Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yksinkertainen kasvojen varjostus

Jatkoa poskipunapostaukselle…

Näkeekö kaikki eron? Eiköhän! :) Itse asiassa mä harrastan kasvojen varjostusta aikalailla harvoin, sillä punan tuoma terve väri riittää mulle. Joskus on kuitenkin kiva tehdä vähän muotoilevampi poskimeikki vaikka juhla- tai iltatilaisuuksiin.

Mitä tarvitset kasvojen varjostukseen? Varjostus- ja korostuspuuterilla saat valot ja varjot esiin, ja poskipuna viimeistelee meikin.


Varjostuspuutereita ihan sellaisinaan myydään tosi harvoilla merkeillä, mutta aurinkopuuterit ja harmaanrusehtavat poskipunat sopivat tarkoitukseen ihan yhtä hyvin. Vaikkakin suhtaudun itse varauksella lämpimän oranssisten aurinkopuuterien käyttöön varjostuksissa. Ei näytä hyvältä. Luonnollisimman tuloksen saat neutraaleilla tai viileillä rusehtavilla sävyillä. Ja unohda helmiäistä sisältävät aurinkopuuterit! Helmiäinen heijastaa valoa, eikä täten toimi varjon luomisessa.

Varjostuspuuterin paikka on poskiluun alareunassa. Löytääksesi varjostuksen oikean paikan, imaise kasvosi kalannaamalle. Kuvassa näkyvä varjo on se alue, minne varjostuspuuteri laitetaan.

Ota varjostuspuuteria keskisuureen poskipunasiveltimeen (viistoon leikattu toimii monilla parhaiten) ja vedä sävyä korvasta suupieltä kohti. Vetoliike on hyvä tehdä näin päin, sillä väriä jää aina eniten siihen kohtaan mihin sivellin ensin osuu, etkä halua tummaa läikkää keskelle poskea. Ota sävyä aina vähän kerrallaan ja lisää tarvittaessa.


Varjon ansiosta poskiluu on nyt selkeämmin esillä (vähän liiankin selvästi, olisin voinut häivyttää lisää…). Liian tummaa jälkeä voi häivyttää esimerkiksi tiheällä kabukisiveltimellä.

Sitten lisätään poskipuna, jonka paikka on poskiluun päällä varjostuksen yläpuolella. Oikean paikan löytääksesi voit hymyillä reippaasti; poskipuna tulee pyöristyvään kohtaan. Luonnollisestikin puna vedetään osittain varjostuksen päälle, sillä emme halua rajoja.


Nyt näyttää tältä. Varjostus & puna.

Jäljellä on korostuspuuterin laitto poskiluun korkeimmalle kohdalle.

Halutessaan voi varjostuspuuterilla vielä käydä läpi leukaperät ja leuan alusen, mikäli niitä on tarpeen häivyttää. Minulla on voimakkaat leukaperät, joten varjostus sopii sinne hyvin.


Varjostuspuuteri leuan alla häivyttää mahdollista kaksoisleukaa.

Kokonaisvaltaisempaa kasvojen varjostusta en harrasta, joten siitä en oikein voi antaa vinkkiäkään. Tutorialeita on kuitenkin netti pullollaan, ja kiinnostuneet voivat kurkata vaikka Saaran blogiin.

Kommentit (18)

 1. kiukkupussi

  Sulla on kyllä pirun kauniit korkeat poskipäät jo ilman niiden esiin tuomista meikillä. :) ..ja olipas tämä fiksusti muotoiltu lause. Pointti varmaan ymmärretty!

 2. Anonymous

  Hyviä vinkkejä, jälleen kerran, kiitos! Neuvoisitko varjostuspuuterin ostossa, vaaleaihoiselle tummatukkaiselle. Merkkiä ja sävyä.. Tekee mieli harjoitella.

 3. Inkivääri

  kiukkupussi – oho, en ole itse koskaan ajatellut että mulla olisi jotenkin korkeat poskipäät…. mutta kiitos! :)

  Anonyymi – mä suosittelen kaikille tuota NYXin Taupea, se vaan sopii kaikille koska on superneutraali eikä taita mihinkään suuntaan. Se myydään blush-nimellä, mutta en käsitä kuka laittaisi harmaanruskeaa poskipunaa! ^_^

  Aurinkopuuterit on aina lämpimiä, joten jos olet sävytykseltäsi viileä niin eivät varmaankaan sovi parhaiten sulle varjostukseen. Tiptoesin Saara vannoo Make Up Foreverin Sculpting Kitin nimeen, ja olen kuullut muualtakin positiivisia kommentteja siitä. Kitissä on sekä varjostus- että korostuspuuteri. Kuvaa täällä:

  http://www.makeupforever.com/#/int/en/products/Resultats/Resultats/sculpting-kit/

  Ja MUFEn jälleenmyyjät löytyy tästä listasta:

  http://www.makeupforever.fi/jalleenmyyjat

  Normikaupoista löytyy tosi huonosti ihanteellisia varjostuspuutereita, ja yksi päivä itse asiassa kierreltiin yhden työkaverin kanssa töissä ja mietittiin että mitä tuotteita täällä voi myydä varjostukseen. Tultiin siihen tulokseen että ainakin meidän liikkeen valikoimista vain Lumenen aurinkopuuteri ja yksi Make Up Storen kivipuuterisävy ovat ainoita joita voisi hyvällä omallatunnolla suositella vaalealle pohjoismaalaiselle iholle.

