Erään nuoren naisen onnistumistarina

Moikka!


Oon jo aikoja sitten luvannut haastatella blogissani jotain asiakastani, ja nyt sain vihdoin ja viimein aikaiseksi! Valitsin haastateltavaksi Minjan, parikymppisen nuoren naisen, jonka kanssa oon nyt treenannut tammikuusta asti. Minja on ihana esimerkki kaikille nuorille naisille: positiivinen, jalat maassa oleva ja terveellisellä tavalla elämäntapamuutosta toteuttava! Tässä Minjan tarina, olkaa hyvät! 🙂

Miten kuntoilusi lähti liikkeelle?


Olen aina ollut halukas käymään kuntosalilla ja treenata itseni kuntoon, ja varmasti olisin aloittanut treenaamisen paria vuotta aikaisemmin, mutta vastoinkäymiset estivät haaveeni. Reilu vuosi sitten loukkasin vasemman käteni niin, että liikunta oli kiellettyä muutaman kuukauden ajan. Pikkuhiljaa aloin huomaamaan, että vaatekoko suureni. Silloin päätin, että kun käsi on kunnossa, alkaa kuntoilu!


Aloitin ensiksi oma-aloitteisesti lenkkeilyllä ja pienillä ruokailutapojen muutoksilla. Sainkin jo pelkästään niillä muutaman kilon pudotettua. Siitä olikin hyvä aloittaa! Olin kuitenkin hyvin tietämätön kaikista kuntosalihommista. Pelkäsin, että jos lähden ominpäin salille heilumaan, rikkoisin varmaan paikkani, ja halusin tietää, miten aloittaa turvallisesti ja niin, että se varmasti tehoaa.


Aloin etsiä netistä Jyväskylän kuntosaleista tietoa ja eksyin Kuntomaailman sivuille. Paikka vaikutti hyvältä ja selailin vielä sen PT-palveluita. Löysin Kirsin sieltä, ja niinpä sovimme treffit, ja siitä se sitten lähti!


Salitreeniä!
Jes! Treeni takana! 🙂
Millaisia tavoitteita sinulla oli?


Tavoitteeni oli mikäs muukaan kuin ylimääräisten kilojen pudottamien ja timmi kroppa! Kirsi kuunteli tuntemuksiani ja toiveitani ja rakensi sen pohjalta minulle sopivat treeniohjelmat salille ja antoi neuvoja, kuinka kannattaa liikkua. Tämän jälkeen on seurannut pelkkää hyvää!


Kun sain ensimmäisen saliohjelmani, noudatin sitä aivan tismalleen Kirsin neuvojen mukaan, ja tuloksia alkoi syntyä! Kertaakaan ei salille meno ole tuntunut vastenmieliseltä. Salilla treenaaminen on mieluisinta liikuntaa minulle.


Miten olet edennyt tavoitteissasi?


Olen edennyt tavoitteissani mielestäni rennolla, hyvällä ja terveellä meiningillä! Ei todellakaan tarvita mitään ihme-dieettejä tai pillereitä, vaan liikuntaa ja monipuolista, terveellistä ruokaa! Ihme-pillerit ja keittodieetit on laiskojen ihmisten humpuukia. En ole myöskään joutunut kitumaan nälässä, vaan syönyt jopa enemmän kuin ennen, mutta syön vaan terveellisemmin ja kevyemmin. Yritän noudattaa 3 tunnin ruokailuvälejä. Ennen en syönyt aamupalaa laisinkaan, sitä päivän tärkeintä ateriaa. Nykyään en voi lähteä mihinkään ilman aamiaista, ja sen huomaa, olen paljon pirteämpi ja kroppa toimii paremmin. Olen tehnyt tavoitteeni eteen töitä, ja onneksi siitä on tullut elämäntapa. Kuntosalilla käymistä en aio lopettaa. 🙂


Minja ennen.

Ja Minja jälkeen. Wow, mikä muutos! 🙂

Mikä on ollut haasteellisinta matkalla kohti tavoitteita?


Haasteellisinta kohti tavoitetta on ollut tällä hetkellä kesäherkuttelu. 🙂 Jäätelöä tulee syötyä kesällä runsaasti, eikä juhlimiseltakaan ole vältytty. Nyt kun on enää yksi kilo matkaa tavoitepainoon, on paino jäänyt herkuttelujeni takia vähän junnaamaan. Mutta olen kuitenkin positiivisella asenteella jatkamassa kohti timmimpää kroppaa, ja herkuttelukin kuuluu elämään. Sitä ei pidä unohtaa, kunhan sitä ei kuitenkaan harrasta ihan joka päivä..


Miten personal trainer on auttanut tavoitteeseen pääsemisessä?


PT:n rooli tavoitteeseen pääsemisessä on ollut suuri. Ilman Kirsin neuvoja kuntosalille, en siellä kävisi. Kun tiedän, että tässä on ammattilaisen laatima ohjelma, luotan myös 100% siihen, että se tehoaa. On myös ihminen, joka tsemppaa yhteistreeneissä, joka neuvoo, kuinka liikkeet tehdään oikein.


Minulla oli odotus, että PT:n kun ”ottaa”, ei voi olla tulematta tuloksia. Odotukset ovat täyttyneet erinomaisesti. Ilman Kirsiä tuskin olisin laihduttanut näin terveellä tavalla, olisin varmaan dieetannut ja lenkkeillyt samalla pois lihakset.


Kirisn kanssa on mukava työskennellä. Tapaamiset onnistuvat aina yhtä hyvin, ja positiivisella mielellä kummankin puolelta. Hänestä huomaa selvästi, että uskoo muhun, ja on projektissa mukana täysillä.


Suosittelen PT-palvelua kaikille, jotka on vähänkään epävarmoja kuntosalilla käymisestä, ja jotka ovat valmiita panostamaan itseensä, sillä KAIKKI voi saada itsensä hyvään kuntoon!


Mikä on ollut antoisinta matkalla kohti tavoitetta?


Antoisinta on ollut liikunnan tuoma pirteys ja se, kun huomaa aina vaan pienempien vaatteiden mahtuvan päälle. Viime kesäiset joutaa kirpputorille, on meinaan käynyt isoiksi. 🙂 Tutuilta saama huomio muutoksesta on myös antoisaa ja tsemppaavaa.


Miten matkasi jatkuu tästä eteenpäin?


Matka jatkuu samalla linjalla. Kuntoilusta on tullut elämäntapa ja niin rutiinia, että ilman sitä puuttuisi pala elämästä. Se on harrastukseni, ja haluan pitää huolta itsestäni. 🙂


Kiitos Minja tarinasi jakamisesta! Toivottavasti tämä tarina tsemppaa myös muita lukijoitani! 🙂


Terkuin, Kirsi

Kommentit (4)
  1. Olipa kiva lukea juttu! Onneksi olkoon upeista tuloksista myös. Jostain syystä jäi mietityttämään lenkkeilijänä, että mitä tarkoitit sanomalla, että lenkkeilisit lihakset pois? :O Tarkoititko, että olisit ilman Kirsiä kyllä lenkkeillyt, mutta helposti jättänyt lihaskuntotreenit pois ilman personal trainerin vinkkiä?

  2. Lähinnä viittasin siihen että olisin varmaan yrittänyt päästä mukamas helpoimmalla eli dieetannut hulluna ilman minkäänlaisia lihaskuntotreenejä, eli toisin sanoen, kitunut jonkun aikaa nälässä ja lopulta lihonut takaisin samoihin mittoihin; ilman hyvää kuntoa ja lihaksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *