Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yölliset laivaterveiset

Öiset terkut laivalta. Matkaan parhaillaan F/B Prevelis -aluksella kohti seuraavaa määränpäätäni eli Karpathosta. Anek Lines ei ainakaan rahasta netillä – kaksi tuntia maksaa 3 euroa. :)

Nyt kun on jo lokakuu ja useimmilla laivareiteillä todellinen low season, ei tilasta ole pulaa. Istun täällä reception-kerroksen aulassa ihan yksinäni ja sain vallata itselleni pienen sohvakompleksin. Kohta käynkin niille nukkumaan. Laiva saapuu Karpathokselle aamulla 06.30.

Santorini jäi taakse muistoineen, ja sain kuin sainkin vielä illalla ennen laivalle lähtöä ikuistettua sen kuuluisan aurigonlaskun – tosin en klassisesti kalderan reunalta vaan Draskon pihalta.

.

.

Toiset maksavat Santorinin auringonlaskuillallisestaan kalderan reunalla satoja euroja, toiset nauttivat sunsetista halvan take away -ruoan voimin isäntänsä puutarhassa. :)

Asetelma ei tosin ole yhtä luksus mutta kelpasi minulle loistavasti…!

Lautasella munakoisoa tomaattikastikkeessa, kesäkurpitsapihvejä, tsatsikia ja tietysti horatiki-(eli tuttavallisemmin kreikkalaista) salaattia.

Olen ollut matkalla kaksi viikkoa, joista en käytännössä yhtäkään päivää yksin. Mikä on hassua, kun tarkoitus oli lähteä nimenomaan yksin. Ateenassa tietysti halusin olla ystävieni seurassa, mutta kun viikko Naxoksella ja Santorinillakin kului jatkuvan sosiaalisen hengailun merkeissä, niin Karpathoksella odotan että pääsen viettämään aikaa omassa rauhassa omien ajatusten kanssa… :)

Kommentit (13)

 1. Niitty

  Hei !
  Terveisiä sateisesta Helsingistä.
  Matkalla kannattaa muistaa myös turvallisuus. Vaikka hytin hinta voi tuntua kovalta, sinulla on mukana pieni omaisuus ja esim. Kannettava voi lähteä äkkiseltään jonkun toisen matkaan.
  Vaikka henkilökunta voikin olla koko yön lähietäisyydella, ei heillä ole ns valvontavastuuta sun tavaroista.
  Ainakin yöksi kannattaa laittaa maksullisiin lokerikkoihin, jos niitä on.
  Mä olen joskus saanut lentokoneesta niitä silmien eteen laitettavia unilappuja. Hytissä kun laittaa valot pois päälä tulee pimeää, tossa se voi olla vähän hankalampaa.
  Hyvää matkaa !

  • Sanni

   Mä nukun tuollaisissa olosuhteissa sellaista ”koiran unta”, jos joku tulisi lähellekään niin havahtuisin heti. :) Lisäksi ”köytän” aina kassit käteeni kiinni niin että havahtuisin viimeistään siinä vaiheessa kun käteni alkaisi nykiä jos joku yrittäisi koskea tavaroihin.

   • Mirri

    ”jos joku tulisi lähellekään niin havahtuisin heti”

    Yleensä jossain vaiheessa uni syvenee sen verran, ettei siitä havahdu ilman selkeää ärsykettä. Ammattivarkaat ovat aika epeleitä ja osaavat toimia ihan valveilla olevaltakin uhrilta huomaamattomasti/äänettömästi (juu, olen nähnyt Euroopan lomakohteissa vaikuttavien ammattivarkaiden tekniikoista hienon dokumentin :D ) eikä heitä pidättele se että kassinkahvat ovat sidottuna nukkujan käteen. Rajoittavana tekijänä ovat ennemminkin ympärillä liikuskelevat ihmiset. Mutta hienoa, jos kaikki meni hyvin :) Ehkä tuollaiset off season paatit eivät edes ole oikein houkuttelevia varkaiden silmissä.

 2. Sini

  Oih, Karpathos on ihana paikka! Vietettiin miehen kanssa siellä ihkaensimmäinen yhteinen lomaviikko, muutamia vuosia takaperin. Vuokrattiin skootterit ja huristeltiin pitkin saarta, etsittiin autioita rantoja. Pidin kovasti ja toivottavasti pidät sinäkin :)

 3. minna

  Ihana lukea matkakertomustasi :) Mutta sellainen asia tuli mieleen, että miksi Kreikka, ja miksi sinulla on siellä ystäviä? En muista että olisit asiaa valaissut sen enempää. Oletko kenties ollut siellä vaihtarina, vai vaan lomaillut sen verran useammin että ystäviä on päässyt kertymään.

  • Sanni

   Harrastan kirjeenvaihtoa, ja minulla on sen kautta ystäviä ympäri maailmaa. :) Ateenan ystäväni olen tuntenut jo 12-15 vuotta. Ja miksi Kreikka? Se vain sattuu olemaan niin ihana paikka. <3 Olen käynyt täällä useammin kuin missään muussa maassa ja oli itsestään selvää että tämä pitempi reissuni alkaisi nimenomaan Kreikasta. Aiemmin olen käynyt vain max. kahdella saarella per visiitti, ja tällainen perusteellisempi saarihyppely on pitkään ollut haaveeni.

 4. katteellinen

  Moikka Sanni!

  Aivan mahtavaa seurailla sun matkaa! Oon niin ilonen sun puolesta, että sä uskalsit lähtee tuommoselle matkalle ja samalla niiiiin kateellinen! :D
  Aivan mahtavaa, että tommosia ihmisiä on, jotka uskaltaa ottaa loparit töistä ja elää elämää!
  Ehkä itekkin otin tästä opikseni.. pitäs vissiin lopettaa ylitöitten tekeminen :/ tälläkin viikolla painettu jo 36 tuntia, vaikka on vasta keskiviikko.
  Mutta ajatuski siitä, että ite pääsis tai sais aikaa lähtee tuommoselle matkalle.

  Mutta tsemppiä ja lomaile oikein meidän muittenki puolesta ! :)

 5. Nimetön

  Hei

  Olen täällä koto Suomessa tehnyt ehkä ihanan löydön eli V10 Plus japanilaiset ihonhoitoöljyt.

  Ovatko sinulle tuttuja?
  Karmaisevan korkeasta hinnasta johtuen en vielä ole uskaltanut ostamaan.

  Ihanaa ja lämmintä jatkoa toivotellen
  piiu

 6. sasanka

  Uskomattoman ihania kuvia! Ei ole käynyt mielessäkään että suuntaisin joskus Kreikkaan, mutta kuviesi myötä kiinnostus on kieltämättä herännyt :)

  Nautinnollista matkaa!

 7. Pinni

  Hienoa nähdä kuvissa hymyilevä, rentoutunut ja selvästi onnellinen Sanni! Huikea päätös lähteä reissuun, onnea siitä!
  Pinni

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.