  Mä tykkään myös itse Dr. Hauschkan Bronzing Powderista, vaikka se onkin selvästi oranssimpi kuin NYX Taupe. Tän postauksen kuvissa olen käyttänyt Dr. Hauschkaa. Kovin viileälle iholle en sitä ehkä kuitenkaan suosittelisi ettei tulos ole likainen.

 4. mie

  Sulla on tosi nätit kasvonpiirteet! :)

 5. Anonymous

  Musta sulla on selkeesti tosi "erottuvat" kasvonpiirteet, eli valoa ja varjoa tulee luonnostaan. Silti tämä tutorial on hyvä ja opettavainen! t. Quutti

 6. Tiina

  Heippa!
  Päätinpä kommentoida nyt ensimmäistä kertaa. Oletko kuullut merkistä Nice Face Cosmetics? En tiedä, myydäänkö sitä enää Suomessa, en ole ainakaan pitkään aikaan kuullut/nähnyt ja omani ostin ehkä kymmenkunta vuotta sitten. Heillä on aivan mahtava sävy varjostuksiin, se on poskipuna ja sävy Dusk. Se on täysin matta, viileä "kanervanrusehtava ?"
  Mielestäni sillä ei voi epäonnistua, jos väriä käyttää maltillisesti ja häivyttää kabukilla hyvin.
  Itse teen melko pienellä viistomallisella siveltimellä korvien ylä- ja alakohdasta alkaen sellaisen pitkänmallisen kolmion ja häivytän hyvin.

  Olet oikeassa siinä, että hyviä värejä varjostuksiin on vaikea löytää, itse vaaleana ja viileänä en voi käyttää oikein mitään aurinkopuutereita. Kaikki näyttävät kuitenkin liian lämpimiltä sävyiltä.
  Tuolla Nice Facen sävyllä ja pienellä viistosiveltimellä saa myös hyvin luonnollisesti kavennettua nenää. ;)

 7. Inkivääri

  Quutti – voi kiitos! :) Itse sitä näkee kasvonsa niin eri tavalla, mun mielestä mulla on ihan lattanat posket.

  Tiina – en ole kuullut tuosta Nice Face Cosmeticsista, ja piti ihan googlata. Näköjään helsinkiläinen MakeUp Bar myy ja maahantuo tuota sarjaa. (Samainen firma jonka kerroin aiemmin jälleenmyyvän Indeliblen geelirajauksia riistohinnoin.)

  Kiitos paljon tuotevinkistä, pistetään korvan taakse! Vaalealle iholle sopivia varjostusvärejä kun ei tosiaan pyöri markinoilla liikaa.

 8. J

  Hei! Ajattelin kommentoida tähän postauksene vaikka onkin vanha, mutta aihe oikea!
  Olen miettinyt kauan kuinka pisamanaamaisen kannattaisi käyttää poskipunaa! Missään kun ei oikein olle vinkkejä siihen! Poskipuna ei näytä nimittäin millään tuolta tässä naamassa! :D Aurinkopuuteria käytän, onko se siis ainoa vaihtoehto? :/

  • Sanni

   Pisamanaamaisilla malleilla käytetään usein rusehtavia tai aprikoosin sävyisiä poskipunia, tämän olen pannut lehtien kuvissa merkille. Jos olet punatukkainen ja sinulla on runsaasti pisamia, niin joku violettiin taittava puna näyttäisi todellakin oudolta. Eikä vaaleanpunainenkaan varmaan olisi se optimaalisin sävy. Mitään meikkigurujen suurimpia viisauksia ei mulla ole tässä asiassa jakaa, mutta oma värisilmäni sanoisi että pisamanaamaisella parhaimmalta näyttävät pisamien kanssa yksiin menevät sävyt, eli juurikin rusehtavat ja oranssihtavat. Aprikoosi ja luonnollinen persikka voisi toimia hyvin. Kyllä pisamienkin päälle voi siis huoletta laittaa punaa, eivät ne sulje toisiaan pois. Käyttäisin punaa kuitenkin hyvin kevyellä kädellä, niin että se tuo vain luonnollista hehkua eikä mitään selkeitä, näkyviä länttejä pisamien päälle. Aurinkopuuterikin sopii todella hyvin.

 9. lahna

  mistä saisi hyvän korostuspuuterin, hintaa sais olla max joku 25 ..

 10. Misty

  Erinomainen postaus.
  Minulla on Lumenen ja Tigin korostuspuuterit, mutta ongelma on, etten oikein tiedä minkälaisella siveltimellä sitä laittaisin. Minkälainen olisi paras?

  • Sanni

   Makuja on monia, ja osa tykkää laittaa pienellä poskipunasiveltimellä, osa ns. ”fan-siveltimellä” ja toiset taas ihan suurella puuterisiveltimellä.

   Itse käytän tällä hetkellä pientä kasvosivellintä, Bare Mineralsin Mini Flawless Face Brushia, joka tuli Try Believe Love -setin mukana. Ihan täydellinen korostuksiin ainakin mulle. :)

 11. elisa

  miltä merkitä löytyisi hyvä korostuspuuteri? mielellään melko halpa:D

  • Sanni

   Korostuspuutereita on perinteisesti vain eri selektiivisten merkkien kausikokoelmissa (ja maksavat kivasti). Tiedän ainoastaan Make Up Storen jolla on korostuspuuteri (-> tuote nimeltä Wonder Powder) vakiovalikoimassaan (jos siis mietitään merkkejä joita myydään Suomen kaupoissa), ja Viva La Divalla on sellainen kuulapuuteri joka on aika vaaleanpunainen mutta kuitenkin tarpeeksi vaalea toimiakseen monien ihonsävyillä korostuspuuterina.

   Jos haluat halvan puuterimaisen korostustuotteen, osta L’orealin luomiväri Golden Beige. :) Monet meikkitaiteilijat käyttävät sitä myös kasvoilla. Tällainen luomiväri on myös Make Up Storen Muffin, tulee huokeammaksi kuin Wonder Powder.

 12. Sanna.Wang

  Hei!
  Ekaksi, aivan ihana blogi! Löysin sen vasta kuukausi takaperin, mutta olen lukenu jo melkein kaikki jutut. Erityisesti luonnonkosmetiikkaa ja meikkausta koskevat :) Syy: itse käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja olen kosmetologi-opiskelija (tosin nyt sairaslomalla, mutta koko ajanhan voi itsenäisesti opiskella!) :P
  Tuosta Dr. Hauschkan aurinkopuuterista: Oletko tykänny, nimenomaan varjostuksissa? Etsin ja haluan mattapintaisen ja koska olen kans hyvin vaalea iholtani (punapohja couperousalla, kaikkein vaalein sävy yleensä pohjameikissä), vaikea välillä löytää mitään… Täällä ei ole missään mis kokeilla noita Dr. Hauschkan meikkejä, joten menen nyt näin kehujen pohjalta :) Olen miettiny myös saman merkin luomiväri paletteja, sitä ruskeaa ja violettia. Mattoja, hyviä?
  Tulipa taas tekstiä… Ihan eka kerralla! Kiitos vielä!

  • Sanni

   Tuosta Dr. Hauschkan aurinkopuuterista: Oletko tykänny, nimenomaan varjostuksissa?

   Olen tykännyt, kovasti, ja käytän erityisesti varjostuksissa. Tosi hyvä sävy neutraali sävy joka ei punerra liikaa.

   Olen miettiny myös saman merkin luomiväri paletteja, sitä ruskeaa ja violettia. Mattoja, hyviä?

   Ovat tosi hyviä! Ruskea on täysin matta ja violetissa oli muistaakseni joissain sävyissä vähän hillittyä hohtoa. Kummallakin paletilla olen tehnyt blogiin meikinkin, klikkaa Dr. Hauschka -tunnistetta niin löydät ko. postaukset. :)

 13. Pilvi

  Hei! Tota mainitset, että varjostukseen ei voi käyttää oransihtavaa helmiäistä sisältävää aurinkopuuteria… noh semmoista kuitenkin olen ostanut joten miten voisin sitten muuten hyödyntää sitä meikissä, ja yksistään vai poskipunan kanssa? Minulla on myös hyvin vaalea iho joten minkä värinen poskipuna tai muut poskille sivellettävät värit olisivat parhaita. Pinkkiä vierastan aiklalailla tulee sellanen yliblondi olo. :) Kiitos!

  • Sanni

   Käytä aurinkopuuteriasi kevyesti koko kasvoilla tuomaan ”sun-kissed” look. :) Eli suurella, pehmeällä siveltimellä koko kasvoille. Päälle voi tietenkin laittaa vielä myös poskipunaa.

   Poskipunan sävyn valintaan vaikuttaa myös se, oletko viileä vai lämmin. Eli ei pelkästään ihon vaaleus. Jos olet viileä, sinulle sopivat paremmin roosat, vaaleanpunaiset ja pinkkiin taittavat sävyt. Jos olet lämmin, valitse persikkaa, aprikoosia tai lämpimän ruusuinen sävy. Hyviä tärppejä ovat melkein kaikille sopivat, neutraalit sävyt kuten L’orealin 115 ja 120 (roosan sävyjä) tai Max Factorin Classic Rose (persikkainen ruusu). Myös IsaDoran Pinky Peach on nätti ja monille sopiva sävy.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.