Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yves Rocher Elixir 7.9 -testipaneelin tulokset

On aika purkaa Yves Rocher Elixir 7.9 –testipaneelin tulokset. Kymmenelle Karkkipäivän lukijalle lähetettiin testattavaksi Yves Rocherin uuden anti age –sarjan tuotteita joita he ovat saaneet testata noin kaksi kuukautta. Sarjan esittelyn voi käydä muistin virkistykseksi lukemassa täällä.

    YRElixir7.9_paneelitulokset

Testihenkilöt saivat vastata seuraaviin kysymyksiin:

1. Miltä tuote tuoksuu?
2. Miltä tuote tuntuu iholla?
3. Koetko, että tuote sopii ihotyypillesi = kosteuttaa riittävästi?
4. Oletko huomannut ihossasi jotain muutoksia tuotteen käytön aikana?
5. Hankkisitko tämän tuotteen?
6. Muuta mitä haluat sanoa tuotteesta (jos tulee mieleen)?

Jaan postaukset kahteen osaan että jaksaa lukea :) Ensimmäisessä osassa päivävoiteet ja yövoide.

Testaajien raporteista voi (jälleen) havaita, kuinka voimakkaasti ihotyyppi vaikuttaa kokemukseen. Oikein herkkäihoisilla ei todellakaan ole helppoa… Kahden kuukauden aikana testihenkilöistä kukaan herkkäihoisia lukuunottamatta ei havainnoinut ihossaan erityisiä muutoksia.

ElixirNormSekaihonVoide

PÄIVÄVOIDE NORMAALILLE JA SEKAIHOLLE

Testaajat:

Nina, 43 v. Ihossa alkaa jo näkyä ikääntymisen merkkejä ja se rasvoittuu herkästi.

NiiMii, 29 v. T-alueelta rasvainen mutta poskilta erittäin pintakuiva ja herkkä iho. Reagoi herkästi kosmetiikkaan näpyillä, useimmat voiteet ärsyttävät ihoa.

Ninan kokemus oli positiivinen. Hän kuvailee voiteen tuoksua miellyttäväksi, keveäksi ja vihreäksi, ja koostumusta ”käsittämättömän riittoisaksi” ja hyvin levittyväksi. ”Olin tästä oikein positiivisesti yllättynyt. Riittävän keveä. En pidä paksuista voiteista päiväkäytössä.”

Myös erilaiset meikkipohjat levittyivät päälle kiitettävästi mineraalipohjasta bb-voiteisiin.

Nina koki, että voide kosteutti riittävästi ja oli juuri sopiva hänen ihotyypilleen. Isoja muutoksia ihossaan hän ei havainnut, iho näyttää hyvältä ja ehkä vähemmän rasvaiselta.

elixir_pieni

Herkkäihoisella NiiMii’llä taas oli toisenlainen kokemus. Hän joutui lopettamaan testivoiteen käytön pian. Iho reagoi negatiivisesti ja poskille tuli paljon näppyjä.

NiiMii piti voiteen tuoksusta ja aluksi koostumuksestakin, mutta pian kävi selväksi että se ei sopinut hänen iholleen. NiiMii kuvailee, että voide ei tuntunut imeytyvän kunnolla vaan jäi pitkäksi aikaa ”lähmäiseksi”, mutta ei lopulta imeydyttyään kuitenkaan tuntunut kosteuttavan tarpeeksi.

”Muille ihoalueille kuin poskille ok, paremman puutteessa menevä tuote”, NiiMii summaa kokemustaan.

ElixirHerkanIhonVoide

PÄIVÄVOIDE HERKÄLLE IHOLLE (samat ainesosat kuin norm. ja sekaihon voiteessa mutta tuote on hajusteeton ja pakattu pumppupulloon)

Sekaannuksen vuoksi herkän ihon voiteiden testaajille lähetettiin Yves Rocherilta kuivan ihon voiteet. Vain toinen heistä ilmoitti erehdyksestä ja sai oikean testituotteen. Testasin itse toisena henkilönä herkän ihon voiteen.

Testaaja:

Chaos, 30 v. Herkistynyt, punoittava ja arka, ”hankala” iho.

Chaoksella ja Elixir 7.9 – voiteella oli samanlainen taival kuin NiiMiillä. Myös Chaos joutui keskeyttämään testivoiteen käytön. Voide tuntui aluksi hyvältä; ”kosteuttavalta, pehmittävältä ja hoitavalta”, ja kuivuudesta johtuvat juonteet katosivat, mutta sitten iholle ilmestyi kipeitä paiseita. Chaoksen mukaan hänen ihonsa ei normaalisti ole finneihin taipuvainen.

Chaos kuvailee, ettei voide myöskään sopinut meikin alle vaan rullaantui.

”Käytän tämän loppuun silmänympärysiholla ja kaulalla, kasvoilla en pysty käyttämään paiseiden takia”. ”Petyin hieman, mutta toisaalta ihoni on todella herkkä ja vaikea”.

elixir_pieni

Minun helpolla ja normaalilla ihollani tulos oli odotetusti aivan erilainen. Minun ihoni reagoi äärimmäisen harvoin mihinkään kosmetiikkaan negatiivisesti (ainoastaan meikkivoiteet ovat saattaneet tuoda näppyjä), joten käytännössä pääsen aina arvioimaan voiteita lähinnä niiden kosmeettisen miellyttävyyden kannalta.

Elixir 7.9 voide herkälle iholle on koostumukseltaan erittäin ohutta emulsiota, tuntuu käytännössä samalta kuin Favoran kosteuttava seerumi. Hulahtaa ihoon saman tien jättäen himmeän pinnan. Eikä tosiaankaan tuoksu miltään. Hurjan vaikea kuvitella että tämä rullaantuu toisen iholla…! Itse en käytännössä enää tunne voidetta kahden minuutin jälkeen levityksestä.

Voide on sen verran kevyttä että pakkasilla se ei riittänyt vaan silloin oli minunkin upgreidattava rasvaisempaan tuotteeseen.

ElixirKuivanIhonVoide

PÄIVÄVOIDE KUIVALLE IHOLLE (jonka ei pitänyt kuulua testiin lainkaan minkä vuoksi testaajilla on voiteen kannalta väärä ihotyyppi)

Testaajat:

SuperHotFemale, 35 v. Ajoittain herkkä normaali/sekaiho.

Punaposki, 34 v. Sekaiho. (Chaos antoi saamansa väärän testituotteen sisarelleen joka lupautui raportoimaan sen käytöstä.)

SuperHotFemalelle voide tuntui sopivan täyteläisyydestään huolimatta. ”Imeytyy hyvin, ei jätä ihoa rasvaiseksi. Kesällä olisi varmaan liian tuhtia minulle mutta oikeasti kuivaihoisella menisi varmasti kesälläkin.”

SuperHotFemale koki voiteen olevan testiperiodin aikana hänelle juuri sopiva, iho ei tuntunut kärsivän kovista pakkasistakaan ja pysyi kosteutettuna ja kimmoisana. Tuoksua hän kuvailee erittäin hyväksi, ”samalla raikas ja vähän makea, tykkään!”

”Todella positiivinen yllätys kyllä, lemppareitani ovat yleensä esim. Shiseidon voiteet mutta halvallakin saa näköjään ihan laatua!” (Testihenkilö työskentelee kosmetiikkamyyjänä ja tuntee kattavasti eri hintaista kosmetiikkaa.)

elixir_pieni

Punaposkelle voide taas oli liian rasvainen eikä hän kyennyt käyttämään sitä kuin yövoiteena. Hän koki voiteen imeytyvän nopeasti, mutta liian raskaana se tukki hänen sekaihoaan. Tuoksun Punaposki koki miellyttävänä mutta hieman liian voimakkaana.

”Tuote tuntuu hyvältä ja imeytyy hyvin perusteellisen puhdistuksen ja saunan jälkeen, mutta sekaihoni ei kykene tätä käyttämään päivisin.” ”Kuivan ihon hyvä talvivoide”.

ElixirYovoide

YÖVOIDE

Testaajat:

Mytty, 30v. Herkkä, pintakuiva sekaiho, reagoi herkästi pakkaseen.

Ninnu, 36v. Rasvainen/sekaiho.

Mytty kuvailee voiteen koostumusta ”aivan ihanana”, se on ”samettinen ja levittyy hyvin sekä imeytyy nopeasti”. Samoin tuoksu saa kiitosta, se on mukavan neutraali ja vihreä.

Voiteen kosteutustehoista Mytty toteaa, että normaalitilanteessa se riittää, mutta pakkasilla iho reagoi kutisemalla niin pahasti ja punoittamalla ettei siihen auta kuin Avenen Recovey Cream yötä päivää. Pahimpina pakkasaikoina Mytty joutui siis pitämään Elixir 7.9 –voiteesta taukoa koska ”iholle ei kelpaa muu kuin tuo Avene”.

Mytty koki voiteen tekevän ihostaan todella pehmeän ja tasaisen värisen ja ihon pinnan jäävän kauniin ja hyvinvoivan tuntuiseksi. ”Sokkotestissä luulisin tätä varmaan kaksi kertaa kalliimmaksi tuotteeksi!”

elixir_pieni

Myös Ninnun kokemus oli positiivinen. Tuoksua hän kuvailee raikkaaksi ja hedelmäiseksi, mieskin kuulema tykkäsi nuuskutella iltaisin.

Voiteen koostumus oli Ninnun mielestä sopivan rasvaista olematta paksua jankkia. ”Tavallaan mattaista”. Hänellä on tapana laittaa yövoidetta paksulti, Elixir 7.9 jäi vähäksi aikaa valkoiseksi iholle mutta imeytyi kuitenkin mukavasti. ”Aamupesulla kasvot tuntuivat liukkailta, kuten minusta kuuluukin.” Kosteutustehot tuntuivat riittäviltä eikä iho kuivunut pakkastenkaan aikana.

”Sen verran hyvä yövoide että saatan ostaa uuden purkin tämän loputtua, ainakin talvikäyttöön.” Ninnu kertoi tilanneensa myös sarjan päivävoiteen ja silmänympärysvoiteen. (Jälkimmäisestä hän ei pitänyt.)

.

Testaajista kolme hankkisi voiteen, kaksi ei ja yksi ei osaa sanoa. Voiteiden normaalihinta on 39,90€, tarjoushintaa 19,90€ pidettiin ”erittäin kohtuullisena hintana näin hyvästä voiteesta”.

Kiitokset testaajille! :)

 Osassa 2 testikokemukset seerumista ja silmänympärysvoiteesta.

Kommentit (14)

 1. Chaos

  Mulla tuo tosiaan rullaantui :( Vaikka miten ohuelti laittoi ja ei siis kadonnut ihoon kokonaan, se ihmetytti, vaikka muuten ihoni imee kaikki voiteet ja öljytkin nopeasti!

  Kiitos paljon testikokemuksesta!

  • Chaos

   Eh kivat kirjotusvirheet, kiitos kissan, joka änkee näppiksen eteen :D

   • Sanni

    Korjasin :D

    Joo, on se jännä miten eri lailla tuotteet voikin käyttäytyä eri ihoilla.

 2. v

  Tosi mielenkiintoinen postaus!

  Ja mulle henkilökohtaisesti mielenkiintoisin kohta oli tuo havainto, että voide jää lähmäisen tuntuisena iholle, mutta ei samalla tunnu kosteuttavan. Story of my life! Ihoni on pintakuiva, mutta saan helposti liian raskaasta voiteesta näppyjä. Ja oikeastaan mikään voidemainen voide ei imeydy siihen, vaan jää tosiaan juuri lähmäisesti pyörimään ihon päällä. Geelivoiteilla tulos on vähän parempi, mutta en tiedä, että imeytyvätkö nekään, vai kuivuvatko ne vain veden haihduttua iholta ilmaan.

  Tähän asti en ole ikinä kuullut, että tätä tapahtuisi kenellekään muulle. (Vaikka tietysti testihenkilöllä tämä varmaan koskee vain yhtä ainoaa voidetta, mutta silti.) Eikä myöskään mitään ratkaisukeinoa tunnu olevan olemasa – yleinen neuvo kun on, että jos voide ei imeydy, niin sitten iho ei kaipaa enempää kosteutta, mutta kun yhtä aikaa se iho kiristelee kuivuuttaan…

  Mutta, oli hienoa ylipäänsä lukea erityyppisistä kokemuksista samassa postauksessa. Yleensähän näitä pitäisi googlettaa erikseen kymmenestä eri blogista, jotta kokonaiskuvan saisi muodostettua.

  • Sanni

   mulle henkilökohtaisesti mielenkiintoisin kohta oli tuo havainto, että voide jää lähmäisen tuntuisena iholle, mutta ei samalla tunnu kosteuttavan

   Minullekin tuo oli ihan ”uusi juttu” (eli siis sinun tavoin en ole kuullut tuollaisesta voiteen käytöksestä kenelläkään tätä aiemmin).

   Mikähän tuossa imeytymisen ”junnaamisessa” voisi olla takana… Jotain ihon rakenteessa? Tai hydrolipidikalvossa? Kuoritko ihoasi miten usein..? Oletko kokeillut voiteen alla kosteusseerumia? Esim. Cliniquella on sellainen näkemys, että hoitovoiteen alle laitettu kevyempi emulsio (tai seerumi), Cliniquella siis DDML tai DDMG, auttaa päälle tulevaa voidetta imeytymään paremmin. Cliniquen mukaan ne ”valmistelevat ihon varsinaiselle kosteusvoiteelle ja edesauttavat niiden imeytymistä.” Itse en osaa tuohon ottaa kantaa, en ole koskaan kokeillut kerrostaa Cliniquen tuotteita noin, mutta ajattelin vain heittää ajatuksen ilmaan…

 3. Jenni

  Hei Sanni! Juttuni ei liity mitenkään postaukseen, mutta on pakko kysyä oletko kokeillut tai kuullut jotain Everyday Minerals tuotteista? :) Olen Lolon käyttäjä, mutta kiinnostaisi kyseinen sarja kovin kun on täysin ekologinen…

  • Sanni

   Olen kokeillut vaim EDM:n siveltimiä, itse pohjista en valitettavasti osaa sanoa mitään.

  • n00b

   Hei! Minulla on kokemusta, ja omasta mielestäni Everyday Minerals pärjää loistavasti esim. Lily Lololle. Itse pidin eniten semi-matte pohjasta. Todella vaaleitakin sävyjä löytyy, minulle sopivin oli ”fairly light” ja Lily Lolossa käytän Blondieta.

 4. Desperate

  Tosi mukava postaus! Itselläni on vaikea iho, joten kiva oli lukea monien eri käyttäjien kokemuksia samasta sarjasta. Lisää näitä!

  Itselleni on hyvinkin tuttu ilmiö, että voide jää ihon pintaan lähmäiseksi, mutta ei tunnu kosteuttavan tarpeeksi. Ihoni on kuiva, mutta tasainen, eikä ihohuokosia juurikaan näy. Esim. Vichyn Aquathermal (?) tekee juuri tämän. Iholle se jää hyvin liukkaaksi ”kelmuksi”, eikä imeydy ollenkaan. Sama voide myös usein rullaa. Joidenkin meikkivoiteiden kanssa on sama homma. Lorealin True Match on ainakin yksi tällainen kunnon ”lähmääjä” meikkivoide.

 5. Mirri

  Täällä kanssa eräs kuivaihoinen joka ei voi kuitenkaan käyttää todella tahmaisia ja paksuja voiteita koska ne eivät imeydy. Esim. jos laitan todella kosteuttavaa ja täyteläistä kasvonaamiota iho jää silti kiristelevän kuivaksi, koska se ei mene pintaa syvemmälle.

  Seerumit ovat auttaneet kireyteen ja imeytyvät todella hyvin, mutta ongelmana on että sitten se päälle laitettava voide rullautuu. Esim. estelle ja thildin seerumi on todella hyvä mutta päivävoide päälle laitettuna ei imeydy ollenkaan. Ja seerumi yksinään ei riitä mulle kosteuttajaksi. Käytän lähinnä öljy+seerumi yhdistelmää öisin mutta päivällä on sitten vaan oltava korppunaamana.

 6. SuperHotFemale

  Hei te kuivaihoiset joilla voide ei kuitenkaan imeydy, käytättehän kasvovettä? Yleensä se auttaa imeytymisessä. :)

  • Sanni

   Tuokin oli hyvä vinkki! :)

   • Miia

    Itse samasta vaivasta kärsivänä olen todennut toimivaksi apukeinoksi ihon kuorimisen säännöllisesti kerran viikossa. Se ei poista ongelmaa kokonaan, mutta lievittää selkeästi.

 7. Nina

  Käytän edelleenkin sitä voidetta päivisin ja ihmettelen sen riittoisuutta :) Jahka saan varastossa olevia päivävoiteita kulutettua, niin saatanpa tuon tarjouksesta hankkiakin. Jotenkin on vaan tullut hamstrattua noita päivävoiteitakin mm. reissuista ja alennusmyynneistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.