Liiku Lomalla -haaste numero 6: Hellepäivän virkistävä vesijumppa

Tällä viikolla ollaan saatu nauttia ihanista helteistä! Liikunta hellekelillä ei välttämättä ole niin ihanaa. Mutta mikäs onkaan mukavampaa kuin pulahtaa virkistävään veteen. Samalla voi tehdä päivän treenin. Seuraava haasteesi onkin vesijumppa!
Vedessä kuntoileminen on miellyttävää, sillä veden noste tukee vartaloa ja helpottaa lihastyötä. Olo vedessä on ihanan kevyt! Vesiliikunta on myös nivelystävällistä ja soveltuukin lähes kaikille.
Vesiliikunta on myös tehokasta, sillä vesi antaa liikkeille omanlaisensa vastuksen, ja vedessä tapahtuvan kehon lämmönhukan vuoksi energiankulutus vedessä on huomattavasti suurempaa kuin kuivalla maalla.
Olen suunnitellut seuraavan hellepäivän virkistävän vesijumpan. Kokeile rannalla loikoilun lomassa!
Astele veteen sen verran syvälle, että vesi ulottuu hartioiden korkeudelle.
 1. Juoksu ja nyrkkeily

Juokse paikalla nostaen polvia mahdollisimman ylös. Nyrkkeile samalla. Tee liikettä 1-2 min., tai kunnes tunnet, että olet lämmennyt ja kevyesti hengästynyt.
Toista seuraavia harjoitteita noin 20 kertaa / liike:
 1. Hiihtohyppy
Tee jaloilla perinteistä hiihtohyppy-liikettä. Pidä kämmenet ”lapioina” ja paina ja nosta niillä vettä.
 1. Haara-perushyppy

Tee jaloilla haara-perushyppyä. Nosta kädet vaakatasoon ja vedä kämmeniä yhteen vartalon eteen, jonka jälkeen käännä kämmenet keskilinjasta poispäin ja työnnä vettä.
 1. Twist
Tee vartalonkiertohyppyä.
Voit ottaa frisbeen mukaan tehostamaan liikettä!
 1. Jalan ojennus eteen, sivulle, taakse

Ojenna toinen jalka suoraksi eteen, palauta jalka takaisin toisen viereen, ja ojenna se sitten sivulle. Palauta jalka taas toisen viereen ja ojenna se sitten taakse. Toista harjoitus 10 kertaa samalla jalalla, ja tee sitten 10 toistoa toisella jalalla.
Tasapainoharjoittelu vedessä on mukavaa!
 1. Pikajuoksu

Tee niin nopeaa juoksua paikallaan kuin pystyt. Kädet ovat spurtissa mukana pikajuoksijan lailla. Spurttaa laskien mielessä kahteenkymmeneen.
 1. Hauis ja ojentaja
Tuo kyynärpäät kiinni kylkiin. Nosta kämmeniä ylöspäin koukistaen kyynärniveltä. Käännä kämmenet alaspäin ja painalla vettä alas. Jos kaipaat hengähdystaukoa, tee harjoitus paikalla seisten. Jos taas haluat teho treenin, juokse myös tämän harjoitteen ajan paikallaan.
 1. Sammakkohyppy
Tämä liike olikin maalla tehtynä huomattavasti haastavampi kuin vedessä! 🙂
Hyppää polvet ylös kohti kainaloita ja painalla samalla käsillä vettä alaspäin vartalon edestä pitäen kämmenet päällekkäin. 
Jos haluat tehostaa liikettä, ota frisbee mukaan ja paina ja nosta sillä vettä.
 1. Kissauinti

Tee käsillä kissauintiliikettä.
Jos haluat lisätä liikkeen tehoa, juokse samalla paikallaan, tai jos pohja ei ole kivikkoinen, voit myös juosta eteenpäin 20 metriä ja palata juosten takaisin.
Halutessasi voit napata veteen mukaasi esim. frisbeen, jolla saat tehostettua käsien työtä. Voit frisbeellä esimerkiksi työntää ja vetää vettä, piirtää sillä vedessä kahdeksikkoa, jne.
Piirrä fribeellä kahdeksikkoa vedessä.
Työnnä ja vedä vettä frisbeellä.
 Jos haluat, voit yhdistää vesijumppaan muutaman vedon uintia esim. ennen ja jälkeen jumpan.

Myös vesijuoksu on hauskaa, tehokasta ja nivelystävällistä! Suosittelen kokeilemaan! Lue vesijuoksusta ja muusta vesiliikunnasta lisää sivulta: http://www.vesiliikunta.com/


 Terkuin, Kirsi
Kommentit (4)
 1. Oi kun kivoja liikkeitä! tämä piristi kyllä päiväni. t. Jenni

 2. Kiva sampihyppy! Opeta sitten minuakin Vaasassa 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *