä on iso apu kenkien valinnassa. Kengät ohjaavat osaltaan oikeanlaiseen askellukseen, ja oikea askellus ennaltaehkäisee mm. jalkaterän, polven ja selän ongelmia. 
Uudet lenkkarini!
Päädyin ostamaan New Balancen lenkkarit. Olisin halunnut jotkut Niken hyvännäköiset kengät, mutta lenkkikenkiähän ei kannata valita pelkän ulkonäön perusteella…. 🙂 Oon testannu kenkiäni nyt muutaman kerran, ja vaikuttavat hyville. Oon malttanu ajaa kengät sisään maltilla, eli lähdin liikkeelle 20 minuutin mittaisesta lenkistä, ja oon joka kerralla lisänny juoksuaikaa 5 minuutilla. Muutama vuosi sitten onnistuin hankkimaan jalkapohjaani rasitusvamman, kun tein uusilla lenkkikengillä heti ensimmäisellä kerralla tunnin mittaisen lenkin. Tuo rasitusvamma vaivaa välillä vieläkin.
Lenkkeily on mun mielestä yks mukavimmista treenimuodoista. Lenkille pääsee lähtemään kotiovelta, ja hyvä musiikki siivittää ajatukset arjen asioista pois! Jostain syystä mun tän kesän lenkkeily on ottanut hieman hitaasti tuulta purjeiden alle. Aloitin lenkkeilyn pääsiäisenä, mutta olen sen jälkeen käynyt vain muutamalla hassulla lenkillä. Nyt ajattelinkin loppuloman lenkkeillä vähän ahkerammin, ja oma liikuntasuunnitelmani seuraavalle 3 viikolle on seuraavanlainen:
ma 18.7.
35 min. hölkkää ja 15 min. kävelyä (toteutettu!)
ti 19.7.
koko kropan lihaskuntotreeni painotangolla ja oman vartalon painolla (toteutettu!)
ke 20.7.
40 min. hölkkää ja 15 min. kävelyä
to 21.7.
juoksijan lihaskuntotreeni (tuun bloggaamaan tämän)
pe 22.7.
45 min. hölkkää ja 15 min. kävelyä
la 23.7.
jättipallojumppa (tuun bloggaamaan tämän)
su 24.7.
lepo
ma 25.7.
lihaskuntotreeni painotangolla
ti 26.7.
aamuhölkkä 30 min. + kävely 30 min.
ke 27.7.
kävely 60 min.
to 28.7.
hyötykävelyä reissun päällä
pe 29.7.
60 min. hölkkää
la 30.7.
lepo
su 31.7.
lepo
ma 1.8.
kävely-juoksulenkki (vetoja)
ti 2.8.
lihaskuntotreeni painotangolla
ke 3.8.
tasaista hölkkää 60 min.
to 4.8.
juoksijan lihaskuntotreeni
pe 5.8.
kevyttä hölkkää 30 min. + kävelyä 30 min.
la 6.8.
jättipallojumppa
su 7.8.
lepo
Mun lempparilenkkeilybiisi tällä hetkellä on Calvin Harrisin ja Kelisin Bounce. Voit kuunnella sen klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Lempi lenkkeilybiisini 
Millaisilla lenkkikengillä te tykkäätte juosta? Onko jollakin kokemuksia ns. ”bare feet” –kengistä? Mua kiinnosti niiden hankkiminen, mutta en näin vähäisellä lenkkeilymäärällä viitsiny satsata kaksiin eri kenkiin, kun ”paljasjalkakengät” ei yksistään riitä.
Ja sitten pakko vielä laittaa mun tän illan iltapala, eli ”toast skågen”. 
Luomu-ruisleipää ja katkarapuja. Nam!
 • Pari palaa leipää (esim. paahtoleipää, saaristolaisleipää tai ruisleipää)
 Päällyste:
 • Katkarapuja
 • Keitetty kananmuna
 • Puristettua sitruunanmehua
 • Sitruunapippuria
 • Suolaa
 • Kermaviiliä
 •  Ruohosipulia
 • Tilliä
Ei muuta kuin sekoitat vain päällysteen ainekset keskenään, levität leivän päälle ja nautiskele!
Terkuin, Kirsi
Kommentit (6)
 1. Samaa mieltä lenkkeilykengistä, ei halvimmat muttei kalleimmatkaan, vaan sopivat. Kaikkihan ne nykyään ovat kauhean näköiset joten ei tartte etsiä kauniita. Lestin sopiviuus omalle jalalle on A ja O. Tuntuu kuin pumpulilla juoksis vaikka olisi kovempikin alusta osan lenkistä. Itse suosin hiekkateitä metsässä tai puistossa, mutta asfaltillakin tulee juostua. Hyvän myyjän ammattitaidolle on tässä hyötyä ja sille että osaa itse kertoa juoksutottumuksistaan ostohetkellä. Tsemppiä juoksuihin, Ch.

 2. Olen aina (reilut 10 vuotta) ostanut lenkkarit niin, että olen marssinut Intersporttiin ja kertonut, että tartten lenkkarit ja vienyt vanhat kengät mukana näytille. Hassua kun muut asiat ostaa vertaillen, mutta tässä lenkkariasiassa annan myyjien ”tehdä valinnan”. No tietenkin myyjät esittelevät useita malleja, mutta aina on löytynyt sopivat lopulta. Jotenkin en osaisi mennä mihinkään Prismaan ostamaan lenkkareita… 😀 Tosin onhan sielläkin nykyisin palveleva urheiluosasto.

  Viime syksynä meinasin olla jo pulassa, kun Asicsin mallistoon ei kuulunutkaan enää yhtä tukevaa kenkää kuin ennen. Tarviin kenkiini tukevan pronaatiotuen. Onneksi sitten joltain muulta valmistajalta löytyi lähes yhtä tukeva kuin entiset Asicsit. Olivat vielä mun lenkkareiksi ihan kohtuuhintaiset, kun maksoivat pikkuisen alle satasen.

  Ja minähän en edes lenkkeile. Paitsi ehkä kaksi kertaa kesässä, kun tuntuu siltä että pitää päästä juoksemaan. Kävelen sitten sitäkin enemmän, mutta varsinaiset kävelylenkkarit eivät ole kuitenkaan tutuneet siltä mun jutulta, joten olen aina ostanut juoksukenkiä.

  Ai niin, Footbalancen oman jalan mukaan valetut pohjalliset tekevät lenkkareista vieläkin paremmat! Yhdet Salomonin goretex-lenkkarit olivat vähän hutiostos koska niiden oma pohjallinen lötkistyi tosi nopsaa, mutta kengät muuttuivat taas käyttökelpoisiksi kun sain niihin nuo pohjalliset. Tänä keväänä kävin muutaman kerran fysioterapeutilla, joka suositteli käyttämään pohjallisia normilenkkareissakin. Hyvältä tuntuu. (Sain myös pinen korotuksen oikean kannan alle lenkkariin ja treenikenkään koska jalkani ovat näköjään eri pituiset ja oli muuten jännä huomata miten luontevalta se tuntuu kengässä pohjallisen alla.)

  Varvaskengät ois hauskat kokeilla, mut ei oikein raaskisi laittaa niihin rahaa jos ei ookaan hyvät…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *