Intialainen riisi-kalkkunasalaatti

Tässä teille tämän viikon resepti. Tarjolla ruokaisa salaatti intialaisin maustein. Resepti on otettu Valittujen Palojen Salaatit-kirjasta, testattu, ja todettu maukkaaksi.  🙂

Kalkkunaa (tai kanaa), riisiä, vihanneksia, ja intialaisia mausteita. Maistui mulle!
Kalkkunaa (tai kanaa), riisiä, vihanneksia, ja intialaisia mausteita. Maistui mulle!

 

6 annosta

1 rkl auringonkukkaöljyä
375 g (n. 4,5 dl) tummaa basmatiriisiä hyvin huuhdeltuna
1 sipuli hyvin hienonnettuna
1 tl tuoretta inkiväärinjuurta raastettuna
¼ tl garam masalaa
¼ tl jauhettua korianteria
½ tl tai maun mukaan keskivahvaa currya
7,5 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
1 laakerinlehti
3 isoa varsisellerin vartta hienonnettuna
4 kevätsipulia hienonnettuina
1 iso porkkana raastettuna
140 g tummia siemenettömiä viinirypäleitä halkaistuina
500 g kypsää kalkkunan- tai broilerinlihaa nahattomina kuutioina
3 rkl persiljaa hienonnettuna
tammenlehti- tai muuta pehmeää salaattia
75 g pekaanipähkinöitä paahdettuina ja karkeasti rouhittuina

sitruskastike

4 rkl appelsiinimehua
2 tl limettimehua
4 tl auringonkukkaöljyä
1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
suolaa ja mustapippuria

  1. Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää riisit ja sekoita ne öljyisiksi ja jatka kypsentämistä minuutin ajan edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää sipuli, inkivääri, garam masala, korianteri ja curry ja jatka kypsentämistä sekoittaen 3-4 minuuttia tai niin pitkään, että sipuli kypsenee.
  2. Lisää riisin sekaan kanaliemi ja laakerinlehti. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Alenna levyn lämpöä, peitä kattila kannella ja keitä hiljakseen noin 25 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää. Poista laakerinlehti ja siirrä riisi isoon kulhoon jäähtymään.
  3. Valmista sillä välin kastike. Vatkaa yhteen appelsiini- ja limettimehu, öljy ja ruohosipulisilppu. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää jäähtyneeseen riisiin selleri, kevätsipuli ja porkkana. Sekoita puolet viinirypäleistä riisiin kalkkuna- tai broilerkuutioiden ja persiljan kanssa. Säästä loput rypäleet koristeluun. Valuta seoksen päälle kastike ja nostele salaattia kahdella lusikalla niin, että ainekset sekoittuvat.
  5. Asettele neljälle lautaselle salaatinlehdet ja nosta niiden päälle keot mausteista riisiä. Tipauta päälle loput rypäleistä ja paahdetut pähkinät. Tarjoa.

Yksi annos sisältää:

479 kcal
27 g proteiinia
16 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 2 g)
57 g hiilihydraatteja (joista sokereita 2 g)
6 g kuitua

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *