Miten saavuttaa tavoite? Vinkkejä, sekä terveiset Xtravaganza-koulutuksesta

Moi!

En oo ehtiny kirjoittelemaan yli viikkoon, ja pää pursuaa ideoita, jotka haluan saada ”paperille”. 🙂 Ensi viikolla julkaisen syksyn haasteen, johon sisältyy kaikkea kivaa: erilaisia treeniohjeita, ravintojuttuja, jne. Mutta tänään ajattelin kirjoitella siitä, miten saavuttaa tavoite – olipa se sitten kuntoiluun, painonhallintaan tai johonkin muuhun asiaan liittyvä. Näitä asioita tuli pohdittua koko viime viikko, kun osallistuin Xtravaganza-koulutukseen Helsingissä.
Monia varmaan kiinnostaa, mikä tuo Xtravaganza on, joten aloitetaan siitä. Xtravaganza on painonpudotus ja –hallinta ohjelma, joka tähtää pysyvään elämäntapamuutokseen. Katso lisää: http://www.xtravaganza.fi/fi/Finland/
Tässä blogissa esiintyvien kuvien merkitys selviää kirjoituksen lopussa… 🙂
Fiilikset koulutukseen lähtiessä oli odottavat, mutta hieman sekavat. Jostain syystä mulla oli alun perin negatiivinen käsitys Xtravaganzasta. Luulin, että kyseessä on pelkästään ateriankorvikkeisiin perustuva ohjelma, jossa ei ole muuta ideaa. Ja sillä on niin omituinen nimikin. Tulee mieleen joku jenkkien keksimä humpuukijuttu. Mietinkin, onko koko ohjelma ihan huuhaata. Osa työkavereistani oli käynyt koulutuksen ennen mua kevään ja kesän aikana, ja käsitykseni Xtravaganzasta oli jo hieman muuttunut myönteisempään suuntaan heidän kertomansa perusteella. Varsinkin, kun eräs todella jalat maassa oleva, suomalaiseen perusruokaan luottava ohjaajamme, oli vakuuttunut ohjelman toimivuudesta. Mutta koska en ollut itse vielä käynyt koulutusta, epäilin silti koko hommaa. Mietin, miten pystyn tekemään töitä asian eteen, jos käykin niin, että en itse allekirjoita ohjelmaa ja usko siihen. Toisin kävi.
Mut Xtravaganza-konsepti vakuutti. Koulutusviikko herätti paljon uusia ajatuksia, ja sain eväitä myös omaan elämääni, vaikka en olekaan ylipainoinen. Ja ei – tämä ei ole maksettu mainos! 🙂
Mikä mut vakuutti Xtravaganzan toimivuudesta, on se, että Xtravaganza on kokonaisvaltainen ohjelma. Se ei keskity pelkästään ravintoon, tai liikuntaan, vaan myös henkisellä valmennuksella, sekä henkisellä ravinnolla eli elämän ilon ja nautinnon löytymisellä on iso rooli. Toki liikunta ja terveellinen ravinto ovat merkittävä osa ohjelmaa, mutta yhtä tähdellisiä ovat myös henkinen valmennus ja henkinen ravinto.
Myös loppuun asti suunniteltu konsepti vakuutti. Ohjelma perustuu tieteelliseen tutkimukseen, ja sitä on ollut suunnittelemassa pätevä eri alojen ammattilaisten tiimi.
Miten saavutat tavoitteen?
Koulutuksessa oli itselle paljon tuttua asiaa liikunnan ja ravinnon puolelta. Mutta se, mikä mut herätti henkilökohtaisesti, oli henkinen valmennus. Kun puhutaan pysyvästä elämäntapamuutoksesta, pelkät teot eivät riitä, vaan myös ajatukset, asenteet, motivaatio, ja selkeän tavoitteen asettaminen ratkaisevat onnistumisessa. Oli kyse sitten painonhallinnasta tai jostain ihan muusta. Itselläni on ainakin yksi asia elämässä, johon haluan muutoksen. Aionkin ruveta käyttämään henkistä valmennusta koskien tätä asiaa. Kerron teille myöhemmin tuloksista..
Jokaisella on varmasti jokin asia elämässä, mistä haaveilee, minkä haluaa kenties muuttaa, tai missä haluaa saavuttaa tietyn tuloksen. Kuten jo äsken mainitsin, pelkät teot eivät aina välttämättä riitä, jos asian eteen ei ole tehnyt töitä myös henkisellä puolella. Jos aiheeseen ei ole aikaisemmin tutustunut, saattaa tämä kuulostaa hieman epämääräiseltä. Mutta se toimii!
Esimerkiksi urheilussa käytetään usein NLP-tekniikkaa. NLP eli neurolingvistinen prosessointi on yksi tehokkaimmista keinoista itsensä kehittämisessä. Se on ajattelutapa, tutkimussuuntaus ja väline, jonka avulla pääset tulokseen siinä missä haluat. Sitä voi siis soveltaa millä tahansa elämänalueella. Myös Xtravaganzan henkisessä valmennuksessa käytetään NLP:tä.
Mutta mistä oikein on kyse? Itse ajattelen asian näin: neuro sana viittaa aivoihin ja hermostoon. Lingvistiikka taas kieleen, ja prosessointi on ohjelmointia. Eli aivot käsittelevät sanoja ja ohjelmoivat niiden kautta tekojamme. Näin ollen sanoilla, joista asenteet ja mielikuvat syntyvät, on suuri vaikutus elämäämme. Lue lisää: http://www.nlp.fi/
Sanoilla on voimaa.
Tässä vinkkejä tavoitteeseen / tulokseen pääsemiseksi:
–         Aseta tarkka tavoite: Kirjoita se ylös ja pistä tavoitteelle päivämäärä.
–         Mieti, missä olet nyt ja mitä sinun on tehtävä päästäksesi tavoitteeseen -> tee ”matkasuunnitelma” nykyhetkestä tavoitteeseen.
–         Mieti, mitä kaikkea kohtaat matkan varrella?
–         Millaisia resursseja tarvitset matkalle? Onko sinulla nämä resurssit (esim. motivaatio)?
–         Millaisia kuoppia voi olla matkalla?
–         Miten tavoitteen saavuttaminen vaikuttaa ympäristöösi, esimerkiksi lähelläsi oleviin ihmisiin?

–         Mitä tavoitteen saavuttaminen maksaa (aikaa, rahaa, energiaa)?

–         Mieti, millainen olet / millaista elämäsi on, kun olet saavuttanut tavoitteesi, eli olet päässyt tulokseen?
–         Pidä haluamasi lopputulos koko ajan kirkkaana mielessäsi! 🙂
Eräs hauska harjoite unelmien saavuttamiseksi on aarrekartan teko. Aarrekartta on yleensä kartonki, johon leikataan ja liimataan kuvia sellaisista asioista, joista haaveilee. Kartta asetetaan sellaiselle paikalle, mistä sen näkee päivittäin. Uskomatonta, mutta seuraavan muutaman vuoden aikana yleensä kartassa olevat asiat ovat toteutuneet! Kannattaa siis miettiä tarkkaan, mitä karttaan laittaa. 🙂
Askartelin muutama vuosi sitten aarrekartan eräällä kurssilla, ja yritin nyt etsiä sitä, mutta se on mennyt muuton yhteydessä jonnekin hukkaan. Muistelin, mitä liimasin karttaani, ja ainakin kaksi kartasta on jo toteutunut. Koska vanha karttani on hukkunut, päätin askarrella uuden.
Tässä blogissa esiintyneet kuvat ovat aarrekartassani. 🙂

 

Millaisia kuvia sinun aarrekarttaasi tulisi? 🙂
Terkuin, Kirsi
Kommentit (2)
  1. Tosi kiva postaus 😀 Mulla ei ole mahdollisuutta osallistua extravaganzaan, mutta saan varmasti hyòdyllisià vinkkejà blogiasi lukemalla. Tàllaista lisàà…ja uskon ettà tuleekin, kun extravaganza on vienyt sinut mennessààn 😀

  2. Aarrekarttaani tulisi kaikenlaisia aarteita tietenkin 🙂 Pitäisiköhän kyhätä? hih

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *