Liiku Lomalla –haaste numero 3: Autoilijan pysähdyspaikan jumppa

Kirjoittelin eilen istumisen epäterveellisyydestä ja jatketaan tänään samalla teemalla.. 
Nyt haasteena on automatkan lomassa tehtävä pysähdyspaikan jumppa!
1)      Hiihtokädet jalkojen jousto
Heilauta kädet rennosti eteen ja taakse samalla polvista joustaen. Tee liike 20 kertaa.

 

2)      Jalan heilautus eteen ja taakse
Tasapainoile toisella jalalla ja heilauta toista jalkaa eteen ja taakse. Pidä keskivartalo tiukkana. Tee 10 toistoa / jalka.
3)      Nousu varpaille ja kyykky
Nouse päkiöille siten, että kannat irtoavat maasta. Kurota samalla käsiä kohti taivasta. Laskeudu alas koukistaen polvet noin 90 asteen kulmaan ja samalla heilauttaen kädet alas vartalon taakse. Tarkista, että polvet ja varpaat menevät samaan suuntaan, eivätkä polvet ylitä varvaslinjaa. Toista 20 kertaa.

4)      Ristikäynti
Nosta toinen jalka ilmaan vartalon eteen ja kosketa polvea vastakkaisen puolen kädellä. Tee sama toiselle puolelle. Toista liikettä yhteensä 20 kertaa.

5)      Kylkirutistus
Nosta toinen käsi ylös kohti taivasta ja kurota sillä yläviistoon niin, että vartalo kallistuu ja tunnet venytyksen kyljessä. Vedä käsi alas ja vie kyynärpää lonkkaluulle taivuttaen vartaloa ja tehden rutistus kyljen lihaksilla. Toista 20 kertaa / puoli.
 
6)      Kosketus kädellä vastakkaiseen kantapäähän vartalon takana
Nosta toinen jalka ilmaan ja vie sitä vartalon taakse ja kosketa kantapäätä vastakkaisella kädellä. Tee sama toiselle puolelle. Toista yhteensä 20 kertaa.

7)      Käsien heilautus sivuille ja polvien jousto
Heilauta kädet rennosti sivuille hartioiden tasolle ja takakisin alas vieden kädet vartalon edessä ristiin. Jousta samalla polvista.
 
8)      Etureiden venytys tasapainoillen
Tartu kiinni toisen jalan jalkapöydästä ja vedä kantaa kohti pakaraa. Pidä tukijalka hieman koukussa, polvet lähellä toisiaan ja ojenna lantiota. Tunne venytys etureidessä. Pidä venytys 10-30 sekuntia ja tee sama toiselle jalalle. 
Jos et reissaa tänä kesänä autolla, voit tehdä tämän taukojumpan muuten vain: esimerkiksi toimistotöiden tai rannalla löhöilyn lomassa. 🙂
Mä lähden huomenna 2 viikon reissulle Italiaan, ja aion toteuttaa sekä lentomatkan taukojumpan että  autoilijan pysähdyspaikan jumpan. Lisäksi aion testata pari muutakin haastetta, joista lisää  reissuni jälkeen…!
Kommentit (3)
  1. Oikein ihanaa lomaa! Innolla odottelen sitten lomakuvia 😀 Divertiti!

  2. Ihania kesäisiä kuvia!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *