Terveellisiä herkkuja: lehtikaalisipsejä ja avokado-suklaamoussea

 

Joo, mä tiedän, mä tuun jälkijunassa…

Muut on puhunu lehtikaalisipseistä ja suklaa-avkadomoussesta jo ainakin pari vuotta, mutta mä testasin niitä vasta nyt. Jos joku sattuu olemaan yhtä urpo kuin mä, niin tässä teille reseptit. Nää oli nimittäin oikeesti hyviä ja astetta terveellisempiä herkkuja. 🙂

Lehtikaalisipsit

Näistä tulee pellillinen, joka me popsittiin ihan kevyesti kahdestaan:

  • 200 g lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mausteita oman maun mukaan (me laitettiin ripaus suolaa, ripaus pippuria, sekä ripaus chilipaprikajauhetta, sekä puristettiin puolikaan sitruunan mehut)
Lehtikaali on suomalaista superruokaa parhaimmillaan, sillä siinä on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa, ja se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Lehtikaali on suomalaista superruokaa parhaimmillaan, sillä siinä on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa, ja se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.

Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti. Revi kaalista muutaman sentin mittaisia paloja (kutistuvat uunissa). Laita kaalit kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, sekä mausteet.

Asettele kaalit uuninpellille leivinpaperin päälle mahdollisimman väljästi. Paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele lehtiä puolivälissä.

Valmiit lehtikaalit ovat vähän "ruskettuneet" ja rapsakat. Tarkkaile, etteivät kärtsää! :)
Valmiit lehtikaalit ovat vähän ”ruskettuneet” ja rapsakat. Tarkkaile, etteivät kärtsää! 🙂

Rapsakka herkku, joka yllätti positiivisesti!

Avokado-suklaamousse

Tästä tulee pari annosta:

  • 2 keskikokoista, kypsää avokadoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta / raakakaakojauhetta

Sitten ei muuta kuin blenderiin tai sauvasekoittimella sekaisin.

Avokadossa on pehmeitä rasvoja, kaliumia, sekä vitamiineja. Siinä on myös hedelmäksi hyvin proteiineja.
Avokadossa on pehmeitä rasvoja, kaliumia, sekä vitamiineja. Siinä on myös hedelmäksi hyvin proteiineja.

Samettisen pehmeä herkku!

Suut makiaksi! 😉

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Kyllä, täällä myös urpo joka ei ole vielä ehtinyt kyseisiä herkkuja kokeilemaan, vaikkakin olen myös monen kuullut kehuvan! Täytyy korjata asia pikimmiten! Ainakin lehtikaali huomiselle ostoslistalle!:)

    1. kirsinkuntopiiri
      28.10.2014, 21:47

      Jee, en ole ainoa siis! 🙂 Noissa molemmissa on ihan parasta se, että ne on niin helppoja ja nopeita tehdä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *