Mun syksyn treenit ja tän hetken treenimusasuosikit


Moikka!
Aattelin tänään kertoilla hieman mun syksyn omista treenikuulumisista. Tanssitunnit pyörähtivät käyntiin viime viikolla Jyväskylän tanssiopistolla, ja tällä viikolla Salsastudiolla, ja myös mun työpaikan Kuntomaailman syksyn ryhmäliikuntatunnit lähtivät vauhtiin tällä viikolla.
Miltä teidän syksyn treenikalenterit näyttävät?
Mun syksyn tavallinen treeniviikko näyttää kutakuinkin tältä:
Maanantai:
         ohjaukset: Kiinteytys 45 min. (keskiraskas treeni, joka pitää sisällään 20 min. aerobista harjoittelua, ja 20 min. lihaskunto-osuuden) + Functional Training 30 min. (toiminnallinen lihaskuntoharjoittelu)
         omat treenit: Bailatino 60 min. (Tanssityylistä riippuen tunti voi olla kevyt, keskiraskas, tai jopa raskas)
Maanantain treenimusavinkki:
Tiistai
         omat treenit: lyhyt kuntosalitreeni (noin 30 min.) + Afrotanssi 75 min. (Afrotanssi sisältää usein paljon hyppyjä, joten treeni kohottaa yleensä sykettä, mutta tunnilla on myös kevyempiä osuuksia)
         ei ohjauksia
Tiistain treenimusavinkki:
 
Keskiviikko:
         omat treenit: lyhyt kuntosalitreeni (noin 30 min.) + Parisalsa 60 min. (Parisalsatunnilla ei niinkään huhkita hikihatussa, vaan opetellaan rauhassa askeleita. Ihana, palauttava ja hauska harjoitus!)
         ei ohjauksia
Keskiviikon treenimusavinkki:
 
Torstai:
         ohjaukset: Step Interval 55 min. (Tunnilla tehdään aerobinen interval-harjoitus Step-laudalle, sekä myös lihaskuntoharjoituksia. Raskas treeni!)
         ei omia treenejä
Torstain treeenimusavinkki:
 
Perjantai:
         ohjaukset: IISEE Lime –sisäpyöräilytunti 30 min. + Functional Training 30 min. (keskiraskas harjoitus)
         ei omia treenejä
Perjantain treenimusavinkki:
 
Lauantai:
         Ei minkäänlaista treeniä! 🙂
Lauantaina bileet! 😉
Sunnuntai:
         omat treenit: palauttava kävelylenkki noin 60 min. (kevyttä, kevyttä, kevyttä, jotta maanantaina jaksaa taas painaa…)
         ei ohjauksia
Sunnuntain treenivinkki: 

Ongelmana mun treeneissä on ollut jo useamman vuoden ajan se, että tanssitunnit ja omat jumpat säätelevät aika paljon treeniviikkojani, ja niinpä niihin on hankalaa saada vaihtelua. Kummastakaan en kuitenkaan halua luopua! Tänä syksynä tein kompromissin tanssituntien suhteen, ja tiputin määrän neljästä kolmeen. Otti koville! Olis ollu niin paljon kivoja tunteja valittavana! Mutta olis kiva ehtiä tekemään myös muita treenejä ja treffaamaan kavereita. 🙂 Mutta tosiaan vaihtelu treeniviikoissa jää vähäiseksi, ja jos olisin itse oma asiakkaani, suosittelisin liikkumaan hieman eri tavalla. 🙂Toki vaihtelua tulee kausittain: kesäisin en tanssi, ja lomalla en ohjaa jumppia, jolloin jää aikaa palautumiselle ja lenkkeilylle. Myös syys- ja talvilomaviikot, sekä arkipyhät toimivat välissä palauttavina jaksoina. Ja vaihtelua saa myös kiinnittämällä huomiota treenien intensiteettiin: välillä puurretaan täysillä ja välillä otetaan kevyemmin. Tietty treenirutiini on hyvä, mutta jos viikosta toiseen treeniviikot ovat samanlaisia, kehitys ei jatku, ja myös rasitusvammat ovat vaarana. Muistakaa siis hakea vaihtelua treeneihin! 🙂
Olin muuten viime ja tällä viikolla uuden haasteen edessä, kun kävin sijaistamassa Jyväskylän Tanssiopistolla afrotanssin jatkoryhmän. Olen aikaisemmin ohjannut tanssillisia jumppia työpaikallani Kuntomaailmassa, mutta en ole koskaan aikaisemmin opettanut täysin ihan oikeaa tanssituntia. Jännitti! Kyseessä oli kaikenlisäksi vielä ryhmä, jossa olen itse tavallisesti oppilaana, eikä ollutkaan ihan helppo homma hypätä oppilaasta opettajaksi. Mutta kivaa oli, ja omasta mielestä onnistuin ihan hyvin! 🙂

Mukavaa loppuviikkoa!
Ens viikolla tiedossa syyskuun treenivinkki, sitä seuraavalla syyskuun ruokavinkki, jne. Pysy kuulolla!
Terkuin, Kirsi
PS. Kuntomaailmassa on avoimet ovet tän viikon la 1.9., joten mukaan jumppaamaan! 🙂
 
Kommentit (3)
 1. Oho, aikamoinen treeniohjelma!
  Mä makoilen saikulla sohvanpohjalla rapakunnossa, taitaa jäädä treenit vähemmälle, vaikka ois se korttikin :-:
  T. Heini

 2. Kirsi Hartikainen
  30.8.2012, 17:42

  No joo, katotaan, miten noiden salitreenien ja kävelylenkin käy… Ne on ne, mitkä tuuppaa jäämään väliin.. Ja jumppien ohjaukset voi ottaa itse välillä kevyemmin.. käydä kiertelemässä salissa korjaamassa tekniikoita ja tsemppaamassa, jolloin saa itselle kevyemmän treenin. 🙂

  Parane pian! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *