Ylellistä apteekkikosmetiikkaa

Kun eilen liikuttiin arkisen peruskosmetiikan maisemissa, on tänään esittelyssä jotain toisesta päästä: ylellistä apteekkikosmetiikkaa. Lierac Ranskasta.

Lierac

Kuten tunnettua, hinnaltaan arvokkaampi kosmetiikka on blogissani pienemmässä roolissa jo ”penninvenyttäjä”luonteeni lähtökohdista, mutta välillä on ihana maustaa arkisempia ihonhoitoarvosteluja aisteja hemmottelevilla tuotteilla. Minulta kysellään myös tasaisin väliajoin enemmän juttuja apteekkikosmetiikasta, ja tässä brändissä ja tuote-esittelyssä yhdistyy kumpikin sisältö :)

Olen peittelemättä sitä mieltä, että maksamalla arvokkaammasta kosmetiikasta et automaattisesti maksa tehokkaammista tai paremmin tutkituista ainesosista. Tämäkin toteutuu, mutta ei aina, innovatiivisia ainesosia saa myös tylsissä muovipulloissa markettikosmetiikan hintaan kun tietää mitä hakee ja omaa ainesosatuntemusta. Mutta, selektiivisiin tuotteisiin sijoittamalla maksamme kaunedenhoitoon yhtä lailla oleellisesti liittyvästä asiasta: sensorisesta elämyksestä ja pienistä kultaisista reunoista jotka piirtyvät arkisen ihonhoitorutiinin ympärille. Ylellisillä tuotteilla on myös ehdottomasti paikkansa kauneudenhoidossa.

Olen jo aikaisemmin tutustunut muutamiin Lieracin tuotteisiin, joista silmämeikinpuhdistusaine on yksi parhaita ellei paras viime vuosien meikkiputsarilöytö.

Lierac_IMG_2743

Mistä pidän Lieracissa erityisesti kauniin, raikkaan pakkaus-designin ja todella samettisiksi hiottujen koostumusten ohella on merkin informatiivinen ja läpinäkyvä tapa tuoda esiin tuotteiden raaka-aineiden lähteet sekä avainaktiiviyhdisteiden pitoisuudet.

Lierac ei ole luonnonkosmetiikkaa, kuten aniharva apteekkibrändi on (liittyen mm. kasviuutteiden suhteelliseen epästabiiliuteen ja laadun tasaisuuteen verrattuna synteettisiin ainesosiin), mutta tuotteissa käytetään myös kasvipohjaisia ainesosia, koska toisaalta on tunnettua, että luonnolliselta puolelta löytyy monia iholle todella hyödyllisiä ja tehokkaasti hoitavia ainesosia. (Nopea tausta apteekkikosmetiikan synteettiselle painotukselle: siinä missä kasviperäisten ainesosien laatu ja niiden sisältämien yhdisteiden pitoisuus vaihtelee sadosta riippuen, synteettisesti valmistetut ainesosat ovat aina tasalaatuisia ja niissä voidaan paremmin minimoida herkistävyystekijät.)

Lierac on merkinnyt kasvipohjaiset ainesosat inciin paksummalla fontilla, joten asiakas näkee yhdellä silmäyksellä kuinka paljon ja mitä kasvi- tai luontoperäisiä ainesosia tuotteessa on.

Kunkin tuotteen aktiiviainesosayhdisteiden pitoisuus on myös merkitty pakkaukseen, esimerkiksi Magnificence-linjassa hyaluronihappoa on 5% mikä on paljon, sillä hyaluronihappo toimii jo alle yhden prosentin pitoisuuksilla.

Lierac_tuotteet_IMG_2710

Tänään esittelen Lieracilta ihonhoitovoiteita kolmesta eri ikäiselle iholle suunnatusta linjasta: Hydragenist, Magnificence ja Liftissime.

Jutussa esitellyistä tuotteista saa 20% alennuksen ja kaupanpäällislahjan Yliopiston Verkkoapteekista koodilla KARKKIPÄIVÄ.

Lierac_Hydragenist_line

HYDRAGENIST

Avainsana: kosteutus

Lieracin syväkosteuttava hoitolinja noin 25+ iholle (ikäsuositukset ovat aina vain suuntaa antavia, syväkosteuttavat tuotteet sopivat luonnollisestikin kuivan ja kosteusköyhän ihon hoitoon kaiken ikäisille).

Hydragenist nauttii jo Suomessa suurta suosiota ja tästä linjasta olen aiemmin kokeillut erittäin täyteläisen, superkosteuttavan seerumin sekä täyteläistävän huulibalmin.

Hydragenist-linjan tuotteille ominaista on samalla raikas ja ”kasteltu” tunne iholla sekä täyteläinen suojaavuus. (Kuvailen nyt siis omia tuntemuksiani :)) Sarjaan kuuluu seerumin lisäksi päivittäin käytettävä kosteusvoide normaalille sekä kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, sekä erittäin ravitsevat, naamioina tai kuuriluontoisesti käytettävät SOS-voiteet.

Lierac_Magnificence_line

MAGNIFICENCE

Avainsana: rypyt ja juonteet

Magnificence on Lieracin anti-age-hoitolinja noin 40+ -iholle jolla näkyy jo juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä. Tuotteet häivyttävät juonteita ja lisäävät ihon kiinteyttä ja heleyttä. Avainteknologia on granaattiomenan kukasta, silkkipuusta ja liposomi-peptidistä koostuva D-Glyox-yhdiste, jolle Lierac hakee patenttia.

Magnificence-linjassa on kaksi 24-h-voidetta (normaalille ja sekaiholle sekä kuivalle ja erittäin kuivalle iholle), sävyttävä päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide sekä seerumi.

Lierac_Liftissime_line

LIFTISSIME

Avainsana: ihon velttous ja kiinteyden puute, rypyt

Liftissime-linjan tuotteet on kehitetty noin 50+ iholle, joka on menettänyt täyteläisyyttään ja kiinteyttään ja kasvojen nuorekas ovaalimuoto on alkanut kadota. Rypyt ovat syventyneet ja iho tuntuu arkikielellä ilmaistuna ”roikkuvan”.

Liftissimen teho perustuu patentoituun Cell-Junction-yhdisteeseen joka aktivoi perlekaanin toimintaa. Perlekaani puolestaan on soluväliaineen molekyyli joka vaikuttaa kollageenin ja elastiinin ohella ihon tukirakenteeseen. Kun näiden aineiden tuotanto hidastuu, ihon tukirakenne löystyy ja menettää kimmoisuuttaan –> seurauksena ryppyjen syveneminen ja nuorelle iholle ominaisen täyteläisyyden väheneminen (monelle varmaankin tuttuja perusteita ihon ikääntymisessä). Monet anti-age-tuotteet pyrkivät stimuloimaan nimenomaan näiden tukikudokselle tärkeiden aineiden tuotantoa.

Lierac_tuotteet_IMG_2714

TUOTEKOKEMUKSIA

Yhteistä kaikille testatuille voiteille: samettinen, silkkinen ja täyteläisehkö koostumus joka levittyy liukkaasti ja jättää erittäin sileän ja pehmeän pinnan vailla tahmaa tai kiiltoa. Kukkainen tuoksu.

Huom: voiteissa ei ole käytetty yleisimmin allergisoivien hajusteiden listalle kuuluvia hajusteita.

Lierac_HydragenistCream_IMG_2721

Hydragenist Cream ja Gel-Cream

Normaalin ja sekaihon Gel-Cream-voide on odotetusti testijoukosta suosikkini. Sen koostumus on raikkaan sorbettimainen ja kun voidetta levittää iholle, on välitön tunne se kuin iholle olisi suihkutettu huntu vettä. Tehokkaina kosteutta sitovina aineina incin kärjestä löytyy glyserolia, skvalaania, pienimolekyylistä hyaluronihappoa sekä karbamidia. Voide imeytyy välittömästi jättäen himmeän pinnan. Koostumuksessa käytetty hienojakoinen riisipuuteri vähentää ihon kiiltelyä.

Täyteläisempi, mm. aprikoosivoita sisältävä kuivan ihon Cream-koostumus sopii minulle yövoiteeksi.

Kun viikko sitten oli puhetta ihonhoitorutiinistani ja mm. okklusiivisen kosteustuotteen merkityksestä, niin Lieracin voiteissa toteutuu erityisen hyvin nimenomaan okklusiivisuus.

Okklusiivisuus eli kyky estää kosteuden haihtumista aikaansaadaan kalvoa muodostavilla, kosteutta hylkivillä ainesosilla. Näitä ovat luonnollisella puolella kasvivahat, öljyt ja rasvat ja synteettisellä puolella mm. silikoni- ja mineraaliöljy-yhdisteet. Kasviöljyt omaavat hoitavampia ominaisuuksia, mutta mineraaliöljyjen on todettu olevan vielä kasviöljyjä ja -vahoja tehokkaampia okklusiiveja. Paras teho saadan yhdistelmällä kumpiakin, ja tämä toteutuu Lieracin voiteissa.

Lierac_Magnificence_IMG_2726

Magnificence Day & Night Velvety Cream

Pakko kommentoida ihan ensimmäiseksi purkin herkullista, iloista väriä..! Violettiin taittava korkki tuo pisteen i:n päälle. Tässä on purkki, joka ilahduttaa minua jo pelkällä värimaailmallaan.

Erittäin samettinen, erityisesti kuivalle iholle sopiva voide. (Valikoimassa on myös normaalin ja sekaihon vaihtoehto.) Vaikka voide on täyteläinen, se imeytyy nopeasti ja pinta jää himmeäksi.

Juonteiden häivyttymiseen ei parin viikon testijakson perusteella pysty ottamaan kantaa, mutta voiteessa on myös välittömästi silottava vaikutus joka optisesti häivyttää juonteita ja heleyttää ihon pintaan.

Tuoksussa on aistittavissa jälkiruokamaisia leivonnais-vivahteita, mieleen tulee joku vadelmainen macaron-leivos.

Mielestäni Magnificence Velvety Cream on testatuista kaikkein klassisin hemmotteluvoide, tässä yhdistyy moni aisteja hellivä ominaisuus purkin ulkonäöstä tuoksuun ja ylelliseltä tuntuvaan koostumukseen. Loistava joululahjaidea vaikka äidille tai anopille. Tai itselle – onhan lukijoissani myös nelikymppisiä :)

Lierac_Liftissime_IMG_2734

Liftissime Silky Reshaping Cream

Kiinteyttävä Liftissime-voide on kevyemmän tuntuinen kuin Magnificence (tosin testivoiteen koostumuskin on normaalille iholle, Maginificence kuivalle). Tuoksu on kolmikosta puuterisin, mutta yhtä lailla makean kukkainen kuin tovereissaan.

Silky Reshaping Cream luo iholle välittömästi napakan tuntuisen pinnan sekä jättää muiden Lierac-voiteiden tavoin hipiän silkkisen sileäksi. Ei minkäänlaista tahmaavuutta tai jähmeyttä.

Koska en kuulu voiteen kohderyhmään, en pysty arvioimaan Liftissimen ihoa kiinteyttäviä vaikutuksia. Vaikutukset vaativat myös useamman viikon käytön, sillä ihon uudistuminen vie ikääntyneellä iholla jopa 60 päivää (nuorella iholla sykli on noin 28 päivää).

Lierac_Hydragenist_MorningMist_IMG_2934

Yliopiston Verkkoapteekissa on nyt Lieracin voiteista tarjous, jossa kaikista saa 20% alennuksen sekä kaupanpäällisenä ihanan Hydragenist-kosteussuihkeen (30 ml). Alennuksen ja kaupanpäällisen saa koodilla KARKKIPÄIVÄ. Koodi on voimassa 20.11. asti.

Hydragenist-suihkeenhan esittelin viime viikonlopun postauksessani, olen käyttänyt sitä tyytyväisenä jo kuukauden ja se sopii loistavasti uuteen, kerrostavampaan ihonhoitorituaaliini. Kuvailisin suihketta enemmänkin hoitonesteeksi tai jopa essenceksi täyteläisen koostumuksensa ja hoitavuutensa puolesta. Suihke kannattaa levittää kämmenten kautta seerumin tavoin.

Yksinkertaisimmillaan todella kosteuttavan tuloksen saa imeyttämällä iholle ensin yksi tai tarpeen mukaan useampi kerros Hydragenist-suihketta (korealaisvaikutteet ;) kerrostamaan vain..!) ja lukitsemalla kosteus levittämälle päälle jotain yllä esitellyistä voiteista. Kosteuttavimman tuloksen saa tietysti lisäämällä väliin vielä seerumin. :)

Hintatietoja:

Hydragenist-voiteet: 43,60€ / 50 ml – tarjoushinta 34,90

Magnificence-voiteet 66,10€ / 50 ml – tarjoushinta 52,90€

Liftissime-voiteet 80,10€ / 50 ml – tarjoushinta 64,10€

Lierac_IMG_2738

Millainen suhde teillä on ylelliseen kosmetiikkaan tai selektiivisiin brändeihin  ylipäänsä?

Millaisissa tilanteissa valitsette ylellisen brändin? Koetteko, että ostaisitte ylellisempiä merkkejä useammin jos taloudellinen tilanne sen mahdollistaisi, vai kuulutteko joka tapauksessa päivittäiskosmetiikan leiriin?

Minusta näitä on kiinnostavaa pohtia, sillä kosmetiikan kulutus ja ostoskäyttäytyminen vaihtelee todella paljon eri maiden välillä. Jostain syystä suomalaiset sijoittavat kauneudenhoitoon huomattavasti vähemmän kuin naapurimme muissa pohjoismaissa ja taidamme olla häntäpäässä koko Euroopan luvuissa. Olemmeko niin vaatimattomia, että suhtaudumme jo tämän kansallisluonteenpiirteemme vuoksi kauneudenhoitoon naapurimaita vähäisemmällä kiinnostuksella…?

Hemmotellaan itseämme enemmän! :) <3

Kuvat: Sanni ja Lierac

Kommentit (38)
 1. Nyt kun olet viime aikoina kirjoitellut paljon hapoista, niin Lieracin Sébologie-sarjasta löytyy tosi hyvä salisyyli-, glykoli- ja maitohappoa sisältävä hoitoneste epäpuhtaalle aikuiselle iholle. Pitoisuudet tuntuvat kiinnostavan, joten mainitsen että tähän on merkitty 11,5 % hydroksihappoja eli varmaankin nuo kaikki yhteensä..?

  1. Kuulostaa hyvältä :) Näitä eri merkkien hydroksihappotuotteita alkaa pompsahdella esiin kommenteissa mikä on tosi hyvä juttu, sillä happotuotteita on edelleen (meidän) markkinoilla verrattaen vähän ja itsekin tunnen niitä Suomessa aika vähän. Ehkä saan tilaisuuden tutustua tuohon Lieracin tuotteeseen jossain vaiheessa. Ja voisin kysyä Lieracin maahantuojalta mitä tuo mainittu prosenttimäärä tarkalleen ottaen tarkoittaa (siis AHAn ja BHAn jakautumisen suhteen), mutta selvää on, että happoja on ainakin tarpeeksi tehokkaasti kuorivaan vaikutukseen :)

 2. Onko sarjan päivävoiteissa tai 24h-voiteissa missään suojakerrointa?

  Käytätkö muuten vielä Lidlin silmänympärysvoidetta?

  1. Onko sarjan päivävoiteissa tai 24h-voiteissa missään suojakerrointa?

   Ei taida olla, ei osu ainakaan minun silmiini.

   Käytätkö muuten vielä Lidlin silmänympärysvoidetta?

   Kyllä, tosin se on Ahvenanmaan asunnolla jossa en ole ehtinyt käymään sitten elokuun ^_^ Nappaankin ko. voiteen mukaani kun ensi viikolla pääsen taas Ahvenanmaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *