Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yksinkertaisen yksiväristä

Muistan kuinka Demi-foorumillakin aikoinaan vaikuttanut meikkipersoonallisuus Lafanque neuvoi pyrkimään aina käyttämään meikissä vähintään kolmea sävyä, ja pitkään kartoinkin yhden sävyn meikkejä kuvitellen niiden olevan osoitus mielikuvituksettomuudesta ja puutteellisista meikkaustaidoista. Sittemmin muutin kyllä taas mieleni. :)

Tottahan on, ettei yhdellä sävyllä silmiin saa luotua muotoa ja kolmiulotteisuutta, mutta yhden sävyn käyttö voi myös olla tyylikeino. Lisäksi yhden sävyn ns. wash-tyyliset meikit tuovat kauniisti esiin ne kuulaammatkin sävyt jotka monisävyisissä meikeissä hukkuvat muiden nyanssien joukkoon. (’Wash’ = yhtä sävyä levitetään kevyesti koko luomelle, kuin ”huuhdellen” luomi värillä.)

Itse tykkään nostaa yksisävyisissä meikeissä esille etenkin mineraaliluomivärejä, koska ne ovat hohtonsa ja shiftaavuutensa (= väri heijastelee useita eri sävyjä) vuoksi tarpeeksi eloisia toimimaan yksinäänkin. Tietenkin valitsen aina yhden sävyn meikkiin jonkun värin enkä mitään ruskeaan taittavaa sävyä, sillä beige on liian lähellä ihon omaa sävyä erottuakseen luomelta haluamallani tavalla.
Ja ovathan yksisävyiset meikit tietenkin myös arkiaamujen pelastus, kun ei millään ole aikaa lähteä häivyttelemään varjostuksia. :)

Tässä kaksi yhden sävyn Pure Luxe -meikkiä.


Koko luomella English Ivy, joka on yksi suosikkivihreitäni. English Ivy on todella kaunis, neutraali harmaanvihreä joka on luonnossa paljon persoonallisempi kuin kuvat antavat ymmärtää. Sävy on yleisilmeeltään viileä, mutta shiftaa iholla voimakkaasti kultaan joka tuokin sävyyn lämpöä. Erikoinen, ihana arkisävy!

Tässä toinen arkisuosikkini, persikkainen Peach Parfait. Jälleen kerran kuvaan on vaikea ikuistaa sävyn eloisaa hohtoa. Kokeilin persikan seurana vihreää rajausta, Indeliblen Forest, ja se tuo meikkiin kivan extramausteen.


Käytättekö te usein yksisävyisiä meikkejä? Edit. Blushingin kommenttiin liittyen, yksisävyisyydellä en tarkoita sitä että kulmaluun korostussävy jäisi pois. En itse miellä highlighteria enää sävyksi, joten kutsun meikkiä yksisävyiseksi vaikka meikissä käytännössä olisi luomen väri + kulmaluulla vaalea highlighter (niinkuin mullakin noissa kuvissa). :)

Kommentit (12)

 1. Blushing

  Harvoin tulee käytettyä yksisävyisiä meikkejä. Vaikka muuten käyttäisinkin yhtä sävyä liikkuvalle luomelle, on kulmaluulle pakko saada korostusta. Nykyisin meikki tuntuu jäävän jotenkin ihan kesken jos kulmaluu jää paljaaksi… :D
  Tosi kiva uusi tausta :)

 2. Nea/ Fashioned in Finland

  Olen myös tottunut pohjaan ja tykkään :D

  Harvoin (lue: tuskin koskaan) käytän yhtä sävyä, usemmiten nykyään kolmea. Ennen riitti 2 mutta nykyään haluan vaaleampaa vielä sisänurkkaan. Kulmaluulle tulevaa korostusta en laske mukaan, siinä käyttelen joko mattaa luomiväriä tai kasvojen hohdetuotetta.

  Jännä muuten miten paljon tuo kulmaluulle tuleva vaalea sävy vaikuttaa, varsinkin kun ikää alkaa tulla!

 3. Nea/ Fashioned in Finland

  Niin ja kauniita olivat nämäkin! Sinulla on niin kauniit silmät, ettei tarvitse sen suuremmin meikeillä "muuttaa silmän muotoa" tms.

  Varsinkin tuo persikka vihreällä rajauksella on ihan nami :D Ja tosiaan enemmän tyylikeino kuin mielikuvituksen puute. LOL

 4. Anonymous

  Mä käytän usein yhden sävyn silmämeikkiä arkiaamuina, kun oon niin aamunukkuja, että en ehdi enempää meikkiin työaamuina panostaa.

  Yleensä tällöin käytän Avonin hohtavan liilaa silmämeikkikynää tai MAC:n luomiväriä Digit (vaalea liila) tai IsaDoran Metallic green duon vaaleampaa vihreää.

  t:Lapanen

 5. Charming Nails:

  Minä tykkäilen persikasta vihreällä rajauksella maustettuna. Ja Pure luxejen harvoina käyttökertoina käytän vain yhtä sävyä luomella kun miellän ne hankaliksi käyttää yhdessä. En tiedä miksi :/

 6. milipili

  Silloin kun laitan vahvan rajauksen ja punaiset huulet laitan yleensä vain yhtä luomaria(ja se kulmaluun sävy).

  Mun ei kiireaamujen, mutta väsyaamujen yksitoikkoinen meikki on koko luomen kattava vaalea ja luomivakoon pehmeää ruskeaa + rajaus. Yksinkertainen mutta "tehokas".

 7. Anonymous

  hei voisitko tehdä postauksen erilaisista silmän rajaustyyleistä (:? olisi mukava saada jotain vinkkejä! omiin silmiini ei ainakaan osunut kyseistä postausta kun vanhoja kirjoituksiasi selailin!

 8. Inkivääri

  Anonyymi – juttu rajaustyyleistä on itse asiassa jo tekeillä! :) Osan kuvista olen jo ottanut mutta vielä menee jonkun aikaa että saan homman viimeisteltyä. Lähiviikkoina toivon mukaan. :)

 9. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihanaa, Inkivääri! Voitko tehdä mös tutorialin tuollaisesta perus geelirajauksesta? Tuntuu, että aina rajaus loppuu liian lyhyeen vaikka laittaessa tuntuu, että menee vaikka kuinka pitkälle jo :D

 10. Inkivääri

  Nea – hih, tutorial pelkästä geelirajauksesta kuulostaa vähän hassulta… :D Tulisi aika lyhyt ohje; "ota sivellin käteen ja vedä viiva…" ^_^ Mutta katsotaan jos saan siitäkin jotain kuvasarjan tynkää aikaiseksi.

 11. Nea/ Fashioned in Finland

  Inkivääri: Mutku se ulkoreuna on niin hankala :D

 12. milipili

  Mää en osaa tehdä sellasta hienoo "wingiä", joskus tulee vahingossa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.