Mistä unelmoit? Aarrekartta / unelmakartta vie kohti haaveita

Moi!

Onko sulla oma aarrekartta tai toisella nimellä unelmakartta? Jos ei, niin tässä ois mukavaa ja rentouttavaa puuhaa viikonlopulle! 🙂

Kävin erään henkilön kanssa Facebookissa parisen viikkoa sitten keskustelua, ja vaihdoimme pari sanaa mm. unelmista. Sain tästä keskustelusta idean tehdä itselleni taas pitkästä aikaa aarrekartan. Kiitos sinä siellä! <3

Mulla on ollut tätä ennen kolme erilaista aarrekarttaa, joista ensimmäinen toimi parhaiten. Askartelin sen ammattikorkeakoulussa yhdellä kurssilla, ja se oli mun seinällä pitkään. Kartta meni muuton yhteydessä roskiin, mikä harmittaa paljon, sillä tuosta kartasta ehti tulla rakas. Muistan, että kartalla olleista asioista suurin osa toteutui.

Mikä ihmeen aarrekartta?

Aarrekartta on yksinkertainen ja hauska keino unelmien toteuttamiseksi. Yleensä aarrekartta on kartonki, johon on leikattu ja liimattu kuvia omista unelmista.

aarrekartan teko

Aarrekartan sanotaan toimivan siksi, että:

 • Sen avulla unelmat ja haaveet tarkentuvat. Kartta auttaa hahmottamaan, mitä oikeasti toivoo ja haluaa elämältä juuri nyt.
 • Kun kartta on päivittäin näkyvillä, se pitää unelmat mielessä, jolloin unelmaa kohti on helpompi kulkea.
 • Kartan avulla alitajunta rupeaa työstämään unelmien saavuttamiseen tarvittavia asioita.

Miten tehdä oma aarrekartta?

Kartan tekeminen on yksinkertaista, hauskaa ja rentouttavaa.

Tarvitset kartonkia, sakset, liimaa, sekä aikakauslehtiä, joista voit leikata kuvia. Tai jos mieluummin piirrät tai kirjoitat unelmasi, tarvitset vain kynän ja paperia. (Mulla ei nyt ollut lehtiä, joten etsin sopivat kuvat netistä ja printtasin ne, mutta lehtien selaaminen oli mukavampaa puuhaa.)

Laita karttaan 1-5 omaa unelmaasi. Voit siis leikata lehdistä kuvia, jotka kuvaavat unelmiasi ja liimata niitä kartongille, tai voit myös piirtää tai kirjoittaa niitä. Kuvat ja sanat voivat olla konkreettisia asioita, symboleita, tai abstrakteja, kuten värejä. Tässä mielikuvitus on rajana.

Kun kartta on valmis, laita se sellaiseen paikkaan, jossa näet sen päivittäin. Jos seinältä ei löydy kartalle sopivaa tilaa, voi kartta olla myös postikorttikokoa, jolloin se kulkee esim. kalenterin välissä, ja näet sen silti päivittäin..

Mä tein tällä kertaa postikorttimallisen kartan. Ajattelin laittaa sen makuuhuoneeseen niin, että näen sen joka aamu ja joka ilta.
Mä tein tällä kertaa postikorttimallisen kartan. Ajattelin laittaa sen makuuhuoneeseen niin, että näen sen joka aamu ja joka ilta.

Laita itsellesi muistutus tarkistaa kalenteri esim. 2 kk välein, jotta voit täsmentää unelmaa tai muokata omaa asennettasi, jotta matka kohti unelmaa jatkuu.

Miksi kaksi edellistä karttaani eivät toimineet?

Ensimmäisen kartan jälkeen olen tehnyt kaksi karttaa hakien netistä kuvia, mutta oon tehnyt sen virheen, että en oo printannut karttoja ja laittanut niitä jonnekin näkyville. Eli iso osa aarrekartan toimivuutta on se, että näkee omat unelmat päivittäin.

Pelkän aarrekartan tekeminen ei siis tee autuaaksi, vaan kartan avulla on suunnistettava itse eteenpäin.

Lisäksi tarvitaan uskoa onnistumiseen ja rohkeutta toimia unelmien saavuttamiseksi.

Joten usko itseesi ja onnistumiseesi ja toteuta rohkeasti unelmasi! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (2)
 1. Tiina / Parempia polkuja
  19.2.2016, 15:22

  Kiva postaus! Itse olen tehnyt 2x karttaa, joista se, joka päätyi makkarin seinälle, on oikeasti toiminut ja auttanut kulkemaan kohti unelmia 🙂 juurikin se, että kartta auttaa priorisoimaan omia unelmia ja tekemisiä. Kartan lauseet ”elämä saa olla spontaania” ja ”aloin kuunnella kehoani” ovat olleet ihania ohjenuoria. Konkreettisempiakin juttuja sieltä löytyy. Voisikin olla pian aika tehdä uusi kartta, kiitos siis inspiksestä!

  1. kirsinkuntopiiri
   20.2.2016, 11:47

   Ihanat lauseet on löytyneet sun kartasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *