Arkiruokavinkki viikolle: uunilohi lime-kurkkusalsan kera

Moikka!

Meillä arkiruuan pitää olla nopeasti valmistuvaa. Tullaan kotiin arkena lähes joka ilta vasta seiskan, kasin maissa, joten pitkävalmisteiset ateriat eivät arkena toimi. Mutta silti ruuan on oltava maukasta. Yksi tällainen nopea, helppo, mutta samalla maukas ruoka on uunilohi lime-kurkkusalsalla. Kalan kylkeen voi keittää perunat tai valmistaa raikkaan salaatin.

Meillä oli pari vuotta sitten hyvä tapa käydä sunnuntaisin kaupassa ja ostaa silloin ruokatarvikkeet maanantai-torstai välille. Suunnittelimme viikon ruokalistan valmiiksi siten, että viikolla oli ainakin yksi kasvisruoka, yksi kalaruoka ja yksi kanaruoka. Näin viikon aterioista tuli monipuolisia, ja myös aikaa säästyi, kun ei tarvinnut käydä kaupan kautta joka ilta. Tämä tapa pitäisi ottaa taas uudelleen käyttöön.

Silloin, kun ei ole valmista suunnitelmaa ja haahuilemme kaupassa nälkäisenä, on K-Ruoka sovellus pelastanut monet kerrat. Sieltä löytyy mm. arjen helppoja ja nopeita reseptejä. Välillä jokin tuttu resepti ei tarvitse kuin pienen viilauksen, niin siitä tulee täysin uusi. Esimerkiksi uunilohi saa aivan uuden raikkauden, kun siihen yhdistää lime-kurkkusalsan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä K-Ruoan sivuilta.

Uunilohi lime-kurkkusalsan kera

Tarvikkeet (noin kuudelle henkilölle)

Lohi:

  • 1 kg lohifileetä
  • 1-2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Salsa:

  • 1 kurkku
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 tl limen kuorta raastettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisukkeet:

  • Oman valintasi mukaan esim. uusia perunoita, vihersalaattia, parsaa, tms.

Valmistus (noin 30 min.)

Aseta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 125 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Valmista lime-kurkkusalsa sillä välin, kun lohi on uunissa. Pilko salottisipuli ja purista valkosipulinkynsi. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Jos tarjoat lohen ja salsan kera perunoita, laita ne keittymään, tai valmista kylkeen esim. raikas salaatti.

Kun lohi on valmis, nosta se uunista pois ja anna jäähtyä hieman. Lisää hieman jäähtyneen lohen päälle kurkkusalsa ja tarjoa valitsemasi lisukkeen kera.

Sitten vain herkuttelemaan!

Jos tykkäsit, niin tsekkaa myös täältä löytyvä kirjolohiresepti lime-korianteriöljyllä.

Sain lukijatoiveen blogiini arkiruokaresepteistä, joten näitä arjen helppoja & hyviä reseptejä on tulossa jatkossakin. 🙂

Jos sinulla on toiveita blogin sisältöön, heitä ehdotus kommenttikenttään!

Terveisiä muuten syyslomalta mökkimaisemista! Loma alkoi flunssaisissa tunnelmissa, enkä ole viikkoon päässyt treenailemaan. No, olen nauttinut vain oleilusta ja kauniista maisemista. Tänään sattui sellainen kommellus, että jouduttiin rikkomaan mökin ikkuna… palaan tähän kommellukseen, sekä muihin lomakuulumisiin loppuviikosta!

Syksy on kauneimmillaan!

Mukavaa viikon jatkoa kaikille! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *