Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ylöspäin ripset?

Luulin jo löytäneeni kovan haastajan IsaDoran Precision Mascaralle, mutta viime viikot osoittivat, ettei haastaja ihan pärjännytkään. Vaikka oikein minulle mieleinen ripsiväri onkin.

MAC_UpwardLash_IMG_8441

MAC Upward Lash.

Hauska sattuma (ja nimenomaan sattuma, MACin PR sijaitsee Puolassa eikä siellä todellakaan lueta mun postauksia :D); kun edellisen MAC-testiripsarin kohdalla ”valitin” sen tekemää liian ohutta jälkeä (ei vain sovi minun toivomaani tulokseen, kaipaan aina volyymia), niin seuraavassa tuotelähetyksessä olikin täysin vastakkaisilla ominaisuuksilla varustettu maskara.

MAC_UpwardLash_IMG_8445

Upward Lashissa on pikkiriikkinen nysäharjaksinen harja, hyvin saman tyylinen kuin IsaDoran Precisionissa joka on lemppareitani (mahdollisesti jopa viime vuosien suurin suosikkiripsarini).

”Mascara that creates high-rise levels of volume, length and curl in seconds”.

Eli runsaasti volyymia, pituutta ja kaarevuutta sekunneissa. Tällaisella lupauksella ripsaria markkinoidaan.

Ja Sanni tykkää. Miksi?

– Koska siinä on miniharja = sopii ihanteellisesti silmieni muodolle.

– Koska sillä saa nopeasti näyttävät ripset

– Ei sotke (kiitos pikkuisen harjan joka ei osu kulmaluuhun tai tahri liikkuvaa luomea)

– Lähtee helposti meikinpoistoaineella (Upward Lash on vesiliukoinen, mutta jotkut vesiliukoisetkaan ripsarit eivät meinaa irrota multa millään, esimerkkinä Lumenen Blueberry-maskarat)

MACin lupaukset?

Volyymia?Kyllä. Ja vain muutamalla vedolla. Harja annostelee maskaramassaa todella anteliaasti, jopa niinkin reilusti että tämä ominaisuus lopulta pudotti Upwardin sijoitusta suosikkimaskaroissani –> massan paljous aiheuttaa superhennoissa ripsissäni hieman yhteenliimautumista.

Maskaran yksityiskohtaiset tuotetiedot paljastavat syyn extra-anteliaaseen annosteluun; harjan sisus on ontto, jotta se voi säilöä sisäänsä mahdollisimman suuren määrän maskaramassaa, jonka sitten saa ”ladattua” ripsiin nopeasti muutamalla vedolla.

Pituutta?Ei. Ei ainakaan minun ripsissäni. Tuttu laulu…. :)

Kaarevuutta?Ei. En huomaa mitään tavallista ripsaria kaareuttavampaa efektiä. Esimerkiksi L’Orealin Volume Million So Couture liftaa ripseni paljon selkeämmin, vaikkei edes lupaa sitä. Ehkä parhaimman nostoefektin ripsiini on tehnyt Maybellinen Rocket Volum’ Express.

Eli ei ylöspäin-ripset, jos minulta kysytään.

MAC_UpwardLash_vs_YR_Loreal_IMG_8453

Harjaverrokkikuva parin lempparimaskarani kanssa. IsaDoran Precision olisi sekin ollut kiva laittaa kuvaan mukaan, mutta minulla ei juuri tällä hetkellä ole sitä.

Yves Rocherin Sexy Pulp (ylempänä) on harvoja paksuharjaisia maskaroita joka toimii minulla tosi hyvin (harja näyttää Upward Lashin rinnalla ihan joltain kimalaiselta :D)

L’Orealin Volume Million So Couturen (alempana) harja on sopivan kapea ja lyhytharjaksinen eikä näin ollen sotke, ja erottelee huomattavasti Upwardia paremmin.

Sitten meikkikuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jep, ei näytä mitenkään tyrmäävän runsaalta, mutta mun ripset harvoin siltä näyttääkään :)

Kuvasta kuitenkin näkee, minkä tyyppistä jälkeä Upward Lash tekee hennoissa, harvoissa ripsissä. Maskaraa on harjattu ripsiin vain yksi kerros. Jälki on siistiä, mutta alkaa hieman klimpittää jos laittaa toisen kerroksen –> massaa tulee niin paljon, eikä harja yhdistettynä runsaaseen ”maaliin” pysty erottelemaan ripsiä vaan paksu massa liimaa ripsiä yhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IsaDoran Precision ohittaa Upwardin juuri erottelevuudessa. Muuten maskarat ovat hyvin samantyyppiset.

Sanni_240915_IMG_1233

Upward Lash on minulla Kreikassa mukana matkamaskarana, ja yritin tänään ottaa ihan tuoreita ripsarikuvia :) Se vain ei ihan meinannut onnistua tuulessa, kun hiukset lensivät koko ajan eteen.

Nämä olivat minusta jotenkin hauskoja kaikessa tuulisuudessaan vaikkeivät oikein meikkikuvina palvele, niin laitetaan ne mukaan. :)

Ripsari_240915_IMG_1382

…no, näkyyhän näistä kyllä että ripset erottuu hyvin! :) Massaa harjattuna max. 15 vetoa – normaalisti laitan varmaan 50 :D

idRipsari_240915_IMG_13

Kulmakarvoista saan kuulla tasaisin väliajoin ihmetteleviä kommentteja… ”Miksi nypit ne noin? Ei ole kivan näköiset”.

Ei auta selittää että en nypi. Tältä ne ressukat näyttävät luonnontilassa (no ei ihan, niissä on tällä hetkellä kestoväri) nyppimättöminä ja meikkaamattomina, toinen on vieläpä melkein puolet paksumpi kuin toinen.

Kotioloissa kulmakarvageeli on muuten ehdottomia must-meikkituotteitani. Inhoan sitä kuinka vauvanhentoiset karvat sojottavat minne sattuu, ja perusmeikkiini kuuluu aina läpinäkyvä kulmageeli joka pitää kulmakarvat ojennuksessa ja edes jotenkin kaaren muodossa. Reissumeikkipussiin geeli ei mahtunut (litran pussi, you know….). Ja täällä en nyt ehkä ihan niin ”ahdistu” sojottavista kulmakarvoista kun look on muutenkin päivittäin aika tuulen tuivertama :D

Ripsari_240915_IMG_1381

Tuo yksi ripsi kaartuu aina itsepäisesti eri suuntaan (eli alemmas) kuin muut ripset… Hassun näköinen. Mikään maskara ei onnistu sitä liittämään muuhun ripsistöön, sillä on oma tahto… Onko teillä villejä ripsiyksilöitä jotka elävät omaa elämäänsä..?

Ripsari_240915_IMG_1383

MACin Upward Lash-maskaralla on hintaa 23,50€ / 8 g. Tuote on saatu blogin kautta.

Kommentit (35)

 1. Eliisa

  Multa löytyy oikeasta silmästä yksi ripsi, joka on oman tiensä kulkija. Niin ärsyttävää, kun sitä ei saa nättiin riviin muiden kanssa :D

  En ymmärrä miksi joku kommentoisi sinun kulmakarvoista. Itse en näe noissa mitään kommentoitavaa edes noin luonnontilassa. Itse olen käyttäny jonkunlaista kulmatuotetta vasta noin vuoden päivät. Minulla on ollut aina suht tummat kulmat ja eikä ne koskaan ole sojottaneet sinne tänne, joten en nähnyt tarvetta. Reilu vuosi sitten, kun tuli jonkinlainen ”kulmakarvabuumi” olen alkanut käyttämään Lumenen kulmakynää vähän vain skarppaamaan kulmia.

  • Sanni

   En ymmärrä miksi joku kommentoisi sinun kulmakarvoista.

   Sanopa muuta. Silti ne tuntuvat häiritsevän joitain herkkiä mieliä. Minusta on jotenkin erikoista että ihmettelijöille ei tule mieleen, että kaikkien ihmisten kulmakarvat eivät tosiaan kasva luonnostaan tuuheina ja taisisina. Jos ne ovat ohuet ja harvat, kommentoijan mielessä henkilön täytyy olla nyppinyt ne sellaisiksi. Ööö..? Mistä tällainen logiikka? :D

 2. Jenny

  Kulmakarvat on kyllä jännä juttu ja miten erilaiset kulmakarvat ihmisillä on! Mä olen vasta muutama vuosi sitten alkanut kiinnittää huomiota omiin ja samalla muiden kulmiin, enää en ihmettele miksi yksi poika sanoi yläasteella mua ihmissudeksi kun mun kulmakarvat kasvoi keskeltä yhteen :D Mullakaan ei tosin ole kovin tuuheat tai tasaiset kulmat, ne vain leviää itse kulmakarvan ulkopuolellekin joka suuntaan ja yksittäiset karvat on tosi pitkiä :D

  • Sanni

   enää en ihmettele miksi yksi poika sanoi yläasteella mua ihmissudeksi kun mun kulmakarvat kasvoi keskeltä yhteen :D

   Voi ei.. :D Inhottavaa tuollainen, mutta onneksi osaat (osasit jo silloin?) suhtautua huumorilla.

   Kulmakarvoja on kyllä tosiaan vaikka minkä näköistä… joillain kasvaa vain pienet harvaankasvavat ”läiskät” karvaa, toisilla on ne kateutta herättävät kauniisti kaartuvat ”siivet”. Jännä juttu muuten miten kulmakarvatkin ylipäänsä ovat niin voimakas osa kauneuskäsitystä… Jos ne eivät ole ”standardin” eli yleisen ihanteen mukaiset, se johtaa kritiikkiin. Silmien yläpuolella kasvava rivi karvaa… :D

 3. Taija

  Multakin löytyy villi ripsiyksilö! Mun ripset on luonnostaan tosi kaarevat, mutta yksi ripsenpentele kasvaa silloin tällöin (tosi hassua, ei edes koko ajan) täysin suorana eteenpäin. Yleensä ärsyynnyn kyseiseen ripseen parin päivän jälkeen ja nyppäisen sen pois, vaikkei ratkaisu tosiaan ole mikään ideaali. :D ROAR omantiensäkulkijaripset!

  • Sanni

   Mulla tuo yksi sojottaa aina suorana. Mutta sen huomaa vain meikkikuvissa :D Hassua että joku geeni vain sanelee että juuri siitä kohtaa kasvavan ripsen kuuluu kasvaa eri kaarevuudella kuin toisten…

 4. Omppunen

  Mulla on kaksi silmäripsikarvaa, jotka kasvavat tuoss silmän sisänurkassa (siis ihan siellä sisänurkan kärjessä)!!! Aluksi nypin niitä (sattuu!) mutta kun kasvoivat uudelleen olen antanut olla. Mutta en pistä niihin ripsaria kuitenkaan ;D

  • Sanni

   Mutta en pistä niihin ripsaria kuitenkaan ;D

   :D :D Voin kuvitella..!

   Onpas hauskan kuuloiset ripsipersoonat, ovat kyllä paikan valinneet :) Mutta persoonallisuutta on hyvä vaalia ^_^

 5. Riikka

  No on, todellakin. Juuri vasemmassa silmässä on pitkään ollut yksi itsepäinen ripsi, jota ei edes taivuttajalla ja vedenkestävällä ripsivärillä taltuteta. Harkitsen vakavasti rivikarkurin pysyvää karkoitusta pinseteillä, mutta en ole uskaltanut ;D

  • Sanni

   Harkitsen vakavasti rivikarkurin pysyvää karkoitusta pinseteillä, mutta en ole uskaltanut ;D

   En mäkään uskaltaisi..! Hui helkkari että sen täytyy sattua..!

   • Sari

    Mä katselin vuosia yhtä pirun uppiniskaista vastarannanripseä, joka aina yksinään sojotti rivistä alaspäin vaikka olisin miten sitä ripsarin harjalla yrittänyt ohjata oikeaan suuntaan. Huomasin sen aina kaikista kuvistakin. Lopulta sitten suutuin niin, että nyppäsin sen irti (ei yllättäen sattunut eikä alkanut edes aivastuttaa!). Ihme kyllä se ei edes ole tullut takaisin, vaikka nyppäyksestä on jo viikkoja. Suosittelen!

    • Sanni

     Mulla kesti yhden leuassa kasvaneen friikkikarvan (melkein sentin pituinen!) ”kuoletus” melkein pari vuotta – sain siis nyppiä sen irti melkein parin vuoden ajan ennenkuin juuri vihdoin kuoli eikä karva enää palannut.

     En mä taida tuohon ripsistön oman tien kulkijaan kajota… :D Se ei häiritse samaan tapaan kuin tuo leuan hullu yksinäinen ”parta”! ^_^

     • Sari

      Ei, oliko pakko mainita partakarvoista :D Mä oon vain nyppinyt ne (mulla on ainakin viisi) alistuneena, uudestaan ja uudestaan. Ei oo tullut mieleenkään että ne voisivat lopulta kuoleentua…

 6. Kielo

  Omistan aika samantyyppiset ripset kuin sinulla on. Pituutta (ja volyymia) olen onnistunut saamaan Benefitin They’re real -ripsivärillä. Oletko testannut sitä? Ensi alkuun harja tuntui aika kovalta, mutta olikin just hyvä erottelemaan ripset. Viimeisimpänä olen testannut Lancômen Hypnôse Volume-à-Porterin. Sekin oli ihan kiva, mutta lisäpituutta sillä ei juurikaan irronnut.

  • Sanni

   En ole Benefitiltä kokeillut yhtäkään maskaraa, täytyy kurkata tuon They’re realin harja kun seuraavan kerran osun Benefitin pisteelle :)

 7. Henne

  Luulisin sen olevan ihan normaalia, että kaikki ripset vaan eivät mene tasaisessa rivissä. Itse ainakin huomaan yllättävän suurtakin vaihtelua ripsirivissäni, kun tiirailen peilistä lähempää. Myös eripituisia ripsiä löytyy itseltäni. Melkein tekis mieli leikata kaikista pisimpiä, jotka meinaa osua silmälasien linssiin :D

  • Sanni

   Melkein tekis mieli leikata kaikista pisimpiä, jotka meinaa osua silmälasien linssiin :D

   Hihhih, ”ongelmansa” kullakin… :D

 8. Ansu

  Pahimpaan kulmakarvasojotteluun reissussa vois tepsiä huulirasva ;-)

  • Sanni

   Hei, mahtava vinkki! :) Kiitos! :)

 9. Muruska

  Miulla on kanssa toisessa silmässä kaksi ripseä, jotka kulkevat ihan omia teitään. Toinen sojottaa aika pitkälti suoraan eteenpäin muiden kaartuessa suht nätisti – sen kanssa olen oppinut elämään. Mutta se toinen… Se kaartaa sivuun todella voimakkaasti aiheuttaen ”loven” ripsiriviin, ja maskaraa laittaessa tulee aina sellainen pieni ”klimppi” josta ei vaan pääse eroon… Ärsyttävä mutta senkin unohtaa, kun poistuu peilin edestä muualle :D

  • Sanni

   Ärsyttävä mutta senkin unohtaa, kun poistuu peilin edestä muualle :D

   Hehheh, tämä on tosiaan moneenkiin ”vaivaan” auttava lääke :D

 10. milipili

  Hassu tuo Macin maskaran korkki , joka kerta katson mikäs huulipuna se tuo on? =D

  Siskolla on sellaiset hujanhajan kulmakarvat, ne menee vaikka miten päin ja ovat todella hennot ja vaaleat, erittäin vaikeat meikata. Onneksi kulmakarvageeni kehittyi 10ssä vuodessa paremmaksi (;

  • Sanni

   Onneksi kulmakarvageeni kehittyi 10ssä vuodessa paremmaksi (;

   :D ^_^ ^_^

 11. anonymous

  hei tästä tuli mieleen kysyä paria kosmetiikkakysymystä, joihin en ole mistään löytänyt vastauksia. jos nyt reissun päällä ehdit vastata ^^

  ensinnäkin toi so couture -ripsari. onkohan se kuituripsari? olen yrittänyt tiirata harjaa nähdäkseni mahdollisia kuitukeppejä, mutta niitä ei harjassa ikinä näy. kuitenkin ripsen päähän on joskus jäänyt tikkuja, jotka saattaisi olla kuituja. mulla on superherkät silmät ja varsinkin kuituripsarit on pahoja. kun olen tuota käyttänyt on silmät vetistäneet ja olleet tosi kipeät, mietin, onko ollut sattumaa vai ripsarista johtuvaa, kun muut meikilliset speksit ovat olleet samat (tosin saan . rasittavaa tämä tämmöinen. en uskalla kokeilla piilareiden kanssa ettei mene päivä/ilta pilalle kipuilevien silmien kanssa :S ja sit so couture, onko se joku ihmeen säämaskara? :D pirullisin ripsari poistaa, mitä olen konsaan kokeillut..! nätti lopputulos, muuten hieman rasittava tyyppi. tosi sääli, että ns. herkkien silmien ripsareista en ole löytänyt sellaista, jonka käyttämisessä olisi järkeä sitten visuaalisen lopputuloksen puolesta…

  toiseksi, käytätkö koskaan nestemäistä eyelineria? tulin ostaneeksi dipattavan nestemäisen, mutta ripseni ovat niin kaarevat ja pitkähkötkin, että sitä pirulaista on tosi vaikea tai melkeinpä mahdoton saada laitettua niin, ettei sitä menisi ripsiin, vaikka miten koittaisi laittaa eri kulmasta. sit ripset klimpittyvät ja menevät koppuraisiksi. kai tähänkin on joku keksinyt jonkun niksin, ei sulla olisi kokemusta asiasta? googlailin asiaa, ja törmäsin johonkin muoviseen ripsisuojukseen, mutta sellaista en taida kehdata hankkia :D muuta apua ei netin ihmemaailman tarjonnutkaan, mikä kummastuttaa mua suuresti! voi näitä meikkiongelmia, joita suhteellisen harvoin meikkaava kohtaa.. :D

  niin ja hei, tosi ihanaa reissua ^^ tartutat matkakuumeen, ja varsinkin ruokajuttujen takia… :D

  • Sanni

   ensinnäkin toi so couture -ripsari. onkohan se kuituripsari?

   Ei ainakaan pitäisi olla. Ei mainosta itseään pidentävänä eikä kuituteknologialla, vaan tuuheuttavana ja erottelevana. Mikä ei tietenkään poissulje jonkinlaisten kuitujen mahdollisuutta :) Niitä vain ei tuoda markkinoinnissa esiin.

   Onpas outoa ja ikävää että sulla on silmät kipeytyneet So Couturesta. :/

   ja sit so couture, onko se joku ihmeen säämaskara? :D

   Ei pitäisi olla säänkestäväkään. Minulla lähtee ihan tavanomaisilla toimenpiteillä. Tuo tiettyjen maskaroiden jumiutuminen joidenkin ihmisten ripsiin on kyllä mystisintä kemiaa ever… Sinulla takertuu So Couture, minulla Lumenen Blueberryt. Vaikka kaikkien pitäisi olla ihan tavallisella meikinpoistoaineella irtoavia ja vesiliukoisia. Blueberry-maskarat käyttäytyy mun ripsissä lähes samalla tavalla kuin kolmekasit. Vaatii vähintään kaksi, kolmekin peräkkäisen päivän puhdistuskertaa että lähtee kokonaan irti. :/ Kuka sellaista jaksaa…

   toiseksi, käytätkö koskaan nestemäistä eyelineria?

   Kyllä, kotioloissa lähes päivittäin. Geelimäiset ovat suosikkejani, mutta kyllä nestemäistä tulee nykyään käytettyä enemmän ihan vain siksi, ettei sivellintä tarvitse erikseen pestä. Vakkarikäytössä ovat We Care Iconin nestemäinen dippilaineri ja Lumenen Intense Linerit.

   tulin ostaneeksi dipattavan nestemäisen, mutta ripseni ovat niin kaarevat ja pitkähkötkin, että sitä pirulaista on tosi vaikea tai melkeinpä mahdoton saada laitettua niin, ettei sitä menisi ripsiin, vaikka miten koittaisi laittaa eri kulmasta.

   I hear you. :) Tuo on monelle pitkäripsiselle ongelma. Joillekin lyhytripsisillekin, usein kuulee tuota kuvailua ripsien klimppiintymisestä ja koppuraistumisesta.

   Minulla jostain syystä on harvemmin nestemäisen kanssa tätä ongelmaa. True, ripsiraja jää ”koppurammaksi” kuin voidemaisella rajauksella, mutta eyeliner ei varsinaisesti mitenkään sotke ripsiä tai liimaa niitä yhteen.

   Ratkaisu ongelmaasi? Osta mieluummin geelimäinen (eli voidemainen, en tiedä miksi niitä itsepintaisesti kutsutaan geelieyelinereiksi) eyeliner. Se ei leviä ripsirajassa kuten nestemäinen ja sitä voi muutenkin hallita paremmin kuin nestemäistä.

   niin ja hei, tosi ihanaa reissua ^^ tartutat matkakuumeen, ja varsinkin ruokajuttujen takia… :D

   Kiitos kiitos :) Mun mielestä Kreikka on mitä parhain kohde matkustaa vain ruoan takia…! ^_^

 12. Eevis

  Mulla on silmissä eripariripset… Oikeassa silmässä ne ovat suorat ja tuuheat, vasemmassa kaarevammat ja sikin sokin vinoon kasvavat, eli ainakin näyttävät harvemmilta. Kausittain esiintyy noita suorana töröttäviä yksilöitä, joihin ei tepsi taivutus eikä ripsari, ja toisaalta vasemman silmän ulkonurkan ripset ovat niin kaarevat, että tekevät joskus melkein täyden ympyrän. :D Oon vuosien saatossa oppinut meikkaamaan ripset melko symmetrisiksi, mutta aina se ei onnistu. No, onpahan persoonallista ellei muuta. :)

  • Sanni

   vasemman silmän ulkonurkan ripset ovat niin kaarevat, että tekevät joskus melkein täyden ympyrän. :D

   Oho..! :D Vähän samaa friikkiyttä kuin mun kynsissä jotka tekee tarpeeksi pituutta saavutettuaan korkkiruuvin :)

   onpahan persoonallista ellei muuta. :)

   Todellakin :)

 13. jenjen

  moikka Sanni, ei liity postaukseen mutta sellasta kysysin että ootko käyny koskaan Pargassa? itellä sinne reissu suunnitteilla ja kiinnostais kuulla sun kokemuksia jos sellasia löytyy! :)

  • Sanni

   En ole, mutta nyt itse asiassa ajattelin yrittää mahduttaa sen Joonian alueen vierailuun :) Sinne ei ole Lefkadasta pitkä matka :)

 14. Mimmi

  Mulla on puolestaan vasemmassa silmässä yksi valkoinen/harmaa ripsi muiden normaalin väristen joukossa. Sitä ei tosin huomaa normaalitilassa vaan vain ripsentaivuttajaa käyttäessä, se kun litistää ripset riviin itseään vasten. Saman silmän ripsiin taitaa muuten tuo mun ikivanha taivuttaja tehdä loven: yhdestä kohtaa ripset vain kääntyvät eri suuntiin. Sitä lovea kun alkaa maskaralla korjata niin avot että saa aikaan klimppiä ja sitten sitä avatessa sotkua ympäri yläluomea!

  • Sanni

   Albiinoripsi! :)

 15. Heidi K.

  Pakko koklata tuota uutta ripsaria! MAC on suosikkini.

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

 16. Virpi

  Minulla on molemmissa silmissä samassa paikassa yksi huomattavasti pidempi ripsi kuin muut. Sojottavat tietysti suoraan eteenpäin, eikä mikään tehoa näihin ongelmiin. Välillä olen nyppäissyt toisen ripsen pois, mutta voi sitä kyynelten määrää ja nenän kutitusta toimenpiteen jälkeen. Ja lopputulema on, että ripsi kasvaa entistä ehompana takaisin.

  • Sanni

   Aika jännä ilmiö tuo suoraan kasvavat ripset joihin ei mikään tepsi ja vastustavat taivutintakin… En ennen kommentteja luettuani tiennytkään, että ne ovat niin yleisiä. Niiden ”materiaalin” täytyy jotenkin poiketa tavallisista ripsistä kun rautakaan ei niitä taivuta. Tosi erikoista.

 17. Meu

  Ilmoittaudun myös häirikkörips(i)en omistajaksi! Ripseni ovat muuten aika pitkät ja kaarevat, mutta yksi itsepäinen olio oikean silmän rivistössä kasvaa piikkisuorana alas- ja eteenpäin. Samoin vasemman silmän ulkonurkassa on yksi yksilö, joka on lähes suora, ja ”neuloontuu” aina ärsyttävästi yhteen alaripsien kanssa :DD Sanon sitä joskus onkiripseksi, kun se kalastaa etenkin ripsivärillä paksunnettuna alaripsirivistöä hanakasti. Mulla on myös sama ongelma kuin jollain aikaisemmalla kommentoijalla, että ripset törmäävät toisinaan silmälaseihin. Harvemmin jaksan noita taivutella, joten vaikka kaarevuutta onkin, ne usein etenkin ripsivärin kanssa osuvat räpäyttäessä linsseihin. Onkohan tämä nyt se sellainen positiivinen ongelma? ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.