Maanantain ruokavinkit

Heippa!

Viikon alkajaisiksi pari testattua ja erittäin maukkaaksi todettua reseptiä. Enjoy!

Kuharullat

 

 

4 annosta
600 g kuhafileitä (4 kpl)
2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
n.180 g katkarapuja
100 g katkaraputuorejuustoa
1 dl tuoretta tilliä
1 dl purjorenkaita
1 dl valkoviiniä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lado ruodottomat kalafileet vierekkäin työlaudalle ja mausta ne suolalla ja sitruunamehulla. Valuta sulaneet katkaravut ja hienonna ne pieniksi. Sekoita katkaravut tuorejuuston kanssa ja jaa seos kalafileille. ienonna tilli ja leikkaa purjo renkaiksi ja levitä kalafileille. Kääri fileet pyrstöpäästä rullalle. Kiinnitä rullat hammastikuilla. Laita kuharullat voideltuun uunivuokaan ja kaada valkoviini päälle. Kypsennä uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kera.
Resepti on otettu palvelusta: http://reseptivihko.net/

Grillausmenu

 

Toisena aivan ihana grillausmenu, johon kuuluu viskiglaseeratut broilerinleikkeet, kaali-nuudelisalaatti, sekä karibialainen maissisalsa, nam!
Tämä ateria toteutettiin mökkiretkellä, joten esillepano ei ole niin herkullinen kuin mitä maut olivat! 🙂

 

Kaali-nuudelisalaatti

4 annosta
300 g keräkaalia
1 porkkana
1 vihreä paprika
1 annospaketti pikanuudeleita
3 rkl cashewpähkinöitä
Kastike
2 rkl limetin mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Leikkaa kaali, kuorittu porkkana ja paprika ohuen ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Sekoita kulhossa nuudelit, kasvikset, rouhitut cashewpähkinät sekä keskenään sekoitetut kastikeainekset.

Karibialainen maissisalsa

 4 annosta
1 pussi (200 g) pakastemaissia
1 prk (400 /265 g) ruskeita papuja
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 punasipuli
2 rkl hienonnettuja säilykejalopenoviipaleita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl limetin mehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Sulata ja valuta maissit. Huuhtele ja valuta pavut. Leikkaa paprika, tomaatit ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.

Viskiglaseeratut broilerinleikkeet

4 annosta
400 g broilerinleikkeitä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl grillausmaustetta
Viskiglaseeraus
2 rkl viskiä (Viskin tilalla voi käyttää omenamehua.)
2 rkl
chilikastiketta
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Sekoita viskiglaseerauksen ainekset kulhossa. Sivele leikkeiden pintaan öljyä ja mausta grillausmausteella. Grillaa leikkeet molemmin puolin. Sivele pintaan glaseerauskastiketta grillauksen lopussa.
Resepti on otettu uusimmasta Yhteishyvän ruokaliitteestä, ja löytyy myös täältä: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/
Mukavaa viikkoa! 🙂
Terkuin, Kirsi
Kommentit (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *