Testissä Bailamama

Kirsi kokeilee

Moi!
Kävin viime viikolla testaamassa ryhmäliikuntatuntia nimeltä Bailamama Women. Kun ihan ensimmäiseksi kuulin viime keväänä tunnin nimen, tuli siitä mieleen, että tarjolla on äideille suunnattua zumba-tyylistä tanssia. Ajattelin silloin, että ei ehkä ihan mun juttu. Nyt kun tunti pyörii salillamme, tiesin jo tunnille mennessä, että tunnin sisältö on kuitenkin jotain muuta. Bailamaman sivuilla tuntia kuvataan näin:
”Women-tunti sopii kaikille naisille ikään katsomatta. Hauskat ja helpot koreografiat, lihaskunto-osuus, jossa keskitytään erityisesti lantionpohjalihaksiin, sekä kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen ja ylläpitäminen ovat tämän tunnin keskeisiä tavoitteita. Tunnilla eletään hetkessä, iloitaan ja bailataan! Yhdessä liikkumisen ilo saa suorituskyvyn aivan uudelle tasolle ja energian virtaamaan.

Tämä tunti ei sovellu raskaana oleville. Tunnille suositellaan tulevan jälkitarkastuksen jälkeen. Tunteja ohjaa Bailamamakoulutuksessa pätevöitynyt ohjaaja.

Kesto 55min.”

Odotuksena kuvauksen perusteella siis oli, että tunnilla tehdään jonkin verran tanssillista askellusta, lihaskuntoliikkeitä, sekä lantionpohjanlihasten harjoituksia. Täyttyivätkö odotukset? Lue alta! 🙂
Katso pieni videopätkä Bailamamasta täältä.
Mitä tunnilla tapahtui?

Tunti alkoi rauhallisesti Coldplayn (ihana Coldplay!) tahtiin kehoa avaavilla liikkeillä. Sopiva  aloitus  aamulle. Kehon herättelyn jälkeen tehtiin pari reippaampaa askelluskappaletta, jotka koostuivat helpoista, mutta mielenkiintoisista askeleista, joissa oli mukana ripaus tanssillisuutta.  Välillä askellettiin myös lankkuasentoon ja aktivoitiin keskivartalon lihakset. Biiseinä soi Rihannaa ja Adelea. Alkulämmittelyn jälkeen tehtiin tasapainoharjoituksia seisten Pussy Cat Dollsin tahtiin. Seuraavaksi siirryttiin patjalle lihaskunto-osioon, jossa tuli punnerruksia, syvien lihasten harjoituksia konttausasennossa, vatsalihasliikkeitä, lantionnostoja, sekä lantionpohjanlihasten harjoituksia. Lantionpohjanlihaksille tehtiin kestovoima- , nopeusvoima-, ja maksimivoimaharjoituksia. Lopuksi kohotettiin vielä sykettä seisten parin biisin verran. Ensiksi rummuteltiin, pikajuostiin ja kyykättiin Shakiran tahtiin ja viimeisenä irroteltiin piirissä Don Omarin tahtiin. Lopussa venyteltiin kolmen musiikkikappaleen ajan.
Tunnilla soi mm. tämä Adelen biisi. 
Miltä tuntui?

Tunnille valitut musiikkikappaleet olivat hyvän fiiliksen biisejä. Askeleet olivat helppoja, mutta eivät tylsiä. Tunnilla tuli lämmin, mutta treeni ei ollut ”rääkkiä”. Plussaa annan tunnin monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. Oli tanssillisuutta, sykkeen kohotusta, tasapainoilua, lihaskuntotreeniä, sekä venyttelyä. Mukava yhdistelmätunti! Olin etukäteen pohtinut, miten lantionpohjan lihasten harjoitteet sopivat jumppatunnille, ja onko treeni tylsää, mutta harjoitteet tulivat kivasti muiden lihaskuntoharjoitteiden lomassa, joten ne tuli treenattua kuin huomaamatta.
Tunnin jälkeen kropassa tuntui mukavalta. Inhoan aamutreenejä, mutta tällä tunnilla sain mukavasti kropan heräteltyä. Tunnin ohjaajalla on aina oma merkityksensä tunnin onnistumisessa, ja ohjaaja oli mitä parhain, ihana Tanssiinan Anne
Kenelle suosittelisin?

Mielestäni tämä on kaikille sopiva harjoitus esim. kerran viikossa. Kuntotasosta riippuen harjoitus voi olla palauttava, tai jopa kehittävä. Lantionpohjanlihasten harjoitus unohtuu usein arjen askareiden keskellä, ja tällä tunnilla ne tulee treenattua muun treenin lomassa.
Ja kyllä – ne odotukset täyttyivät! J
Lue lisää:
Mukavaa viikonloppua!
Terkuin, Kirsi
Kommentit (3)
  1. Kävin kokeilemassa Bailamaman kuukausi sitten, mutta en oikein lämmennyt… Liian tylsää ja liian kevyttä! 😀

  2. Tanssiinan Anne
    26.10.2012, 11:54

    Kiitos Kirsi itsellesi kun tulit! Ihanasti kirjoitettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *