Parisalsaa ja rahkapirtelöä


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normaali taulukko”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;}

Moi!
Osallistuin viime viikon sunnuntaina elämäni ensimmäiselle parisalsa-tunnille tanssikoulu Vanhassa Havannassa! Se oli samalla elämäni ensimmäinen paritanssitunti, jos ei oteta huomioon lukion tokalla olleisiin vanhojen tansseihin harjoittelua.
Lähtö ensimmäiselle tunnille hieman takkuili. Yritin päästä matkaan hyvissä ajoin – puoli tuntia ennen tunnin alkuaikaa. No, pyöränavaimet olivat hukassa. Vartin etsimisen ja puhelinsoiton jälkeen ne sitten vihdoin löytyivät (mieheni shortsien taskusta), ja sitten pitikin vartissa kiitää 6 km matka. Saavuin paikalle stressaantuneena ja hiestä märkänä 2 minuuttia myöhässä, mutta onneksi pääsin vielä mukaan. Ja huokaisin helpotuksesta – alkulämmittelyt tehtiin ilman paria, ja sain hetken aikaa pyyhkiä hikeä rauhassa.
Pian kuitenkin alkoi se osuus tunnista, jossa tanssittiin parin kanssa. Jännitti. Ja olin edelleen hikinen. Paikalla oli 3 miestä ja 6 naista, joten  yksi naisista sai tanssia miehen askeleita naisohjaajamme lisäksi. Omaa paria ei tarvinnut olla mukana, ja pareja vaihdettiin noin 2 minuutin välein koko tunnin ajan.
Aluksi keskittymiseni meni vain siihen, että olin niin hikinen. Hih! Mutta pian askeleet veivät mukanaan. Olin etukäteen miettinyt, pitkästyisinkö tunnilla, sillä salsan askeleet ovat minulle bailatino-tunneilta jo entuudestaan tuttuja. Mutta toisin kävi. Koskaan aikaisemmin ei ole tanssitunti vierähtänyt yhtä nopeasti.
Salsa-askeleiden harjoittelua kotona.
Askelkuviot olivat helppoja, mutta silti yllätyin siitä, miten hyvin kaikki paikalla olleet miehet pysyivät mukana. Itselle tutut askeleet sallivat sen, että pystyin nauttimaan musiikista ja liikkeestä. Parin kanssa tanssiminen toi kuitenkin mukavasti myös haastetta.
Fiilis tunnilla oli rento, ja liikkeessä pysyttiin koko ajan, jolloin tunti kävi myös kevyestä kuntoilusta. Tunnin jälkeen stressi ja harmitus olivat tiessään, ja pyörämatka kotiin sujui kevyesti ja hymyssä suin.
Tänään osallistuin tunnille toista kertaa, ja tunti oli yhtä mukava kuin viimeksikin. Opimme myös uusia kuvioita. Tämä ei jää pelkäksi lajikokeiluksi, vaan olen koukussa!
Kenelle suosittelisin parisalsaa? Voisin suositella parisalsaharrastusta kaikille. Salsatessa tulee lämmin, mutta ainakaan alkeistaso on fyysisesti kevyttä, eikä tanssi sisällä hyppyjä.
Rohkeasti siis vain salsailemaan!
Salsan jälkeen nautiskelin rahkapirtelöä, joka on hyvä, proteiinipitoinen välipala. Vinkkejä protskupitoisista välipaloista on tulossa syksyn varrella lisää. 
Rahkapirtelöä, nam!
Resepti kahdelle (2 isoa lasillista)
         purkillinen maustamatonta, rasvatonta rahkaa (250 g)
         4 dl rasvatonta maitoa
         1 banaani
         1 nektariin
Sekoita tehosekoittimella tai sauvaseikoittimella.
Ateriasisältö / annos
227 kcal
30,3 g hiilihydraatteja
1,2 g ravaa
19,8 g proteiinia
Mukavaa viikkoa!
Terkuin, Kirsi

PS. Julkaisen tulevalla viikolla syyshaasteen – pysy siis kuulolla!
Kommentit (3)
  1. Hih, voin kuvitella kuinka hiki aluksi hàiritsi sua…mutta vain sua!!! Salsa on ihanaa. Minàkin olen sità joskus aikoinaan tanssinut…Tosi kiva ettei omaa paria tarvinnut 😀

  2. Mä oon käyny yhen salsakurssin ja se oli ihan mahtavaa! Jos mulla olis paljon rahaa, menisin ehottomasti tuonne Vanhan Havannan salsakursseille ja sitten osallistuisin niiden järkkäämälle matkalle Kuubaan, olis varmasti ihan mieletön kokemus! *huokaus* Ehkä sitten joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *