Karkkipäivä
Karkkipäivä

Youth Code, ”köyhän miehen Genifique”

Yksi tämän hetken myydyimmistä anti-ageing-tuotteista kauneusmarkkinoilla on kiistatta Lancômen Genifique-seerumi. Se on lanseeraamisensa jälkeen ohittanut kaikki muut Lancômen anti-ageing -tuotteet, ja on muidenkin merkkien ”nuoruustuotteisiin” verrattuna todella suosittu. Muistelen Lancômen kouluttajan kertoneen, että Genifique-seerumia myydään nykyään maailmalla yksi pullo joka toinen minuutti.

No, minähän kuulun tunnetusti niihin skeptikoihin, jotka eivät ihan helpolla ”ihmeputelien” lupauksiin usko, ja ammatillisestikin tiedän ettei useimpia lupauksia ole edes mahdollista lunastaa. (L’orealhan muuten tuomittiin viime vuonna Ruotsissa miljoonan kruunun sakkoihin harhaanjohtavasta mainonnasta – mutta yhtiö on muutama viikko sitten tulleen uutisen mukaan jatkanut samaa markkinointia. Saa nähdä päätyykö firma uudelleen oikeuteen naapurimaassamme… Ruotsissa sentään näköjään puututaan kosmetiikan käsistä riistäytyneeseen mainontaan..!)

Genifique -seerumi on kuitenkin onnistunut saamaan minutkin vakuuttumaan. Ei omien kokemusten pohjalta, sillä itse en ole seerumia testannut kuin pari satunnaista kertaa, vaan asiakkaiden palautteiden ansiosta. Kosmetiikkamyyjänä voin kertoa, että aniharva asiakas jaksaa oma-aloitteisesti kertoa mitään käyttökokemuksiaan, mutta lähes kaikki Genifique -seerumin ostajat kommentoivat spontaanisti kuinka aine todellakin on muuttanut heidän ihoaan. Asiakkaat käyvät ostamassa tuotetta pullo toisensa jälkeen, ja kuvailevat kuinka iho on ”selvästi kirkastunut ja pehmentynyt”, ”muuttunut tasaisemmaksi ja sileämmäksi” ja on kaiken kaikkiaan ”silminnähden hehkuvampi”.

Olen kuullut tuon palautteen nyt niin monta kertaa, että väkisinkin on uskottava, että Genifique ilmeisesti oikeasti toimii huomattavan monilla ihmisillä.

Kiinnostuitko tästä ”taikaseerumista”? Saako 75€:n hinta sinut kavahtamaan? Ei hätää. Voit ostaa sen myös alle kahdella kympillä. :)

Ei liene mikään salaisuus, että Lancômen omistaja L’oreal tuo aika ajoin markkinoille edullisempia versioita selektiivisistä hittituotteistaan L’oreal Paris -brändin alla. Blogissa olen aiemmin vertaillut Lancômen Platineum-voidetta ja L’oreal Parisin Age-Perfect Pro-Calcium -voidetta. Nyt tein saman vertailun Genifique- ja L’oreal Parisin Youth Code -seerumeille.

Tulos: Youth Code ja Genifique ovat 90-prosenttisesti samaa ainetta. Inceissä on vain kuuden raaka-aineen ero, joista neljä on tuotteen vaikutuksen kannalta merkityksettömiä (eli siis lisäaineita kuten hajuste, emulgaattori ym.), ja kaksi on itse asiassa Youth Coden hyväksi. Inci-vertailun näette alla. Resepteille yhteiset ainesosat ovat punaisella.

Viisi ensimmäistä raaka-ainetta ovat samassa järjestyksessä, loppujen järjestys vaihtelee hieman – mutta ei merkittävästi. Youth Coden eduksi luettavat ainesosat ovat peptidit Palmitoyl Oligopeptide ja Palmitoyl Tetrapeptide-7 (tunnetaan yhteisellä kauppanimellä Metroxyl 3000). Peptidejä käytetään yleisesti anti-ageing -tuotteissa ja niitä pidetään hyvänä vaikuttavana ainesosana.

Genifiquen reseptissä ihmetystä aiheuttaa säilöntäaine fenoksietanolin sijoittuminen kymmenen ensimmäisen ainesosan joukkoon. Säilöntäaineiden pitoisuus kosmetiikkatuotteessa on suhteessa pieni verrattuna vaikuttaviin ainesosiin, joten incissä säilöntäaineen jälkeen tulevilla raaka-aineilla ei juurikaan ole enää vaikutusta tuotteen tehoon.

Kummassakin tuotteessa on tärkeimpänä vaikuttavana aineena bakteeri nimeltä bifida ferment lysate (jos joku tietää tälle suomennoksen niin kertokaa! :) ”Fermentoidun bifida-bakteerin lysaatti”? :p), joka sattumalta on myös Estee Lauderin kulttituote Advanced Night Repair -seerumin pääraaka-aine. Bifida ferment  lysatesta ei kuitenkaan ole mitään tutkimuksia jotka tukisivat sen vaikutuksia iholla. (Rita Stiensin incihaku antaa aineelle joka tapauksessa kolme hymynaamaa.)

Jos minä katsoisin näitä incejä tietämättä mistä tuotteista on kysymys, sanoisin, että Youth Coden inci näyttää peptidien ansiosta vielä Genifiqueta paremmalta. Olen selaillut netistä Youth Coden arvosteluja ja vertailuja Genifiqueen, ja moni on sitä mieltä että tulokset YC:lla ovat aivan yhtä hyvät kuin Genifiquella. (No, miksei olisi kun ainesosat ovat käytännössä samat? ^_^) Selkein käytössä havaittava ero on kuulema tuoksussa. (Itse en ole päässyt Youth Codea haistamaan kun meillä ei ole siitä testeriä.) Ja tuntuuhan ero myös lompakossa. ;)

Kyllä kosmetiikan maailma vain on sitten mielenkiintoinen.

Edit. Kun kommenttilaatikossa on tästä jo useasti kysytty, niin lisätään tämä nyt tännekin: Youth Code on tarkoitettu 30+ -vuotiaille (L’orealin mukaan 35+). Lisätietoa Youth Codesta täältä.

Kommentit (106)

 1. LemonJuice

  Hmm… Täytyypä kokeilla. Minä tykkään käyttää seerumeita ja vaikka ihoni on pintakuiva, niin meikittöminä päivinä usein pelkkä seerumi on riittävä. Antaa mukavan raikkaan, mutta hengittävän fiiliksen. Muulloin laitan aamuisin seerumin ja kosteusvoiteen, koska mineraalien alle tarvitsen riittävästi kosteutusta.

  Pakko sanoa näin ohimennen, että kommentteja lukiessani ihmettelin alle kolmekymppisten suurta intoa ruveta käyttämään pikemminkin keski-ikäisille ihmisille suunnattuja hoitotuotteita. Kuulostan tätimäiselle, mutta miksei voi vaan nauttia ja iloita siitä, että EI vielä TARVITSE käyttää kaikenmaailman antiageing-juttuja? :D Varsinkin, kun ko. tuotteet yleensä ovat vielä hintavampiakin.

  Tuntuu vaan jotenkin oudolta ajatus, että hyppäisi suunnilleen suoraan ”näppytuotteista ryppytuotteisiin”. Mitäs sitten nelikymppisenä pitäisi käyttää? Puhumattakaan siitä ylöspäin? :D :D

  • Sanni

   mutta miksei voi vaan nauttia ja iloita siitä, että EI vielä TARVITSE käyttää kaikenmaailman antiageing-juttuja? :D

   Sanopa muuta. :D

  • Sanaz

   Mitäpä sitä turhaan odottamaan ryppyjen ilmaantumista ja sitten yrittää häivyttää niitä. Ennaltaehkäisy on tehokkain keino. Rypyt tulee kuitenkin jäädäkseen, toki ne voi täyttää kaiken maailman hyluronivoiteuilla yms mutta eihän se auta kuin tilapäisesti.

   Kyllä niitä ryppyjä tulee vaikka hoitaisi naamansa joka päivä antioksidanttinaamioilla ja voiteilla, mutta ennaltaehkäisyllä voi ostaa lisää aikaa ;) näin mä ainakin uskon.

 2. lumihiutale

  Olis kysymys Lancomen Visionnaire seerumista.Ystävät puhuivat että tuttu meikkitaiteilija suositteli, ja ystävät n.25v molemmat. Kuulemma parin päivän kokemuksella ainakin iho tuntui sileämmältä, mutta muuta eivät vielä osanneet tuolloin sanoa. Onko sinulla tietoa/kokemusta? Häivyttääkö aknearpia, huokosia yms?

 3. hannele

  kiitos!!!

  säästin siis juuri 50 euroa, sillä aioin ostaa lancomen seerumia , jota kosmetologi ylisti minulle tänään. Nyt tyydynkin halpisversioon…

 4. naela

  Kävin ostamassa Youth Code seerumin Itiksen Stockalta tämän juttusi inspiroimana. Kuulun iän puolesta oikeaan kohderyhmäänkin (40v.) ja nyt jo muutaman käyttökerran jälkeen ihoni on mielestäni tasaisempi ja hehkuvampi. Tästä tulee varmasti vakiputeli peilikaappiini. Kiitos todella hyvästä vinkistä!

  -naela

 5. lahtiska

  Kuulun kohderyhmään ja lähdin heti kauppaan vertailun luettuani. Ensimmäinen puteli kului tänä aamuna loppuun (kesti siis n. 2 kk) ja uusi odottaa jo kaapissa. Suurkiitos Sanni!

  • Sanni

   Kiva kuulla! Mukavaa että saatoin olla avuksi. :)

   • erica

    Käytin Lancomen seerumia useita pulloja, koska seerumi vain on kertakaikkisesti niin hyvä. Sattumalta löysin sivustollesi ja lukemani perusteella, menin ja ostin Lorealin YC-seerumin. Seerumi on yhtä hyvä; hyvin kosteuttava, imeytyvä ja silottava :)

 6. Sanaz

  Moikka!

  Ostin lorealin youth code serumin joskus aikoja sitten luettuani sun arvostelun.

  Mitä mieltä sä olet lorealin uudesta youth code serumista? Osaatko kertoa mitkä on ne ainesosat jotka tehoaa pigmenttiläiskien ennaltaehkäisyyn ja muuten ihon sävyn tasaisuuteen.

  Minä hölmönä menin ja ostin sen tarkistamatta tuotearvosteluja. Esim makeupalley:ssa se sai tosi huonon arvostelun. Lähes kaikki valitti youth code luminizerin aiheuttavan näppyjä

  Mitä mieltä sä olet?

  Kiitos!

  • Sanni

   Mitä mieltä sä olet lorealin uudesta youth code serumista?

   Moikka Sanaz! En ole ehtinyt tutustua Youth Code Luminizerin inciin vielä ollenkaan, tuote tuli hyllyymme vasta pari viikkoa sitten. Voin palata asiaan (jos muistan) kun ehdin tutkailla ainesosia tarkemmin.

   • Sanaz

    ok kiitos!

 7. Nainen58

  Hei ja kiitos vinkeistä. Olen 54-vuotias ja menin tietämättömyyttäni ostamaan Youth Code seerumin Anttilasta, siellä ei ollut ketään keltä kysyä ja ajattelin, että seerumi kuin seerumi, etenkin kun ihoni on sekaiho, toki jo iän tuomat merkit alkavat näkyä. Nyt katselin, että L’orealilla on ainakin kolme eri seerumia punainen, keltainen ja tuo musta jonka ostin ja on siis minulle jo ilmeisesti tehotonta. Yritin vertailla punaista ja keltaista seerumia, ja voiko niitä laittaa esim. silmänympärysiholle, Sokoksen verkkokaupan sivulta mutta en löytänyt vastausta. Kumpi olisi parempi minun ikäiselleni?
  Kiitos jo etukäteen neuvoista.

  • Sanni

   Seerumeita ei kannata laittaa silmänympärysiholle jos tuotteessa ei erikseen niin sanota. Useimmat seerumit eivät sovi sy-iholle. Tuo ”keltainen seerumi” ei sano minulle mitään, mutta tarkoitatko ”punaisella seerumilla” Revitaliftiä? Se sopii kyllä sinun ikäisellesi. En muuten usko että Youth Codekaan on sinulle ”tehotonta”, ainahan vaikuttavat aineet jotain tekevät ihossa. :)

 8. Nainen58

  Kiitos vastauksesta. Tarkoitin juuri ”punaista”
  L’Oréal Paris Dermo-Expertise Revitalift Total Repair 10 -seerumia.
  Se ”keltainen” on L’Oréal Paris Dermo Expertise Age Perfect Seerumi, kävin kurkkaamassa Sokos verkkokaupan sivulla, sitä myös ajattelin, vai onkohan se kuitenkin sitä yli 60-vuotiaiden sarjaa jota Jane Fonda mainostaa?
  Mutta käytän nyt ensin tämän Youth Coden pois ja sitten kokeilen Revitaliftia. Kiitos sinulle vielä, on tosi mielenkiintoista lukea ja saada uutta tietoa tuotteista ja sisällöstä.

 9. Mirka

  Hei!
  Minäkin olisin kiinnostunut Youth Code Luminizerin ja sen perinteisen eroista? Ostoksillehan tässä on lähdettävä, moista ihmetuotetta hakemaan :) Mietin vaan, että uskallanko ottaa tuon luminizerin, kun on kuitenkin pigmenttiläiskiä, vai tyydynkö tuohon hehkutettuun.

  • Sanni

   Luminizer on ainesosiltaan ihan eri kamaa kuin tuo alkuperäinen.

   • Mirka

    Hei Sanni!
    ..suuri kiitos todella nopeasta vastauksesta!
    Osaisitko neuvoa jotain ihme-eliksiiriä noiden pigmenttiläiskien hoitoon? Käytän jo nyt aina ulkoillessani aurinkoisinä päivinä sk 50 ja ns.normaalina päivänä päivävoidetta jossa suojakerroin on 15. Siitä huolimatta läiskät ovat taas tummuneet (talvella olivat poissa).
    Todella moni tuote lupailee vähentävänsä niitä, vaan todellista apua ei niistä ole ollut.
    Kiitos muuten hyvästä blogista, sain jo vanhoja postauksia selatessani vastauksia moniin mietityttäneihin kysymyksiin :)
    t.Mirka

    • Sanni

     Osaisitko neuvoa jotain ihme-eliksiiriä noiden pigmenttiläiskien hoitoon?

     Ikävä kyllä en… :/ Kun ei sellaista taida olla…. Arbutiini ja c-vitamiinijohdannaiset ovat yleisimpiä pigmenttiläiskien vaalentamiseen käytettyjä ainesosia, mutta en ole perehtynyt niihin sanoakseni niistä paljonkaan…Sen käsityksen vain olen useista lähteistä saanut, ettei mikään ainesosa voi oikeasti poistaa jo kertynyttä pigmenttiä ihosta, ainoastaan luoda optisen vaikutelman siitä että se näyttää vaaleammalta. Amerikassa (ja Aasiassa?) käytetään myös sellaista tehokasta ainetta kuin hydrokinoni, jota en ole ainakaan Suomessa myytävissä tuotteissa bongannut. Paula Begounin mukaan hydrokinoni todella vaalentaisi ihoa:
     http://www.paulaschoice.com/expert-advice/brown-spots/_/hydroquinone-for-skin-lightening

 10. Klaara

  Sanni, mistä olet saanut nuo Genifiguen ja Youth Coden ainesosat? Ei sillä, että epäilisin niitä, mutta kiinnostaa.

  • Sanni

   Ihan purkin kyljessä ne lukee :)

 11. Paula

  Mahtava erittäin hyvästä postauksesta! Olen aina ollut kosmetiikan suurkuluttaja ja olin ”melkein” jo ostamassa Lancomen seeriumin, mutta hinta sai kavahtamaan. Olen päälle nelikymppinen nainen ja pientä vanhemisen merkkiä jo näkyvissä. Ostinkin juttusi innoittamana Young coden seeriumin lisäksi Revitalift laser silmänympärys voiteen. Otan nyt kuvat ennen/jälkeen ja katsotaan tuleeko mitään tulosta :)

  • Sanni

   Käyhän ihmeessä sitten kertomassa miten tuotteet toimi! :)

 12. Kauneusfriikki

  Hei!
  Oli pakko vastata tähän blogiin jakaamalla linkin:

  Sen katsottua, jokainen maalaisjärkeä käyttävä ja omaa ihoa arvostava nainen voi tehdä omat arvionsa. Niin tein minä,enkä suosittelisi näitä ihonhoito tuotteita kenellekään.
  Videon tekijä on brittiläinen meikkitaiteilija ja hänen opettavaisija, aivan älyttömän hyviä meikki/ihonhoito vinkkejä ym. voi katsella hänen kanavalta:
  https://www.youtube.com/user/gossmakeupartist/videos
  Itse olen jäänyt täysin koukkuun niihin.
  Kevät terkkuja! :)
  Kauneus friikki

 13. Will

  Youth Codessa on samoja aineksia, kuin Lancomella, mutta siinä on aineiden määrä ja suhteet aivan eri. Se nimenomaan(merkin,pullon ja markkinoinnin lisäksi) nostaa Genifiquen hintaa, että siinä on aina sitä tärkeää ainesosaa isompi määrä. Parempi tietenkin Youth Code, kun ei mitään, mutta ei kannatta nyt samoja tuloksia odotella :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.