Joululahjatoiveena lempeyttä ja myötätuntoa

Rakas joulupukki,

Toivon tänä vuonna joululahjaksi lempeyttä ja myötätuntoa. Itselleni itseäni ja muita kohtaan. Ja samaa maailman jokaiselle ihmiselle.

tonttu

Haluaisin, että oppisimme ymmärtämään toisiamme, erilaisuutta ja erilaisia näkökantoja paremmin.  Tuomitsematta.

En tarkoita, etteikö saisi olla vahva, pitää kiinni omista arvoista ja mielipiteistä ja olla kriittinen. Haluaisin itsekin kasvaa vahvemmaksi, analyyttisemmaksi ja kriittisemmäksi. Mutta samalla lempeämmäksi, myötätuntoisemmaksi ja ymmärtäväisemmäksi.

Sanat lempeys ja myötätunto ovat putkahtaneet mieleeni viimeisen parin vuoden aikana yhä useammin. Olen pohtinut, miksi ihmiset ovat ilkeitä toisilleen. Olen seurannut hämmästyneenä sosiaalisen median vihapuheita. Ilkeitä sanoja tuntuu aiheuttavan milloin mikin asia. Toisen ulkonäkö, persoona, mielipiteet, ihonväri… On helppo haukkua toista ruudun takaa nimettömänä. En ymmärrä, miksi kukaan käyttää tällaiseen omaa energiaansa? (Mutta koitan ymmärtää tätäkin. Ehkä se on keino purkaa omaa pahaa oloa. Lähetän myötätuntoa.)

Ja älä käsitä väärin – en asetu muiden yläpuolelle. Tunnustan, että olen ollut ilkeä, ja valitettavasti ilkeydet joutuvat kokemaan lähimmät ihmiset. Anteeksi.

Rakas joulupukki, olen itse valmis tekemään töitä joululahjatoiveeni eteen. Myötätuntoa ja lempeyttä voi nimittäin harjoitella. Aloitin harjoittelun jo tänään.

Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

jouluntoivotus

Lempein ajatuksin,

Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *