Kasvisruokaa: täytetyt munakoisot jugurttikastikkeen kera

Moikka!

Tänään tarjolla kasvisruokavinkki viikonlopulle! Lautasella on tällä kertaa munakoisoa, joka on paitsi herkullinen myös terveellinen! Tiesitkö, että munakoison kuori sisältää liukenevaa kuitua, joka tekee hyvää suoliston bakteerikannalle? Lisäksi kuoren tummanpunainen väriaine nausiini suojaa aivosoluja, ehkäisee verisuonten kalkkeutumista, sekä hillitsee tulehduksia!

Mun jugurttikastike tehtiin soijajugurtista, sillä olen maidottomalla ruokavaliolla. Ei tullut niin hyvää kuin aidosta jugurtista.
Mun jugurttikastike tehtiin soijajugurtista, sillä olen maidottomalla ruokavaliolla. Ei tullut niin hyvää kuin aidosta jugurtista.

Seuraava resepti on otettu kirjasta Lähi-idän keittiö.

Täytetyt munakoisot jugurttikastikkeen kera

Resepti on neljälle.

Ainekset:

Munakoisot:

  • 4 keskikokoista munakoisoa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • rasvaa paistamiseen (esim. kuumennusta kestävää oliiviöljyä)
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku persiljaa
  • 5 kypsää tomaattia
  • 150 g (n. 1,5 dl) keitettyä riisiä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • pippuria
  • cayennepippuria
  • ripaus jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sokeria
  • rasvaa vuoan voiteluun

Jugurttikastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua minttua
  • 3 dl maustamatonta jugurttia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistus:

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Kostuta sitruunanmehulla, sirottele päälle suolaa ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Huuhtele suola pois ja taputtele munakoisot kuiviksi.
  2. Paista munakoisonpuolikkaita paistinpannulla rasvassa erissä noin 5 minuuttia. Nosta leivinpaperille valumaan. Koverra lusikalla hedelmäliha kuorista, mutta jätä noin ½ cm:n reunus. Hienonna hedelmäliha.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Hienonna persilja. Kalttaa 3 tomaattia: tee tomaatteihin ristiviilto, kasta kuumassa vedessä, kuori ja lohko ne. Paloittele pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota pannulla rasvassa sipuli ja valkosipuli. Lisää munakoisojen hedelmäliha, riisi, tomaattikuutiot, persilja ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan.
  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita munakoisonpuolikkaat voideltuun laakeaan vuokaan ja täytä ne riisi-vihannessekoituksella. Leikkaa loput tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet munakoisojen päälle ja mausta suolalla, pippurilla, sekä sokerilla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  6. Valmista jugurttikastike: Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna minttu. Sekoita jugurtti tasaiseksi, lisää valkosipuli ja minttu ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa munakoisot jugurttikastikkeen kera.

Enjoy!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Onpas hyvän kuuloista ja näköistä! Vaikka olen sekasyöjä, niin ruokavalioni on yhä enemmän kasvispainotteinen ja uusia ideoita on kiva saada 🙂 Kiitos ja kivaa viikonloppua!

    1. kirsinkuntopiiri
      29.11.2014, 12:56

      Mulle kyllä kans maistuu kala ja kana, ja silloin tällöin riista. 🙂 Kivaa viikonloppua sulle kans! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *