Karkkipäivä
Karkkipäivä

Zuii Volume Maskara – lunastiko hehkutukset?

Maskarat – se ikuinen luonnonkosmetiikan ”kompastuskivi”. Luonnollisen ripsivärin on todella hankala kilpailla synteettisiä sisariaan vastaan, ongelmia on etenkin pysyvyydessä ja allekirjoittaneen kokemusten pohjalta kerrostuvuudessa.

Zuii_VolumeMaskaraIMG_6620

Zuiin volyymimaskara on saanut paljon kehuja; tämä kuulema pysyy varisematta ja ripsiin saa oikeasti sitä paksuuttakin. Minulla ei ole koskaan ongelmia ripsarin pysyvyyden kanssa, joten sitä puolta en osaa arvioida, mutta se volyymi. Tähän mennessä luonnonkosmetiikan maskaroista vain Dr. Hauschkan Volume Mascara on saanut ripsiini runsautta – tosin senkään jälki ei voita synteettisiä maskaroita.

Ensimmäinen reaktioni Zuiin maskaran korkattuani oli; ”Onpas kuivaa!” Siis todella kuivaa, verrattuna ihan mihin tahansa koskaan käyttämääni ripsariin. Yleensähän vastakorkattu uuden ripsarin massa on jopa märkää. Koin Zuiin maskaran olevan niin kuivahtaneen oloinen, että kysyin asiasta maahantuojalta. Sain testiin uuden. Se oli yhtä kuiva. Myös Kempparin Noora kommentoi omassa arviossaan Zuii-ripsarin kuivuutta, joten päättelen, että tämän maskaran massan kuuluu olla tällainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Massan kuivuus näkyy myös ripsissä. Ripsari levittyy rosoisesti ja ”nukkaisesti”.

Entä sitten volyymipuoli?

Zuii_VolumeMascara_kerrokset

Kyllä, Zuiin maskara kerrostuu näkyvästi. Siitä siis peukkua, lupaus täyttyy.

Mutta jäljen siisteydestä voi olla montaa mieltä. Massan ollessa kuivaa on jälkikin sen mukaista. Kerrostuvuudesta annan täydet pisteet, sillä massalla todellakin saa lisättyä kerrosta kerroksen päälle, ja ripsarilla on mahdollista saada yhtä paksut ripset kuin normimaskarallakin (ainakin minä olen saanut). Jälki on kuitenkin pörröistä ja paikoin jopa paakkuista. Välillä onnistun saamaan paakuttomamman tuloksen, mutta useimmilla kerroilla jälki on yllä näkyvän mukainen.

Ylistävistä arvioista päätellen kuivakka koostumus kuitenkin toimii monien muiden ripsissä paljon paremmin. Teiltä lukijoiltakin olen kuullut vain positiivisia kommentteja. Nooran lisäksi en ole kohdannut muita kuivuutta mainitsevia arvosteluja. Esimerkiksi Ida365 julisti Zuiin Volumen parhaaksi kokeilemakseen luonnolliseksi maskaraksi joka ei varise yhtään eikä liukene edes tihkusateessa.

Zuii_VolumeMaskaraIMG_6623

Pullea harja on silmän muodolleni vähän liian suuri. Pidän itse myös enemmän erottelevista harjaksista, nämä tuuheat ja spiraalin muotoiset eivät ole suosikkejani.

Maskaran sävystä – sävy Granite ei ole täysin musta vaan mustanharmaa. Jostain syystä Volume Mascaraa saa vain  tässä yhdessä sävyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama kuva hieman siistimmällä lopputuloksella.

Zuii_VolumeMaskaraIMG_6631

Zuiin Volume Mascaralla on hintaa 26 euroa. Sitä myyvät mm. maahantuojan oma verkkokauppa, Jolie ja Biodelly.

Kommentit (12)

 1. JonnaH.

  Oletko kokeillut Kjaer Weisia? Ei silläkään mitään turboripsiä saa, mutta ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan ripsiväri, mitä itse olen käyttänyt. Itsellä on myös vaikeaa raskaan yläluomen takia levittää tuollaisilla isoilla harjoilla mascaraa ripsiin. (yläluomi sotkeutuu helposti) Kjaer Weisissa on aika kapea kumimainen harja. Sitä ainakin minä pystyn kerrostamaan paakkuntumatta. Parasta on se, että mikään luonnonkosmetiikan ripsiväri ei tähän asti ole pysynyt mun ripsissä kahta tuntia kauempaa niin, että silmänaluset ei olisi mustina. Dr. Hauschka yksiä pahimpia suttaajia, lisäksi se kirvelee mun silmissä niin paljon aluksi, että silmät alkaa vuotamaan. (ilmeisesti johtuu sen sisältämästä isosta alkoholimäärästä?) KJ pysyy iltaan asti, kestää pientä tihkuakin. Ainoastaan, jos päivä vähän venähtää, saattaa ulkonurkista löytyä pari ripsivärin palasta, mutta ne on helppo pyyhkäistä pois. Olin aika vakuuttunut ja olenkin käyttänyt viime aikoina oikeastaan pelkästään sitä arkiripsarina, en olisi koskaan ajatellut, että luopuisin Kanebon 38. :D Tätä Zuiita en ole kokeillut.

  • Sanni

   Kjaer Weisiä kehuu monet, itsellä on vielä testaamatta. Harja näyttää siltä että mitä todennäköisimmin tykkäisin :)

   Hauschkan ripsari saa munkin silmät reagoimaan, luulen sen olevan alkoholi. Tuoksukin kertoisi tästä… :)

 2. Can

  Idunin kehuttu Silfr on ihan samanlaista kuivakkaa. En tykkää sitten YHTÄÄN, eikä se toimi lainkaan mun suht runsaissa ripsissä. Mascara ehtii kuivua ennen kuin olen ehtinyt edes levittää sen kunnolla, ja lopputulos ei tosiaankaan miellytä. :(

 3. elinamanda

  Sannii, sulle on tästä varmaan tosi monet jo sanonutkin, mutta mä yhdyn kuoroon.. ;) Eli oisko mitään: http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8701311_fi.htm

  • Sanni

   Ei ole kukaan vinkannut sinua ennen :)

   Wow, Urban Decay tulee siis myös Tampereelle! Virve oli saanut väärää tietoa. (Ellei joku laske Tamperettakin pääkaupunkiseuduksi… ;))

 4. Elli A

  Jotenkin vain kuva tuosta ripsarin harjasta kertoi mulle ripsivärin klimppiytyvän lähes varmuudella. :-)

 5. Pauliina

  Mikä on tuo violetti rajaus merkiltään? Kivan näköinen!

  • Sanni

   Se on BeYu’n jota ei enää saa Suomesta. :/ Itseäkin harmittaa kun en ehtinyt hamstrata näitä kun niitä vielä sai.

 6. Neea

  Benecosin Multieffect on parhaimpia kokeilemiani ripsareita. Nykyään Benecosia ei vain enää myydä Sokoksella :( Ainut miinus Benecosilla oli, että silmiin joutuessaan väri kirveli kauheasti. Ja joskus sitä sai väkisinkin silmään vaikka rankkasateen yllättäessä, siitepölykaudella silmien vuotaessa jne… Niin ja tavalliset ripsarit pysyvät hyvinä avattuina sen 3kk minimissään (minulla), mutta Benecos kuivahti aika nopeasti.

  • Sanni

   Muistelin ensin itsekin testanneeni tuon Multieffectin, mutta olenkin kokeillut Benecosilta sellaiset kuin Super Long Lashes (ei näköjään enää valikoimassa)ja Maximum Volume. En juuri ihastunut kumpaankaan, etenkin harjat olivat ei-mieluisat. Minulle harjan koko ja harjasten muoto ovat yhtä tärkeä osa maskaraa kuin massan kerrostuvuus, ja melkein kaikissa luonnonkosmetiikan ripsareissa on makuuni jotenkin tosi vanhanaikaiset harjat. Spriraaliharja on inhokkini, ja juuri sellainen on melkeinpä kaikissa luonnonkosmetiikan ripsareissa :/

 7. B

  Santen ripsivärit ovat myöskin hyvin vahamaisia ja kuivia koostumukseltaan. Niistä olen tykännyt enemmän kuin monesta muusta luonnonkosmetiikan ripsarista, tosin tuppaavat varisemaan juurikin kuivakan koostumuksensa vuoksi.

 8. ida365

  Mäkään en ole testannut paljon kehuja saanutta Kjaer Weisiä, se on kyllä seuraavana testilistalla. Zuiin maskara on ollut paras luonnollisista ripsiväreistä, mutta nyt kevättä kohden olen huomannut että sekin alkaa varista iltaa kohden tehden mulle tummat silmänaluset :-( se on silti pysyvin tähän asti kokeilemistani, mutta nyt JonnaH.:n kommentin perusteella pakko testata Kjaer Weis!

  En itsekään pidä tuosta isosta maskaraharjasta, mutta tykkään siitä että väri tarttuu kuivuudesta huolimatta ripsiini tasaisesti ilman möykkyjä ja klönttejä. Kuulin muuten huhua että tuota Zuiin uutta koostumusta tulisi jossain vaiheessa myös ohuemmilla maskaraharjoilla varustettuna. Sitä odotellessa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.