Arkiruokavinkki viikolle: lämmin halloumisalaatti

Moi!

Tässä teille superhelppo, mutta samalla maukas arkiruokavinkki: lämmin halloumisalaatti. Talvipakkasilla kylmät salaatit jotenkin tökkivät, ja välillä huomaan, että päivittäinen suositusmäärä kasviksista ei tule täyteen. Yksi ratkaisu tähän on lämmin salaatti!

Tämä salaatti valmistuu supernopeasti, mutta on silti herkullista.

Lämmin halloumisalaatti

Tarvikkeet kahdelle:

  • halloumia 200 g
  • 2 tomaattia
  • 1 iso paprika (tai 2 pientä)
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • kourallinen oliiveja
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • balsamiviinietikkaa
  • salaatin kylkeen tuoretta leipää, sämpylöitä, tms. (halutessa gluteenitonta)

Laita uuni lämpenemään grillivastukselle. Pese ja pilko kasvikset suuriksi lohkoiksi. Asettele kasvikset pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle öljyä, suolaa, pippuria ja balsamiviinietikkaa. Laita pilkotut kasvikset uuniin grillivastukselle 5-10 minuutin ajaksi. (Huom! Aika riippuu uunista. Mä oon laittanut grillivastuksen ykköselle ja kasvikset uunin keskitasolle ja pitänyt niitä siellä 10 minuuttia.)

Ota kasvikset uunista pois ja käännä ne. Laita samalla pellille myös viipaloitu halloumi sekä oliivit. Laita takaisin uuniin 5-10 minuutin ajaksi. Tarkista välillä, etteivät kasvikset grillaannu liikaa! 🙂

Nautiskele lämmin salaatti tuoreen leivän kera.

Nam!

Jos pidät halloumista ja bataatista, niin tsekkaa myös toinen halloumisalaattireseptini täältä.

Terkuin, Kirsi

 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *