Cornflakes-paneroidut ahvenet vievät kielen mennessään

Yksi lempiruuistani on cornflakes-paneroidut ahvenet. Söin niitä ensimmäisen kerran noin kymmenisen vuotta sitten ystäväpariskunnan luona, ja olisin voinut syödä niitä vaikka kuinka paljon (ja taisin syödäkin, hih). Sen jälkeen cornflakes-ahvenet ovat olleet meillä pop! Tuoreet ahvenet ovat herkullisia ihan vain pannulla paistettuna, mutta cornflakes-leivityksellä ne vievät suorastaan kielen mennessään.

Mieheni käy talvisin pilkillä, ja jos on tuuria mukana, tulee kotiin tuomisina ahvenia. Välillä paistelemme ahvenet sellaisenaan, välillä teemme tavallisen vehnäjauho-korppujahuo-leivityksen, mutta useimmiten leivitämme ahvenet cornflakes-muroilla, koska se on vaan parasta, mitä tiedän.

Päivän saalis!
Ahvenet perattuina ja fileoituina.

Valmistamme ahventen kera välillä perunamuusia, välillä lohkoperunoita, välillä kukkakaalipihvejä tai kukkakaalimuusia. Tänään valmistimme keitettyjä perunoita, sekä suppilovahverokastiketta itse syksyllä poimituista sienistä. Ravintolassa näistä olisi saanut pulittaa pitkän pennin, ja nyt ruoka oli lähestulkoon ilmaista. Enkä usko, että ravintolassa olisi saanut parempaa. 😉 Nam!

Cornflakes-paneroidut ahvenet

Resepti on kahdelle

Tarvikkeet:

 • 250-300 g nahatonta ja ruodotonta ahventa
 • 1 kananmuna
 • 1 dl maitoa
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl korppujauhoja
 • 2 dl cornflakes-hiutaleita
 • noin 2 tl suolaa
 • ripaus mustapippuria
 • noin 3 rkl ryspiöljyä
 • noin 3 rkl voita
 • 1 sitruuna

Lsäksi: haluamasi lisukkeet, esim. keitetyt perunat tai perunamuusi, salaattia, kukkakaalimuusia…

Perkaa ja fileoi ahvenet nahattomiksi ja ruodottomiksi. Sekoita laakeassa kulhossa / lautasella maito ja rikottu muna. Sekoita toisessa laakeassa kulhossa / lautasella jauhot, huhmareella pieneksi hakatut cornflakes-hiutaleet, sekä suola ja pippuri. Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Laita ahvenfileet muna-maitoseokseen, jonka jälkeen leivitä ahvenet yksi filee kerrallaan jauho-cornflakes-seoksessa. Kun pannu on kuuma, paista ahvenia pannullinen kerrallaan molemmin puolin, kunnes ahvenien pinta on kauniin kullanruskea. Nosta paistetut ahvenet lautaselle leivinpaperin päälle ja purista päälle tuoretta sitrunaa. Nauti ahvenet heti paistamisen jälkeen haluamasi lisukkeiden kera.

Nam!

Eo kovin kummoisen näköinen annos, mutta sitäkin maukkaampi.

Ahvenia voi syödä hyvällä omalla tunnolla, koska ne ovat kotimaisia, ja ahvenkannat ovat kestäviä. Lisäksi ahvenet sisältävät mm. hyvälaatuista proteiinia ja D-vitamiinia. Ja näiden lisäksi ahvenet ovat herkullisia – yksi lempikaloistani.

Ahven on parvikala, joten parhaimmillaan niitä on mahdollista saada pyydystettyä helposti paljon. Olen kyllä ollut todistamassa niitäkin kertoja, kun kalaa ei tule. 😉

Toinen lempikalani on kuha, ja siitä valmisuu esimerkiksi herkullinen ceviche.

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *