Liikunnan ilo

Stressi lähti tanssien

Tiättekö sen fiiliksen, kun on ollu maailman tyhmin päivä, ja sit pakottaa itsensä liikkeelle, ja elämä muuttuu taas ihanaksi? Mä tiedän!

Mulla oli tiistaina tosi tympee päivä. Istuin koko päivän sohvalla läppäri sylissä yrittäen suunnitella Kuntomaailman kesän ryhmäliikuntatunteja. Ihan hirvee sillisoppa, kun kesälomat sekoittaa kuvioita. Tein tauotta hommia, enkä malttanut edes rauhoittaa ruokailuhetkeä, vaan söin myös läppäri sylissä. Just niin kuin oon asiakkaitani neuvonut olemaan tekemättä. Kun kahdeksan tuntia oli hujahtanu, tajusin, etten ollu päässy yhtään eteenpäin. Iski kamala stressi ja ahistus. Ja niska oli ihan jumissa. Oli vähän flunssainen olo, joten meinasin jättää afrotanssitunnin väliin. Mut oli vaan pakko päästä tuulettumaan.

Afrotanssi on mun ykkösharrastus!
I love dancing!

Ja vitsit, mikä fiilis tuli! Tanssi on niiiiiiin mun laji. En saa mistään muusta liikunnasta niin paljon kiksejä. Siinä vaan on jotain. Afrotanssissa se on ainakin live-rummutus. Ja liikekieli. Siinä on vain jotain maagista. Oon aikaisemmin kirjoitellut afrotanssista hieman täällä lisää. 

Niskakipu jäi tanssisaliin, samoin kuin ärsytys ja stressi (ainaki siihen asti, kun pääsin kotiin, ja oli vielä pakko avata excelit koneella – iso virhe!).

Mut mikä siinä liikunnassa on, että se toimii noin taianomaisesti? No, ainakin endorfiinit. Liikunta vapauttaa näitä ns. mielihyvähormoneja, joista tulee hyvä fiilis. On myös arveltu, että liikunta muuttaa keskushermoston välittäjäaineiden pitoisuuksia niin, että mieliala paranee. Eräässä tutkimuksessa on myös havaittu, että ne aivoalueet, missä aistitaan hyvän olon tunnetta, toimivat erityisen aktiivisesti liikuntasuorituksen jälkeen. Eli liikunta tieteellisen todistetusti tuo hyvän olon. 

Liikunta voi vaikuttaa myönteisesti myös minäkuvaan ja itsearvostukseen, jotka puolestaan tuottavat hyvinvointia. Mulla itelllä on ainakin aina ”timmimpi” ja ryhdikkäämpi olo treenin jälkeen, vaikka tiedän, että se yksi treeni ei vielä kiinteytä eikä sitä ryhtiä paranna.

Mulla itsellä hyvää oloa tuovat liikunnassa lisäksi:

–          musiikki (esim. jumpassa, tanssitunnilla tai lenkillä)

–          onnistumisen ilo (kun vaikka oppii jonkin uuden tanssiaskeleen, mikä ei ole aikaisemmin meinannut sujua tai kun saa kuntosalilla lisättyä johonkin liikkeeseen painoja)

–          sosiaalisuus (kun esim. näen tanssitunnilla tuttuja tai kun näen omassa jumpassa iloisia asiakkaita)

Mitkä asiat tuo teille liikunnassa hyvää oloa?

Entä mistä lajeista saatte parhaat fiilikset?

Mun lempilajia afrotanssia on muuten nyt tarjolla Jyväskylässä parilla viikonloppukurssilla. Jos haluat kokea afrotanssin riemun, niin tuu mukaan!

Yhtenä opena festareilla on Pape Doudou, joka vieraili Jyväskylässä pari vuotta sitten. Tässä fiiliksiä tuolta parin vuoden takaiselta kurssilta.

Endorfiineja ja hyvää oloa tiedossa…  🙂

Rentoa sunnuntaita!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (7)
 1. Ensinnäkin, Kiitos ihanasta blogista! Oon saanut paljon hyviä vinkkejä treeneihin ja ruokailuun täältä. Oma liikkumisprojekti alkoi syksyllä ja oon vieläkin ihmeissäni siitä, miten hyvä olo voi tulla jonkun liikuntatunnin jälkeen…Ja tuo on ihan totta, että on jotenkin ”timmimpi” olo tunnin jälkeen 🙂 Tällä hetkellä hyvää oloa tuo liikunnassa ihan vaan se onnistumisen tunne, ”jaksoin tunnin ajan!” 😀

  1. kirsinkuntopiiri
   25.3.2014, 11:05

   Kiva, että oot löytäny blogistani vinkkejä! 🙂 Ja ihanaa, että liikunnan ilo on löytyny! 🙂 Tsemppiä treeneihin! 🙂

 2. Ihana postaus! Tanssi on kyllä niin mahtavaa <3 Ja moni muukin liikunta. Ihanasti olen saanut elämäni "pahimman" liikuntakärpäsen pureman alkuvuodesta, ja meinaa olla vaikeaa pitää välipäiviä ollenkaan. Mutta kerrankin näin päin. 🙂 Kiva blogi sulla muutenkin, hyviä kotijumppavinkkejä, jotka on aina välillä tarpeen; ja ruokavinkkejäkin. Vaikka parsaa en ymmärrä (kuten blogistanikin [http://www.iskelma.fi/kilpailut/lue-elamantapamuuttujien-blogeja-ja-osallistu-kisaan/380?n=5&t=8106 eli Kuulumisia -post] selviää)..

  Mukavaa kevättä ja jumpalla nähdään!

  1. kirsinkuntopiiri
   8.4.2014, 11:43

   Ihanaa, että liikuntakärpänen on puraissut ja into säilynyt. 🙂
   Ja parsasta… hih! Makunsa kullakin..! 😉
   Nähdään jumpilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *