Terkut Nike Blast – tapahtumasta

Moikka!
Vietin viime viikonlopun Helsingissä Nike Blast –tapahtumassa http://www.thenikeblast.fi/esittely.php
hakemassa uusia ideoita työhöni. Tapahtumassa oli erilaisia ryhmäliikuntatunteja sekä luentoja aamusta iltaan. Huippuohjaajia oli jenkeistä saakka. Tapahtuma oli huikea, ja ajattelin koota sieltä teille muutamia tämän vuoden kuntoilutrendejä. Eli jos haluat tietää, mikä on juuri nyt hot, niin jatka lukemista eteenpäin… 😉
Osallistuin viikonlopun aikana yhdeksälle eri ryhmäliikuntatunnille ja neljälle luennolle. Lisäksi kiertelin katselemassa erilaisia tunteja. Näiden perusteella voisin sanoa, että kuntoilutrendit vuodelle 2012 ovat:
1)      Eri lajien yhdisteleminen treeneissä
Ryhmäliikuntatunneilla yhdisteltiin saman tunnin aikana useita eri treenimuotoja. Osallistuin mm. Fit&Functional – tunnille, jolla yhdistettiin liikkeitä kamppailulajeista, kilpa-aerobicista, toiminnallisia harjoitteita levypainon kera, sekä tanssia. Inner Strength –nimisellä tunnilla yhdisteltiin joogaa, pilatesta, toiminnallisia lihaskuntoharjoituksia ja räjähtäviä aerobisia harjoituksia. Freepower-tunnilla yhdistyivät taistelulajit, afrotanssi, sekä jooga. Prana Beats –tunnilla yhdistettiin puolestaan joogaa, tanssia ja aerobisia harjoitteita.
Videolla esimerkki Prana Beats –tunnista:
2)      Urheilullisuus
Useat tunnit olivat ”urheilullisia” siinä mielessä, että niillä harjoitettiin ketteryyttä, nopeutta, räjähtävyyttä, kimmoisuutta, liikkuvuutta ja voimaa. Treenattiin siis kuten ”huippu-urheilijat”. Liikkeitä ei tehty ”jumppamaisesti” musiikin tahtiin, vaan esimerkiksi siten, että minuutin aikana tehtiin punnerruksia omaan tahtiin. Tapahtumassa esiteltiin mm. Nike Training Club –harjoitusmuoto, joka on huippu-urheilijoiden treeneihin perustuva ja amerikkalaisen Marie Purvisin kehittämä treenikonsepti. Nike Training Club –harjoitusohjelmat voi ladata ilmaiseksi netistä iPhoneen. Näin voit treenata missä vain ja milloin vain. Loistava juttu esimerkiksi reissun päällä:
http://bit.ly/NTC_FI
Itse testasin Nike Training Clubin Get Focused –tuntia, ja oli tehokas!
Esimerkkiharjoitus NTC (Nike Training Club) –tunnilta:
3)      Tanssilliset tunnit
Tanssi on edelleen pop! Nike Blastissa oli tarjolla mm. jazzia, hip hoppia, afroa, dance hallia, raggaa, burleskia, housea, ja tietenkin Les Millsin SH’BAM. Itse pääsin testaamaan edellä mainittua nyt vasta ensimmäisen kerran ja yllätyin positiivisesti. En ole Les Mills –tuntien kovin innokas fani, ja videoklipit, joita olin katsellut SH’BAM –tunnista vaikuttivat tylsiltä. Mutta helppo, tanssillinen tunti vei mukanaan. Askeleet olivat helppoja, mutta eivät tylsiä, musiikki hyvää, ja tunti vierähti nopeasti. Myös tunnin ohjaaja Kimmo Jukuri oli aivan huippu!
Oma lempilajini afro on edelleen pinnalla, ja sitä oli yhdistelty usealle eri tunnille – myös lihaskuntotunneille. Testasin itse ihan puhtaasti tanssitunnin nimeltä Afro in da tribal house. Oli hauskaa, mutta liikkeet oli osittain niin nopeita, että en ihan päässyt mukaan.
Tässä Didier Muamban tyylinäyte (me tehtiin tunnilla eri sarjaa kuin videossa):
Calvin Wileyn tanssitunti nimeltä Calvinography Golden edition oli mahtava! Musiikki oli hypnoottista, eikä ohjaaja puhunut tunnin aikana lainkaan. Silti fiilis oli aivan huikea! Something to think about… 🙂
Tsekkaa Calvin Wileyn movesit:
4)      Kehon ja mielen tunnit
Erilaiset kehon ja mielen tunnit ovat edelleen in. Itse testasin Prana Beats –tuntia, jossa yhdistettiin joogaa ja tanssia. Mielenkiintoista, mutta en ihan syttynyt. Tarjolla olisi ollut myös mm. YOGABEATS –tunti (harmi, että en ehtinyt osallistumaan), Prana Flow, sekä Flow Yoga Armbalance. Kehon ja mielen tunneilla näkyi myös eri tyylien yhdistely.
5)      Toiminnallisuus ja erilaiset välineet
Myös toiminnallisuus on edelleen in, ja samoin toiminnallista harjoittelua tukevat erilaiset välineet, kuten TRX, ViPR ja kahvakuula. Olisin halunnut testata TRX-tuntia, mutta se meni heti ensimmäisten joukossa täyteen. Kävin kuitenkin vilkuilemassa tuntia ovelta, ja näytti mielenkiintoiselta ja haasteelliselta. Kohta pääsen itse puuhastelemaan TRX:n kimppuun, kun salillemme tulee kyseinen vempain. Myös ViPR:ia olen toivonut välinevalikoimaamme, ja toivottavasti saadaan myös se pian. Pääsin testaamaan ViPR:aa Arms, Abs, Assets –tunnilla, ja vaikutti tehokkaalta treenivälineeltä.
Jos kiinnostuit, katso video ViPR-harjoitteista:
Mitä on TRX? Kurkkaa video:
 
Kävin myös muutamilla luennoilla. Niillä ei oikeastaan tullut hirveästi  mitään uutta tietoa, mutta vanhaa hyvää kertausta. Toisaalta luennot vahvistivat omaa fiilistä omasta osaamisesta – jes! Poimin teillekin muistutuksena luennoilta muutamia hyviä pointteja:
         Muista monipuolisuus! Älä treenaa vain matalalla sykkeellä ja kevyillä painoilla. Lihakset tykkäävät isoista painoista ja nopeista liikkeistä! Tee matalatehoisten harjoitteiden lisäksi intervalli-harjoittelua! (Tsekkaa mun aikaisempi kirjoitus aiheesta täältä.)
         Muista levätä! Pidä lepopäiviä. Muista pienet breikit töissä: aivot tarvitsevat lepoa 1,5 tunnin välein.
         Kun pyrit kohti tavoitetta, kiipeä sinne askel kerrallaan. Mieti, mitkä asiat vievät kohti tavoitettasi, ja rakenna matka pienistä, konkreettisista asioista.
         Älä tee hyvinvoinnin tavoittelemisesta suorittamista! Säilytä rentous! 🙂
Sain viikonlopusta uutta inspiraatiota ja virtaa valtavasti! Tuli taas fiilis, että tää on ihan mun juttu ja tätä haluan tehdä vielä 20 vuoden päästäkin. 🙂
Hyvää ystävänpäivää! <3
Terkuin, Kirsi
Kommentit (1)
  1. Ah, mielenkiintoinen postaus! Pitää ajan kanssa lukea paremmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *