IT-nörtin kuntokuuri osa 2

Kuntotestejä ja palautetta ruokavaliosta


Heippis!


Tapasin mun etävalmennettavan viime viikonloppuna. Käytiin tekemässä hänelle kehonkoostumusmittaus, lihaskunto- ja liikkuvuustestit, sekä juteltiin ruokavaliosta.

Kehonkoostumusmittauksessa ei tullut yllätyksiä, koska rasvaprosentti ja paino olivat jo tiedossa. Molemmat saisivat tulla hieman alaspäin, vyötärönympäryksestä voisi lähteä jokunen sentti, ja lihaksia voisi tulla hieman lisää. Mutta muuten mittaus näytti hyvältä. Jiin metabolinen ikä oli mittauksen mukaan 39!!! (Oikea ikä on siis 48.) Joten lähtötilanne ei ole ollenkaan hullumpi. 🙂

Liikkuvuustesteissä tarkisteltiin ylävartalon, selän ja alaraajojen liikkuvuuksia.

Olka-hartiaseudulla havaittavissa kireyksiä. Sormet eivät yletä toisiinsa!
Etureidet kiristivät.

Kireyksiä oli havaittavissa vähän joka puolella, mutta erityisesti ylävartalossa ja takareisissä. Nyt siis liikkuvuusharjoittelu mukaan treeniohjelmistoon! Jos tunnistat itsesi, niin tartu mukaan haasteeseen! Mun blogista venyttelyohjeita löytyy täältä ja täältä.Lihaskuntotesteinä olivat kyykky, istumaan nousu (vatsalihaliike), punnerrus, sekä selkälihasliike.  Kaikki testit olivat 30 sekunnin testejä.

Alkuverryttelyä ennen testausta.
Punnerrustesti alkaa, hep!

Punnerrusta lukuun ottamatta Jiin tulokset olivat keskivertoa paremmat verrattaessa omaan ikäluokkaan. Punnerrus jäi sen sijaan heikolle tasolle. Keskivartalon syvät lihakset ja ylävartalo kaipaavatkin voimaa ja ryhtiä.


Juteltiin myös ruokavaliosta. Jiin eräs ruokaviikko näyttää tältä:

Lounaat näyttävät hyviltä. Mutta missä välipalat?

Pannaria, kakkua, ohukaisia.. hieman liikaa herkkuja… 🙂

Mc Donalds? Okei, sallittakoon silloin tällöin, mutta HARVOIN!! 🙂

Reissupäivät ovat ongelmallisia. Lentokentällä, koneessa, hotelleissa ja palavereissa täytyy koittaa valita tervelliset vaihtoehdot, jos vain on mahdollista.
Juteltiin ruokailuiden säännöllisyyden tärkeydestä, sekä oikeasta lautasmallista. Annoin Jiille myös yhden esimerkkipäivän ruokavalion. Jiin perusaineenvaihdunta on noin 1800 kcal, ja keskusteltiin siitä, ettei päivittäistä ravinnonsaantia kannata missään nimessä pudottaa tuon alle, kun tavoitteena on saada lihaksia lisää.

Jos haluat tsekata omat syömisesi, niin löydät blogistani pienen tarkistuslistan täältä

Tsemppiä viikkoon! 🙂

Terkuin, Kirsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *