Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yrityksia vaikuttaa karvoihin: risiiniöljyä ja monivitamiinia

Olen viettänyt viimeiset viisi viikkoa risiiniöljykuurilla kohteena kulmakarvat ja viimeiset neljä kuukautta Elivon hiusravinnekuurilla kohteena hiukset.

Tuloksia?

Risiinioljy_IMG_3889

Risiiniöljy tunnetaan ikiaikaisena ripsien ja kulmien hoitajana, ja olen vuosien aikana saanut risiiniöljyvinkin niin moneen kertaan että voi vain ihmetellä miten meni näinkin kauan ottaa aine testiin.

Risiiniöljyllä pitäisi olla kaikenlaisen karvan kasvuun vaikuttavia vaikutuksia, oli sitten kyse ripsistä, kulmista, hiuksista, ihokarvoista (!). No, en tiedä kuka noita viimeisiä haluaisi tuuhentaa, mutta joka tapauksessa risiiniöljyn pitäisi buustata näiden kaikkien kasvua. Lukemani perusteella öljyn sisältämä risinoleiinihappo olisi tässä avainasemassa. Esim. hiusten vahvistamiseksi risiiniöljyä voi käyttää hiuspohjanaamiona.

Risiiniöljykuurin alussa laitoin ainetta myös ripsirajaan, mutta luovuin tästä pian sillä öljy valui jatkuvasti silmiin ja tuntui ikävältä. Käytin öljyn annosteluun topsipuikkoa ja ilmeisesti öljyä tuli kerralla liikaa, arvaan että eyeliner-tyyppinen applikaattori olisi tässä parempi väline.

Kulmakarvoihin olen hieronut öljyn sormin. Öljy oli mukana Pariisin ja Prahan matkallakin ja olen unohtanut toimenpiteen viiden viikon aikana vain nelisen kertaa.

Kulmakarvat_aamulla_IMG_1540

Tässä kulmakarvani helmikuussa.

Kulmakarvat_huhtikuu2016_IMG_3862

Ja tässä kulmakarvani tänä aamuna.

Kuva kertoo kaiken: ei tuloksia.

Olen vähän pettynyt. Olisin niin kovasti halunnut uskoa tähän. No – voihan tämä toimia jollain muulla, ja maineestaan päätellen varmasti toimiikin. Tuskin ainetta olisi käytetty jo ”antiikin ajoista” jos sillä ei olisi kuvailtuja vaikutuksia.

Kulmakarva_vasen_IMG_3859

Vasen kulmakarvani on se ”paksumpi” kulmani. Tässä karvoja on sentään harvuudestaan huolimatta suhteellisen tasaisesti koko kaaren matkalla.

Kulmakarva_oikea_IMG_3858

Oikea kulma on niin harva ja etenkin tuon alku”puskan” jälkeen niin ohut, että olen usein leikitellyt ajatuksella laskea kaikki karvat yksitellen. Luulen että se olisi ihan mahdollista tehdä.

Olen nyt testannut sekä synteettisen että luonnollisen karvankasvattajan. Ei vaikutuksia. Seuraavana vuorossa kulmakarvojen tatuointi?

Ja sitten toinen ”karvabuusteri”.

Elivo_hiusravinne_IMG_3878

Elivon biotiinia sisältävä hiusravinne. Tälle luvattiin näkyviä tuloksia kahdessa kuukaudessa. Olen nyt popsinut kapseleita neljä kuukautta, enkä voi sanoa havaitsevani minkäänlaisia vaikutuksia.

Tammikuun lopusta kertynyt tyvikasvukin kertoi, että hiukset ovat kasvaneet yhtä hitaasti kuin normaalisti.

Edit. Toisaalta – nyt kun luen tuon pakkaustekstin uudestaan, niin lupauksethan ovat hyvin ympäripyöreitä eikä tekstissä varsinaisesti luvata hiusten paksunemista tai nopeampaa kasvua: ”–ravitsee hiusjuurta ja näin edistää hiusten pysymistä normaaleina”. Mitä tuo edes tarkoittaa..?? :D Mikä on normaali hius?

Elivo_IMG_3880

Biotiini on vitamiini, joka tutkitusti oikeasti vaikuttaa hiuksen kasvuun, mutta pitoisuus on tietysti olennainen asia.

Kysyin Elivon edustajalta, minkä verran Elivon kapseleissa on biotiinia markkinoiden tunnetuimpaan biotiinivalmisteeseen Prioriniin verrattuna. Elivossa sitä on vähemmän. Se olisi tosin selvinnyt kysymättäkin; Elivossa on biotiinia 60 mikrogrammaa per vuorokausiannos, Priorinissa 200 mikrogrammaa.

Elivo_IMG_3884

Itse kapselit muuten maistuvat voimakkaasti lihaliemivalmisteelle. :/ Ei taida olla vegaaninen.

Toistaiseksi ainoat kauneuslisäravinteet, joilla olen saanut näkyviä tuloksia, ovat kynsien kasvuun vaikuttavat vitamiinit.

Kommentoidessani sähköpostitse laimeita Elivo-tuloksia muuan tuttavalle, tämä totesi, ”Voi olla, että sä syöt niin terveellisesti, ettei  ravintolisällä enää saada muutosta aikaan. Mutta harva syö.”

Hahhaa, mä syön niin terveellisesti ettei biotiinitkaan auta tukkaan? ^_^ Niin varmaan :D Silloinhan mun olisi pitänyt huomata ero heti ruokavaliomuutoksen yhteydessä, mutta mun hiukset ovat valitettavasti aina olleet yhtä huonokuntoiset (esim. se mystinen, hapertunut ”aukko” takaraivolla) ja hitaasti kasvavat.

Onko joku saanut tuloksia hiuslisäravinteilla? Tai risiiniöljyllä?

Testatut tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit (57)

 1. Väritön

  Minä olen syönyt tuota Biotiini Strong -valmistetta kuuriluontoisesti ja minusta kyllä tuntuu, että vaikutusta on! Siinä on paljon enemmän biotiinia kuin esim. Priorinissa.

  Mutta tuota risiiniöljyä minunkin on kyllä pakko testata! minullakin todella hentoiset ja vähäiset kulmat ja ripset.

 2. jpune

  Mulla risiiniöljy on toiminut tosi hyvin sekä kulmakarvoihin, että ripsiin. Ripsetkin on kasvanu todella pitkäksi. Yöksi laitan leveällä siveltimellä kulmakarvoihin, mutta en ripsiin, valuu varmaan yön aikana silmiin ja aamulla tuntuu olevan jäätävät silmäpussit. Eli sitten kevyesti aamulla voi laittaa ripsien juureen kun muistaa.

  • Sanni

   Eli sitten kevyesti aamulla voi laittaa ripsien juureen kun muistaa.

   Miten sä sitten meikkaat kun luomilla on öljyä? :-0

   • jpune

    Ihan normaalisti :) töpöttelen tosi vähän sitä öljyä vaan ripsen tyveen. Ei ole haitannut meikkausta.

 3. NG

  Lisäravinnefriikkinä on tullut syödyksi jos jotakin, mutta kyllä, MSM vaikuttaa hiusten ja ihon hyvinvointiin… (ja koko elimistöön)
  Biotiinia napsittu täälläkin, apteekista ostettua ’kissabiotiinia’, siis kotieläinhyllystä… Hinta huomattavasti edullisempi kuin ihmisten…

  • Sanni

   Minäkin olen syönyt aikoinani ”eläinbiotiinia”, yhtä vähän huomasin vaikutuksia kuin nyt. Vuorokausiannosmäärää en tosin muista, oliko lähelläkään esim. tuota Priorinin.

 4. Ripsiväriä Villasukissa

  Itse olen kyllä saanut risiiniöljystä erityisen hyvää apua. Levitän öljyn aina niin, että pruittaus vanupuikon toiseen päähän, ensin ripsiin koko mitalta ja loput kulmakarvoihin ja toistan saman toiselle puolelle. Pyyhin lopuksi ylimääräiset öljyt alaripsiltä ja luomilta.

  Ripset eivät ole mitenkään pidentyneet, mutta ovat vankistuneet ja irtoilevat huomattavasti vähemmän kuin ennen. Ja en tietystikään voi olla jälleen mainitsematta hirvittävää ripsikatastrofiani, jonka risiiniöljy pelasti. Kuukausi täysin ripsettömänä (tai hennot miniripset irtoilivat heti 2mm pituuden jälkeen) ja risiiniöljyn käytön alettuani, kasvaa muutamassa viikossa kolo umpeen. Ei kyse voi olla vain sattumasta!
  Huomasin juuri taannoin, että entisen kolon kohdalla on nykyään pidemmät ripset kuin ”ehjän” ripsirivistön silmässä :) Eli kyllä sillä jotain vaikutusta on täytynyt olla!

  Kulmakarvoihin ei ole tullut sen kummempaa muutosta kuin, että mielestäni ne ovat myöskin vankemmat kuin ennen. Hentoisen pehmeät kulmat ovat muuttuneet edes hiukan vankemmiksi ja jämäkämmiksi. Niissä on nyt enemmän ”luonnetta”.

  Voisikohan olla kyse jonkinlaisesta karvan turpoamisesta? Jos öljy ennemminkin imeytyy itse ripseen tai kulmaan, kuin menee tuppeen asti? Jos se aiheuttaa tätä vankkuutta ja sitä myöten myös ripsi/kulma kestää kauemmin ennen kuin irtoaa?

  • Sanni

   Voisikohan olla kyse jonkinlaisesta karvan turpoamisesta? Jos öljy ennemminkin imeytyy itse ripseen tai kulmaan, kuin menee tuppeen asti? Jos se aiheuttaa tätä vankkuutta ja sitä myöten myös ripsi/kulma kestää kauemmin ennen kuin irtoaa?

   Tähän en osaa sanoa mitään. Mulle tuo risiiniöljyn vaikutuksen fysiologinen pohja on käytännössä mysteeri. Se on vieläpä niin suurimolekyylistä että tuntuu mahdottomalta että se voisi imeytyä karvatuppeen saakka.

 5. PauliinaN

  Minulla oli muutaman vuoden ripsenpidennykset (jestas, mitkä rahat niihin on tullut laitettua!), ja laitoin ne lähinnä siksi kun omissa ripsissäni oli aina selkeitä koloja. Lopulta pidennyksistä luovuttuani ja ne pois nypittyäni jäljelle jäi surkeat muutaman millin nysät kun omat ovat aina kuitenkin olleet pitkät, vain harvat. Aloin silloin käyttämään manteliöljyä ripsissä ja nyttemmin olen siirtynyt risiniöljyyn ja ripset ovat pitkät ja selvästi tuuheammat kuin ennen pidennyksiä. Teen illalla tavallaan viimeisen silmämeikin puhdistuksen vaiheen eli levitän ripsiin pari pisaraa öljyä ja pyyhin ylimääräiset vanulla tai vessapaperilla pois. Mun kuiva iho tykkää tästä eikä minusta silmät jää lähmäisen oloiseksi. Ripsetkin tuntuvat oikein imevän öljyn! :)

 6. Jonttu

  Ajattelin vain tulla kertomaan, että edelleen kyllä luen blogiasi (tosin en käytä hiustenkasvatuspillereitä enkä risiiniöljyä), vaikka en oikein ole ehtinyt kommentoimaan. Olen uudessa työpaikassa nyt, niin siksi ollut vähän kiireistä. Mutta en toki ajattele, että olisin jotenkin tärkeä täällä, mutta ihan vain siksi, ettei tule mitään etsintäkuulutuksia… :)

  • Sanni

   Itse asiassa ajattelin sinua juuri tänään :) Arvelinkin että olet varmasti kiireinen, olen jo vähän ”tottunut” sun rytmiin :) Totta kai on välillä aikoja jolloin ei pääse lukemaan blogeja, se on ihan inhimillistä, mutta kiva että kävit laittamassa terveiset kiireen keskeltä :) Onnea uuteen työpaikkaan, toivottavasti viihdyt :)

   • Jonttu

    Kiitos. Viihdyn hyvin. :) Terveisiä täältäkin.

 7. PauliinaN

  Ai niin, jatkan vielä karvatarinaani: Minulla on ollut kulmakarvatatuoinnitkin, sillä myös kulmani ovat pitkät ja harvat, vähän niin kuin sinulla Sanni. En enää ehkä samanlaisia kulmia ottaisi (tästä on yli kymmenen vuotta aikaa), mutta uusi karvoja jäljittelevä microblading-tatuointitekniikka kiinnostaa kovasti! Amerikassa kovassa huudossa ja Suomessakin jo tehdään niitä.

  • Sanni

   mutta uusi karvoja jäljittelevä microblading-tatuointitekniikka kiinnostaa kovasti!

   Mullekin ihan uusi juttu :)

   Kestopigmentointiakin olen harkinnut mutta jotenkin tuntuu että en vain uskalla.. :D

   • Kemmy

    Edellisessä postauksessa jo huutelinkin mun kulmakarvafriikkeyttä, ja just tätä microbladingia olin tulossa sulle ehdottamaan! Huikeita ja luonnollisia lopputuloksia!
    Ootko vakavissaan harkinnut kulmien pigmentointia?

    • Sanni

     Ootko vakavissaan harkinnut kulmien pigmentointia?

     Jo teinistä saakka ^_^

     Mutta tosiaan, toimenpide jotenkin pelottaa ”peruuttamattomuudessaan” sen verran, että toistaiseksi en vain ole uskaltanut mennä. Eihän se pigmentointi ikuinen ole mutta kyllä varmaan ainakin vuosi tai kaksikin on tuloksen kanssa elettävä. Jos joku menisikin pieleen niin siinä sitten olisi jonkun violetin tai vihaisen Pikku-Myyn näköisen kulman kanssa… :D

     • Kemmy

      No tutustuppa tuohon microbladingiin!
      Musta ois niin mielenkiintoista jos sä kokeilisit ;)

 8. pussukka

  biotiini kasvatti sitten muitakin karvoja :P

 9. Eevis

  Mä viimeistelen ripsivärin poiston pyyhkimällä ripset risiiniöljyyn kastetulla vanupuikolla. Ripset on selvästi vahvemmat ja tuuheammat säännöllisen käytön jäljiltä! Kulmakarvoihin hieron öljyä niin satunnaisesti, ettei vaikutusta varmaan juuri ole.

 10. Hedelmasalaatti

  Mä aloin syömään biotiinia ja msm:ää pari vuotta sitten ja sen jälkeen ihmiset on aina kummastelleet miten olen saanut hiukset kasvamaan niin nopeasti, eli mulla ainakin toimii tuo kombo. Suosittelen testaamaan.
  Nyt viimesen n. vuoden ajan kampaaja on yrittänyt saada mulle värjättyä kylmän ruskeaa tyveä, mutta väri vetää aina iiiihan liian lämpimäksi (vaalea myös tekee saman) ja olen miettinyt vaikuttaako tuo msm mahdollisesti. Mene ja tiedä, mutta ennen ei kyllä ollut ongelmia hiusvärien kanssa..

 11. Eeva

  Kolmatta vuotta putkeen syön Biotiinia Hair & Nail ja sen lisäksi vielä Piimax C+ biotiini… ja KYLLÄ! ponnari on paksuuntunut selkeästi ! ;)

 12. Annu

  Ihan mahtava lupaus tuo hiusten pysyminen normaaleina :D

  Jos ei ole ihan valmis siirtymään eläimille tarkoitettuihin biotiinivalmisteisiin, esim. Vidan vahva B-complex sisältää biotiinia sen 200 mikrogrammaa, eli saman pitoisuuden kuin Priorin. 90 kpl purkki maksaa marketissa alle 15 euroa.

  Mun tukka oheni huomattavasti synnytyksen ja imetyksen takia, mutta nyt tuon B-yhdistelmän, sinkin ja MSM:n avulla alkaa taas näyttää paremmalta. …tai sitten ihan vain sen takia, että lopetettiin maitohommat vuoden jälkeen eikä kaikki energia enää mene pienen tyypin ruokatuotantoon ;)

  • Sanni

   Ihan mahtava lupaus tuo hiusten pysyminen normaaleina :D

   Niinpä ^_^ :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.