Yksinkertainen kasvojen varjostus

Jatkoa poskipunapostaukselle…

Näkeekö kaikki eron? Eiköhän! :) Itse asiassa mä harrastan kasvojen varjostusta aikalailla harvoin, sillä punan tuoma terve väri riittää mulle. Joskus on kuitenkin kiva tehdä vähän muotoilevampi poskimeikki vaikka juhla- tai iltatilaisuuksiin.

Mitä tarvitset kasvojen varjostukseen? Varjostus- ja korostuspuuterilla saat valot ja varjot esiin, ja poskipuna viimeistelee meikin.


Varjostuspuutereita ihan sellaisinaan myydään tosi harvoilla merkeillä, mutta aurinkopuuterit ja harmaanrusehtavat poskipunat sopivat tarkoitukseen ihan yhtä hyvin. Vaikkakin suhtaudun itse varauksella lämpimän oranssisten aurinkopuuterien käyttöön varjostuksissa. Ei näytä hyvältä. Luonnollisimman tuloksen saat neutraaleilla tai viileillä rusehtavilla sävyillä. Ja unohda helmiäistä sisältävät aurinkopuuterit! Helmiäinen heijastaa valoa, eikä täten toimi varjon luomisessa.

Varjostuspuuterin paikka on poskiluun alareunassa. Löytääksesi varjostuksen oikean paikan, imaise kasvosi kalannaamalle. Kuvassa näkyvä varjo on se alue, minne varjostuspuuteri laitetaan.

Ota varjostuspuuteria keskisuureen poskipunasiveltimeen (viistoon leikattu toimii monilla parhaiten) ja vedä sävyä korvasta suupieltä kohti. Vetoliike on hyvä tehdä näin päin, sillä väriä jää aina eniten siihen kohtaan mihin sivellin ensin osuu, etkä halua tummaa läikkää keskelle poskea. Ota sävyä aina vähän kerrallaan ja lisää tarvittaessa.


Varjon ansiosta poskiluu on nyt selkeämmin esillä (vähän liiankin selvästi, olisin voinut häivyttää lisää…). Liian tummaa jälkeä voi häivyttää esimerkiksi tiheällä kabukisiveltimellä.

Sitten lisätään poskipuna, jonka paikka on poskiluun päällä varjostuksen yläpuolella. Oikean paikan löytääksesi voit hymyillä reippaasti; poskipuna tulee pyöristyvään kohtaan. Luonnollisestikin puna vedetään osittain varjostuksen päälle, sillä emme halua rajoja.


Nyt näyttää tältä. Varjostus & puna.

Jäljellä on korostuspuuterin laitto poskiluun korkeimmalle kohdalle.

Halutessaan voi varjostuspuuterilla vielä käydä läpi leukaperät ja leuan alusen, mikäli niitä on tarpeen häivyttää. Minulla on voimakkaat leukaperät, joten varjostus sopii sinne hyvin.


Varjostuspuuteri leuan alla häivyttää mahdollista kaksoisleukaa.

Kokonaisvaltaisempaa kasvojen varjostusta en harrasta, joten siitä en oikein voi antaa vinkkiäkään. Tutorialeita on kuitenkin netti pullollaan, ja kiinnostuneet voivat kurkata vaikka Saaran blogiin.
Kommentit (18)
  1. Sulla on kyllä pirun kauniit korkeat poskipäät jo ilman niiden esiin tuomista meikillä. :) ..ja olipas tämä fiksusti muotoiltu lause. Pointti varmaan ymmärretty!

  2. Hyviä vinkkejä, jälleen kerran, kiitos! Neuvoisitko varjostuspuuterin ostossa, vaaleaihoiselle tummatukkaiselle. Merkkiä ja sävyä.. Tekee mieli harjoitella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *